۱۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۹:۲۴
کد خبر: 83337008
T T
۱ نفر
ادارات دولتی کردستان متناسب با نیاز خود کاغذ خریداری کنند

سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در بازدید از چند فروشگاه و عرضه کننده کالا در سنندج گفت: ادارات دولتی برای ایجاد ثبات بازار کاغذ متناسب با نیاز خود این کالا را خریداری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، جمعی از اعضای کارگروه تنظیم بازار استان کردستان متشکل از معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار، فرماندار سنندج، رئیس و معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت استان، رئیس اتاق اصناف به همراه جمعی از بازرسان سازمان صمت روز شنبه از چند فروشگاه و واحد صنفی عرضه مواد خوراکی، لوازم خانگی و لوازم التحریر شهر سنندج بازدید کردند.


قیمت گوشت قرمز عرضه شده دریکی از شعب فروشگاه زنجیره‌ای بیشتر از قیمت مصوب بود که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان در این رابطه اظهار داشت: گوشت موجود در این فروشگاه از آسیای میانه وارد شده و باید با قیمت بسیار ارزان‌تر از گوشت قرمز کشتارگاه‌های استان عرضه شود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این خصوص گفت: پیگیری می‌شود اگر این فروشگاه از ارز نیمایی برای خرید گوشت قرمز استفاده کرده و آن را با قیمتی نزدیک به قیمت موجود گوشت گرم بازار استان عرضه می‌کند، تخلف محسوب شده و در تعزیرات حکومتی برای آن پرونده تشکیل خواهد شد.


حسین فیروزی اضافه کرد: فروشگاه‌های عرضه کننده کالا در مقابل مردم مسئولیت اجتماعی دارند و باید همواره تاریخ مصرف کالاها را با کیفیت آن بسنجند و سپس اقدام به توزیع آن کنند.


وی افزود: اگر چند روز از تاریخ مصرف کالایی باقی مانده ولی مصرف آن مشکل دارد و یا بی کیفیت است باید این فروشگاه ها از عرضه آن خودداری کرده و با حساسیت بیشتری مواد خوراکی و غذایی را از شرکت های معتبر تهیه کنند.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان یادآور شد: اگر بازرسان به مواردی برخورد کنند که حقوق مصرف کننده تضییع شود مسئولیت آن بر عهده مدیران فروشگاه‌ها است.


برای برخی از کالاهای موجود در این فروشگاه همچون خرما نیز بازرسان فاکتور خرید درخواست کردند که مدیر فروشگاه ارائه آن را به چند روز آینده موکول کرد لذا مقرر شد تا زمان ارائه فاکتور از فروش این محصوب خودداری کند.


یکی از بازرسان سازمان صمت کردستان گفت: واحدهای تولیدی و کارخانجات برای اینکه فروشگاه‌ها و سوپرمارکت‌های بزرگ را ترغیب به خرید کالاهایشان کنند کالا را با مبلغ کمتر از قیمت مندرج بر روی کالا در اختیارشان قرار می‌دهند.


وی اضافه کرد: به همین دلیل ملاک بازرسان در بازرسی از فروشگاه‌ها فقط فاکتور خرید است چرا که قیمت مندرج بر روی کالا واقعی نیست.


مدیر این فروشگاه هم در ارتباط با کمبود برخی کالاها گفت: میزان حلب‌های روغن نباتی در بازار کم است و به همین دلیل به هر نفر بیش از یک حلب فروخته نمی‌شود.


وی اظهار داشت: ۱۵ روز است که شکر وارد فروشگاه ما نشده که این هم به دلیل کمبود این محصول در انبار فروشگاه است.


این مدیر فروشگاه زنجیره‌ای گفت: تمام محصولات ما تخفیف دارند و درصد آن بسته به گروه کالایی با هم متفاوت است به عنوان نمونه لبنیات با ۱۰ درصد تخفیف عرضه می‌شود.


وی یادآور شد: فروشگاه‌ها هیچ دخل و تصرفی در درج قیمت ندارند و این قیمت‌ها با نظارت سازمان‌های متولی از جمله صمت بر روی کالا درج می‌شود.


بانویی که در این فروشگاه مشغول به خرید بود بعد از اینکه متوجه حضور مدیران و بازرسان سازمان صمت شد به جمع مسئولان آمد و گفت: اگر کالایی به هر دلیلی گران می‌شود حداقل بر روی کیفیت آن نظارت بیشتری داشته باشید بارها بوده کالایی را خریده ولی آنقدر بی کیفیت بوده که نتوانستیم آن را مصرف کنیم.


وی اضافه کرد: همه خریداران تمایل به خرید کالایی دارند که مصرف آن به سلامتی آنها آسیبی وارد نکند به همین دلیل حاضر هستند پول بیشتری هم پرداخت کنند فقط به شرطی که کیفیت داشته باشد.


** ادارات احتیاجی به خرید بیش از نیاز کاغذ ندارند


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان دربازدید از یکی از لوازم التحریر گفت: یکی از مباحثی که در بازار ما ایجاد تلاطم می‌کند این است که به محض اعلام کمبود کالایی بخش زیادی از مصرف کنندگان دولتی و غیر دولتی شروع به خرید می‌کنند.


فیروزی اضافه کرد: هر مصرف کننده‌ای اگر براساس نیاز خود کالایی را خریداری کند دیگر تشنج و تلاطمی در بازار ایجاد نمی‌شود.


وی در خصوص گرانی قیمت کاغذ افزود: ادارات دولتی متناسب با نیاز خود کاغذ خریداری کنند چون احتیاجی به خرید و انبار کردن بیش از حد نیاز این کالا وجود ندارد.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: عرضه کاغذ کمتر از نیاز کشور نیست ولی چون این ذهنیت ایجاد شده که کاغذ گران‌تر می‌شود میزان خریدهای هیجانی افزایش پیدا کرده است.


فیروزی با اشاره به اینکه حواله کاغذ ادارات بر منبای نیاز آنها صادر شود، افزود: کاغذ ارزان هم باید به مقدار کافی در اختیار مصرف کنندگان غیر دولتی قرار گیرد.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم اعلام کرد: ۱۰ هزار بسته کاغذ در استان خریداری شده و برای اینکه به دست افرادی که کار آنها مرتبط با این کالاست برسد از درخواست ادارات کم کردیم به عنوان نمونه اداره‌ای درخواست ۵۰۰ بسته کاغذ را داده ولی ۵۰ بسته در اختیارش قرار دادیم.



** قیمت مُبل در کردستان گران‌تر نیست


مغازه مُبل فروشی از دیگر مکانی‌هایی بود که مورد بازدید این مسئولان قرار گرفت که در این بازدید در خصوص گرانی مبلمان در کردستان نسبت به دیگر استان‌های کشور بحث شد و برای اثبات صحت نداشتن این مساله، فروشنده این مغازه که نمایندگی فروش یکی از برندهای مبلمان ایرانی را دارد با یکی از فروشگاه‌های عرضه کننده همین مبل در تهران تماس گرفت و قیمت چند مدل از مُبل و صندلی‌ها را پرسید که بر خلاف باور عموم قیمت تهران با سنندج حدود ۴ میلیون ریال اختلاف داشت و بیشتر بود.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم در این بازدید از این واحد صنفی گفت: نگرانی که ما داریم در خصوص جو روانی است که ایجاد شده و این ذهنیت را در مردم بوجود آورده که قیمت مبلمان در استان بالاتر از سایر نقاط کشور است.


فیروزی افزود: پهنه استان کردستان هم به گونه‌ای است که با ایجاد چنین جوی مردم کامیاران از کرمانشاه، سقز و بانه از آذربایجان غربی و مردم قروه و بیجار هم خریدهای خود را از همدان و زنجان انجام می دهند.


وی اضافه کرد: اتفاق مذکور موجب می‌شود اقتصاد استان ما کوچک‌تر شود لذا از بازاریان صاحب نام و اعتبار انتظار می‌رود این جو را بشکنند و مردم را آگاه کنند که اجناس موجود در بازار استان گران‌تر از جاهای دیگر نیست.


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان اعلام کرد: در مورد مُبل، کیف و کفش نگرانی‌هایی در ارتباط با قیمت داریم و انتظار می‌رود جو روانی ایجاد شده در مورد این کالاها با هنرمندی و همکاری بازاریان از بین رود.


فیروزی اظهار داشت: در مواردی که تشخیص کیفیت اجناس سخت است فروشنده باید نهایت انصاف را به خرج دهد تا اعتماد مردم به بازار استان باز گردد.


رئیس اتاق اصناف سنندج هم گفت: براساس بررسی و نظارت کارشناسان اتاق از مبلمان عرضه شده شرکت‌های مختلف کشور در نمایشگاه بین المللی استان، قیمت مبلمان در این استان بسیار ارزان‌تر و با کیفیت تر بوده است.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان هم یادآور شد: برگزاری نمایشگاه مُبل در استان همواره یکی از مشکلات ما بوده چون صنف مبل فروشی تمایلی به شرکت در این نمایشگاه ندارند.


محمد دره وزمی افزود: هدف از برپایی نمایشگاه عرضه کالایی ارزان‌تر از آنچه در مغازه‌ها و فروشگاه‌ها وجود دارد، است و چه بهتر که اصناف متعهد و منصف استان خود در این نمایشگاه‌ها شرکت کنند.


این مبل فروش در پاسخ گفت: با شناخت و تجربه‌ای که داریم جنس با کیفیت و بی کیفیت در حوزه مبلمان را براحتی تشخیص می‌دهیم و در بازدیدهایی که داشتیم در این نمایشگاه‌ها همیشه کالای بنجل و بی کیفیت عرضه می‌شود.


وی با اشاره به اینکه کالاهای عرضه شده در نمایشگاه‌ها با قیمت کمتر و کیفیت پایین‌تر عرضه می‌شوند، اضافه کرد: هر کسی یک بار از این نمایشگاه‌ها خرید کند متوجه می‌شود چه ضرری کرده است.


۹۹۳۶/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha