براساس این گزارش، توشیمیتسو موته گی وزیر اقتصاد ژاپن امروز در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "برخلاف فشارهای دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای دسترسی بیشتر آن کشور به بازار محصولات کشاورزی ژاپن، توکیو اجازه نخواهد داد واشنگتن بیش از آنچه در پیمان تجاری کشورهای دو سوی اقیانوس آرام آمده است، به این بازار دسترسی داشته باشد.
ژاپن و آمریکا پیشتر توافق کرده بودند تا مذاکرات تجاری را در جهت بیانیه مشترکی که در ماه سپتامبر (شهرویور) گذشته منتشر شد، برگزار کنند. این بیانیه به وضوح بیان میکند همانطور که در توافقنامه همکاری اقتصادی قبلی ژاپن بیان شد دسترسی به بازار در بالاترین سطح خود قرار دارد و نباید از این حد فراتر رود.
این در حالی است که رئیس جمهوری آمریکا که با شعار "آمریکا در اولویت" روی کار آمد، بارها با تاکید بر اینکه قراردادهای تجاری این کشور باید در وهله نخست منافع ایالات متحده را تأمین کند، از بسیاری از توافقهای دوجانبه و چند جانبه خارج شده است.
اما موته گی به عنوان مذاکره کننده ارشد این کشور با آمریکا در واکنش به اظهارات 'رابرت لایت هایزر' نماینده تجاری ترامپ در این مذاکرات که گفته بود "آمریکا کاری به پیمان تجاری مشارکت فرا اقیانوس آرام ندارد و آمریکا نمیتواند خود را به هر قرارداد قبلی محدود کند" گفت که ژاپن همچنان به آن پیمان پایبند بوده و فراتر از آن نیز عمل نخواهد کرد.
ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز دیروز بعد از مذاکره با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در یک کنفرانس خبری گفت که پیمان تجاری مشارکت فرا آقیانوس آرام بسیاری از صنایع آمریکا از جمعه صنعت خودرو سازی و کشاورزی این کشور را از بین برده است، بنابراین واشنگتن به هر آنچه که در آن پیمان توسط ۱۱ کشور دو سوی اقیانوس آرام گنجانده شده بود اهمیتی نمیدهد.
وی از ژاپن خواسته بود از تعرفههای مصرح در آن پیمان چند ملیتی برای محصولات کشاورزی از جمله واردات گوشت و گندم بکاهد و احتمالاً در ماه اوت (دو ماه آینده) قرارداد جدیدی را با ژاپنیها امضا خواهد کرد.
با این وجود، مذاکره کننده ارشد ژاپن ضمن رد اظهارات رئیس جمهوری آمریکا برای امضای قرارداد جدید در ماه اوت، آن را خیالپردازی ترامپ توصیف کرد و گفت تاکنون هیچ برنامه ریزی برای عملی کردن این خیالبافی های رئیس جمهوری آمریکا انجام نگرفته و چنین توافقی صورت نخواهد گرفت.
برنامه آمریکا برای وادار کردن ژاپن به قطع تعرفه بر محصولات کشاورزی در حالی است که این کشور اکنون در ادامه جنگ تجاری با چین، تعرفه ۱۰ درصدی ۲۰۰ میلیارد دلار کالای وارداتی از چین را به ۲۵ درصد افزایش داد.
شبد**آساق **۱۳۷۸**
نظر شما