ژوزف دانفورد روز چهارشنبه در اندیشکده بروکینگز در مورد رویارویی احتمالی نظامی بین آمریکا و ایران افزود: گفت وگو میتواند تأثیر تثبیت کننده در یک رابطه باشد، اما این موضوع باید یک چارچوب مشخص صورت گیرد.
وی ادامه داد: رابطه مقامات نظامی در حال انجام است اما همانطور که میدانید ما مذاکره مستقیم با همتایان ایرانی خود نداریم.
رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا درباره مخدوش بودن اطلاعات درباره ایران به خصوص با توجه به سابقه اطلاعات اشتباه در جنگ عراق، اضافه کرد: افراد میتوانند وثاقت اطلاعات را زیر سوال ببرند اما باید بگویم که در آخر هفته گذشته، برخورد مین با کشتیها، حملات هوایی با پهپادها و شلیک موشکی به حوالی سفارت ما در بغداد وجود داشته است.
دانفورد درباره ادعای تهدید ایران که استقرار نیروهای اضافی ایالات متحده را در خاورمیانه به دنبال داشت هم اظهار کرد: هیچیک تهدید جدیدی نیستند؛ آنچه جدید بود، الگوی جریان تهدید آمیز بود که از یمن تا خلیج فارس و عراق گسترش یافت.
وی در اظهاراتی متناقض با آنچه که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای خروج نیروها از افغانستان مطرح کرده بود، گفت: هیچ کسی پیشنهاد نداده که آمریکا نیروهای خود را تا زمانی که مبارزه با تروریسم مورد توجه است، خارج کند.
این ژنرال آمریکایی این مسأله را مذاکره شدنی ندانست.
مسأله اظهارات متناقض در میان مقامات آمریکا، در دولت ترامپ بسیار رایج است؛ به گونهای که وقتی ترامپ درباره آمادگی خود برای مذاکره بدون پیش شرط با ایران صحبت کرد، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا تصریح کرد؛ همچنان بر ۱۲ شرط خود باقی است.
هنگامی که ترامپ در ژاپن تنها مسأله با ایران را دست نیافتن به سلاح اتمی دانست، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد تا حصول شروط ۱۲ گانه، کارزار فشار حداکثری و تحریمهای اقتصادی علیه ایران باقی خواهد بود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در آخرین سفر خود به نیویورک از "تیم ب" سخن گفت که آنها قصد دارند ترامپ را به جنگ ناخواسته با ایران بکشانند.
شبس**اروپام **۱۴۲۹**۱۶۱۳
نظر شما