به گزارش عصر سه شنبه خبرگزاری فرانسه، قرار است یک کشتی باری از عربستان برای بارگیری این محموله، وارد جنوب فرانسه شود.
پیشتر در ماه جاری نیز فشارها بر عربستان به دلیل خرید یک محموله تسلیحاتی مشابه از فرانسه به حدی رسید که ریاض را بر آن داشت از بارگیری این محموله صرف نظر کند.
گروههای مدافع حقوق بشر، عربستان را به استفاده از تسلیحات فرانسوی علیه غیرنظامیان در یمن متهم کرده اند.
از زمان آغاز حملات هوایی ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان در یمن، حدود ۱۰ هزار نفر جان باخته اند.
مقامهای فرانسوی با طرح این ادعا که این نوع تسلیحات صرفاً برای اهداف دفاعی مورد استفاده قرار گرفته است، نقض معاهده تجارت سلاح را رد میکنند.
به موجب معاهده تجارت سلاح، فروش سلاح به کشورهایی که از این نوع تسلیحات علیه غیرنظامیان استفاده میکنند، ممنوع اعلام شده است.
در همین حال، گزارشی که ماه گذشته در وب سایت «دیس کلوز» منتشر شد، حاوی یادداشت محرمانه ارتش فرانسه بود مبنی بر اینکه تسلیحات فرانسوی در جنگ یمن مورد استفاده قرار میگیرد، افشاگری ای که با موضع پاریس مغایرت داشت.
سازمان اطلاعات داخلی فرانسه در پی انتشار این گزارش، از سه خبرنگار این وب سایت بازجویی کرد، حرکتی که با اعتراض مدافعان آزادی مطبوعات رو به رو شد.
فرانسه سومین کشور صادرکننده بزرگ سلاح در جهان است. عربستان و امارات متحده عربی مشتریان اصلی سلاح فرانسوی اند و پاریس در برابر فشارها برای توقف فروش سلاح به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مقاومت کرده است.
از سویی، موضع فرانسه با موضع آلمان مبنی بر تعلیق فروش سلاح به عربستان، در تضاد است.
براساس اعلام سازمان ملل، جنگ یمن بدترین بحران انسانی را در جهان رقم زده، به طوری که در جریان درگیریهای این کشور سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بی خانمان شده اند و بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمک نیاز دارند.
عربستان از روز ششم فروردین سال ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی و با چراغ سبز آمریکا، حملات گستردهای را علیه یمن، فقیرترین کشور عربی آغاز کرد تا به بهانه بازگردان «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی این کشور به قدرت، به اهداف خود دست یابد.
شبد** اروپام **۹۱۰۹**
نظر شما