۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83335523
T T
۰ نفر

بالا رفتن دیوار بی اعتمادی چین و آمریکا

۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۴
کد خبر: 83335523
بالا رفتن دیوار بی اعتمادی چین و آمریکا

پکن-ایرنا- پس از آخرین دور گفت و گوهای چین و آمریکا در واشنگتن، که به توافق نهایی پایان جنگ تجاری یک ساله دو کشور منجر شد، روابط دو کشور نه تنها بهبود نیافته است بلکه بحرانی تر از گذشته هم شده است به طوری که روز به روز به دامنه بی اعتمادی دو کشور افزوده می شود.

پس از همین یازده دور گفت و گو بود که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد بر روی ۲۰۰ میلیارد دلار از کالاهای چینی تعرفه ۲۵ درصدی وضع می‌کند و افزود که در آینده احتمال می‌رود در مجموع روی ۳۷۵ میلیارد دلار از کالاهای چین تعرفه‌های سنگین اعمال شود.
چینی‌ها خیلی زود به این اقدام واکنش نشان دادند و ۶۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکا را مشمول تعرفه‌های ۱۰ تا ۲۵ درصدی کردند تا میزان تعرفه‌های این کشور علیه آمریکا به ۱۱۰ میلیارد دلار برسد.
اما آنچه امروز دیده می‌شود ورود روابط دو کشور به مرحله‌ای به مراتب بحرانی‌تر از قبل است در واقع کشتی‌های دو کشور وارد آب‌های خطرناک شده‌اند و ملوانان، سکانداران و فرماندهان این کشتی‌ها از تندروترین گروه‌ها در دو کشور محسوب می‌شوند و پیش بینی می‌شود گرداب سختی در انتظار کشتی‌های دو کشور باشد.
هرچه زمان می‌گذرد روابط بیشتر دچار مشکلمی شود. شرکت‌های بیشتری از سوی چین در معرض حملات تجاری آمریکا قرار می‌گیرند هواوی از بزرگترین شرکت‌های سازنده تلفن هوشمند دنیا در فهرست سیاه آمریکا قرار گرفته است این شرکت می‌گوید که حاضر نیست هیچ تجهیزاتی به آمریکا بفروشد و رئیس آن در یک مصاحبه گفته است حتی حاضر نیست در این باره با آمریکا وارد گفت و گو شود.
با افزایش اقدامات تحریک آمیز دو کشور و تهدیدها و هشدارهای فزاینده به یکدیگر، این احتمال می‌رود که عرصه‌های دیگر روابط نیز تحت تأثیر قرار گیرد هر دو کشور بتدریج از یکدیگر فاصله می‌گیرند و دیوار بی اعتمادی میان آنها در حال بالا رفتن است.
در آمریکا اما ظاهراً دونالد ترامپ تصمیم گرفته است بجای آنکه با چین از در مصالحه وارد شود، سخت گیری ها را بر این کشور افزایش دهد ترامپ می‌خواهد در عرصه سیاسی نیز با این تهدیدها و فشارها امتیازات بیشتری بدست آورد و فشار بر چین را برای پیروزی خود در انتخابات آینده مهم و مؤثر می‌داند.
قراردادن هواوی در فهرست سیاه، افزایش تعرفه‌ها، سختگیری بر فعالیت شرکت‌های چینی در آمریکا، تلاش برای بیرون راندن این شرکت‌ها از بازار غرب، فشار بر کشورهای اروپایی برای قطع ارتباط با شرکت‌های چینی و بسیاری از تحریم‌ها و فشارهای دیگر نشان می‌دهد که ترامپ فهرستی بلند بالا از فشارها برای چین تنظیم و تدوین کرده است.
افزون بر اینها صدور روادید برای محققان چینی برای سفر به آمریکا به مراتب سخت‌تر و بعضاً غیرممکن شده است برخی از این افراد که روادید هم داشتند نتوانسته‌اند طولانی مدت به آمریکا بروند در ژاپن هم ترامپ اعلام کرد که سخت گیری هایش بر چین تمام نشده است و در عرصه نظامی نیز با فروش سلاح‌های بیشتر به ژاپن عرضه را بر چین تنگ‌تر کرد.
چین هم که اوضاع را بر وفق مراد نمی بیند حالا می‌گوید ممکن است سهمیه برای صدور کالاها و فلزات نادر و کمیاب به آمریکا را تغییر دهد و محدودیت‌هایی برای صادرات آنها به آمریکا در نظر گیرد که این می‌تواند تأثیر شدیدی بر تولیدات فنآوری پیشرفته از جمله خودرو در آمریکا داشته باشد.
"جیانگ شینگ" از کارشناسان مسائل آمریکا و چین می‌گوید که فشارهای دیپلماتیک، نظامی، سیاسی و اقتصادی آمریکا بر چین توأم شده است.
وی می‌افزاید که آمریکایی‌ها به تنگه تایوان ناو اعزام می‌کنند بر روی کالاهای چینی تعرفه‌های سنگین بسته‌اند به دنبال بستن راه‌های فعالیت شرکت‌های چینی در آمریکا هستند و همزمان در دریاهای شرقی و جنوبی چین مشکل تراشی می‌کنند.
وی می‌گوید که همه امیدها به دیداری است که احتمالاً شیء جین پینگ رئیس جمهوری چین با ترامپ در حاشیه اجلاس گروه بیست در ژاپن با ترامپ خواهد داشت و شاید طرفین بتوانند مسیر از سرگیری مذاکرات تجاری را هموار کنند در غیر این صورت دو کشور باید تبعات سنگین‌تری از این مواجهه را پذیرا باشند و اوضاع به مراتب وخیم‌تر خواهد شد.
آساق **۲۳۱**۱۹۰۴**۱۶۶۳**

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha