به گزارش روز سه شنبه ایرنا، علی درجانی اظهار داشت: احداث باغهای سالم، یکنواخت و اقتصادی زمانی میسر میشود که زمینههای لازم برای تولید نهال سالم و دارای اصالت ژنتیکی و مطابق با استانداردهای مصوب فراهم شود.
وی افزود: نهال مرغوب و استاندارد یکی از مهمترین نهادهها برای اجرای سیاستهای کلان توسعه صنعت باغبانی و ایجاد باغهای یکنواخت با افزایش کمی و کیفی است که موجب کاهش هزینههای تولید در دراز مدت میشود.
وی خاطرنشان کرد: نهال شناسه دار گویای اصالت، سلامت و استاندارد بودن است که تحت نظارت مؤسسه تحقیقات ثبت وگواهی بذر و نهال کشور تولید میشود و در حال حاضر، اصالت رقم بر اساس خود اظهاری تولید کننده نهال و تأیید سلامت آن توسط سازمان حفظ نباتات صورت میگیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان بیان داشت: با تلاش کمیته فنی نهال استان، ۱۴ نهالستان دارای مجوز در شهرستانهای آستانه اشرفیه، املش، تالش، رودبار، رودسر، صومعه سرا و فومن در تولید نهال میوههای سردسیری و گرمسیری شامل هسته دار، دانه دار، دانه ریز و خشک و نهال توت اصلاح شده کی موجی به فعالیت مشغول بوده و ظرفیت تولید بیش از یک میلیون اصله نهال را دارند.
وی مهمترین نهاده در صنعت نوغانداری را تأمین نهال توت اصلاح شده و تولید تخم نوغان مورد نیاز برای پرورش کرم ابریشم عنوان و اضافه کرد: در سال زراعی ۹۸-۹۷ بیش از ۱۶۴ هزار اصله نهال توت اصلاح شده در استان گیلان تولید و بین ۱۸ استان کشور توزیع شد.
درجانی افزود: یارانه تولید نهال توت از سوی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تأمین و نهال به صورت رایگان در اختیار باغداران قرار میگیرد.
وی اظهار داشت: بمنظور حمایت از طرح تقویت و توسعه نوغانداری کشور، استان گیلان در سال جاری نسبت به تولید ۲۰۰ هزار اصله نهال توت اصلاح شده با اعتبار دو میلیون و ۸۷۰ هزار ریال با همکاری شرکت سهامی کرم ابریشم ایران تحت نظارت کمیته فنی نهال استان اقدامات لازم انجام شد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان طرح توزیع یارانه دار نهال و اندامهای تکثیری درختان مثمر را با هدف جلوگیری از آلودگی باغها عنوان و تصریح کرد: درختانی مانند زیتون، گردو، بادام، فندق، ازگیل و گیاهان دارویی (گل گاوزبان و گل محمدی) برای استفاده باغداران از نهال سالم و شناسه دار از نهالستانهای دارای مجوز تحت نظارت کمیته فنی نهال برای پیشگیری از انواع بیماریهای ویروسی، باکتریایی و انگلی در اختیارشان قرار گرفت.
وی تصریح کرد: در سال جاری تعداد بیش از ۲۳۷ هزار و ۵۳۴ اصله نهال یارانه دار مثمر و غیر مثمر (توت اصلاح شده) با اعتبار بالغ بر هفت میلیون و یکصد و هشتاد هزار ریال در بین باغداران توزیع و همچنین در راستای طرح توسعه گیاهان دارویی میزان هفت میلیون و سیصد و هفتاد هزار ریال یارانه در سطح ۵/۲۹ هکتار در قالب طرح توسعه گل گاو زبان تخصیص و اجرا شد.
نظر شما