۷ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۴۶
کد خبرنگار: 951
کد خبر: 83330511
T T
۰ نفر
مقابله با تغییر اقلیم نیازمند اجرای طرح آمایش سرزمین است

سمنان- ایرنا- دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در حوزه اقلیم شناسی گفت: مقابله با تغییر اقلیم نیازمند اجرای طرح آمایش سرزمین و طرح های برنامه ریزی شده ملی است.

سعید کامیابی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: افزایش آلاینده ها و دخالت انسان در طبیعت در دهه های گذشته در تغییر شرایط جوی و اقلیم در ایران و نقاط مختلف جهان تاثیرگذار بوده است.


وی خاطر نشان کرد: فعالیت های صنعتی در سال های گذشته بر تغییر اقلیم در ایران و دیگر کشورهای در حال توسعه تاثیرگذار بوده و برای مهار و عبور از این بحران باید طرح های بین المللی برای حفظ طبیعت اجرا شود.



دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در حوزه اقلیم شناسی با بیان اینکه افت سطح آب های زیرزمینی به دلیل کاهش بارش ها و فرونشست زمین از تغییر اقلیم تاثیر می پذیرد، گفت: باید با تبیین مسایل فنی و علمی و تخصیص اعتبار برای مقابله با این پدیده شوم اقدام کرد.


کامیابی تصریح کرد: اکنون تغییر اقلیم باعث افت محسوس سطح آب های زیر زمینی در مراتع و نقاط بیابانی و همچنین ممنوع اعلام شدن برداشت آب از دشت های استان شده است.


وی اضافه کرد: سالانه بیش از ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر از مناطق کویری سمنان به دلیل افت سطح آب های زیرزمینی فرونشست دارد که اگر برای رفع این چالش اقدام نشود، این پدیده در درازمدت مشکلات زیست محیطی قابل توجهی را در پی خواهد داشت.


دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان در حوزه اقلیم شناسی با بیان اینکه تغییر اقلیم در فلات مرکزی کشور مهاجرت جمعیت را در پی دارد، افزود: آحاد مردم و مدیران نسبت به گسترش این پدیده شوم مسئول هستند.


به گزارش ایرنا، در دوره بلند مدت ۳۰ ساله میزان بارش های ملایم استان سمنان بیش از ۲۰ درصد کاهش پیدا کرده که این امر باعث خشکی سفره های آب زیرزمینی و گسترش کانون های فرسایش بادی در فلات مرکزی کشور شده است.
تغییر اقلیم یا قهر طبیعت در چند سال گذشته باعث افزایش سیلاب ها و خسارت های مالی و جانی در منطقه های شهری و روستایی کشور شده است.


۷۳۳۹/۶۱۰۳