به گزارش روز سه شنبه رسانه های آسیایی، " یئو یی بین" وزیر انرژی، علوم، تکنولوژی، محیط زیست و تغییرات آب و هوایی مالزی در گفت و گو با خبرنگاران در بندر کلانگ این کشور با نشان دادن زباله های پلاستیکی ارسال شده از بنگلادش اظهار داشت که مالزی بزودی این زباله های غیرقانونی را به کشورهای مبدا آنها به ویژه بنگلادش باز می گرداند.
مالزی، اندونزی، تایلند و فیلیپین از مقاصد اصلی در جنوب شرق آسیا برای صادرات و یا قاچاق انواع زباله های صنعتی و پلاستیکی از کشورهای عمدتا توسعه یافته برای بازیافت هستند.
به گفته این مقام مالزیایی، حجم زیادی از زباله ها به صورت غیرقانونی به مالزی وارد می شود که شواهد نشان می دهد این زباله از کشورهای جنوب آسیا نیز وارد مالزی می شوند.
براساس گزارش نیواستریت تایمز، ژاپن، انگلیس، عربستان، بنگلادش، کانادا، استرالیا، آمریکا و چین از ارسال کنندگان انواع زباله به مالزی درجنوب شرق آسیا هستند که قرار است 450 متریک تن زباله پلاستیکی شامل 60 محموله دریایی به این 10 کشور بازگشت داده شود.
این وزیر مالزیایی تاکید کرد: علاوه بر این بررسی ها در مورد تعیین تکلیف در خصوص 50 کانتینر دیگر زباله غیرقانونی وارد شده به این کشور همچنان ادامه دارد.
دولت مالزی در آوریل گذشته دستور بازگرداندن 5 محموله دریایی شامل انواع زباله را به اسپانیا صادر کرد و درحال حاضر درحال بررسی وضعیت 123 محموله دریایی زباله وارد شده به این کشور است.
طبق گزارش وزارت محیط زیست مالزی، زباله های ارسالی به این کشور به صورت کذب، قابل بازیافت معرفی شده است.
این وزارت خانه روند بررسی زباله های وارداتی را بسیار پرهزینه و دشوار ارزیابی کرده است.
وزیرمحیط زیست مالزی نیز تاکید کرد که یک شرکت مالزیایی در دو سال گذشته به تنهایی از انگلیس 50 هزار متریک تن نخاله پلاستیکی به این کشور وارد کرده است.
وی از کشورهای توسعه یافته خواست تا روند ارسال زباله به کشورهای درحال توسعه مانند مالزی را مورد تجدید نظر قرار دهند. چین سال گذشته واردات انواع زباله به این کشور را مسدود ساخت که این امر سبب شده میزان واردات این ضایعات به دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا مانند مالزی افزایش یابد.
از این رو، دریکسال گذشته تعداد زیادی از شرکت های چینی فعال در حوزه واردات زباله، عمدتا فعالیت خود را در بیرون از چین به ویژه مالزی و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا توسعه داده اند.
وارد کنندگان ضایعات کشورهای توسعه یافته عمدتا با مشکلات زیست محیطی و بهداشتی خطرناک روبه رو شده اند.
مالزی با روند افزایش واردات زباله دچار چالش های مختلف اقتصادی و زیست محیطی شده است. برآوردهای رسانه ای نشان می دهد که کوالالامپور در مدت ژانویه تا جولای 2018 بیش از 456 هزار تن ضایعات مختلف را از 10 کشور عمدتا توسعه یافته صنعتی وارد کرده که این رقم در سال ماقبل شامل 316 هزار متریک تن بوده است.
آساق**1599**1663**
نظر شما