به گزارش ایرنا، فروردین امسال به مدد ابرهای پرباران، ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه و دست کاری در طبیعت، ۲۴ استان، ۲۳۱ شهرستان، ۲۶۹ شهر و ۵ هزار روستا را درگیر سیل کرد، پدیدهای که تاکنون کشور با این شدت و گستردگی درگیر حوادث سیلابی نبوده است و طی آن بیش از ۳۵ هزار میلیارد ریال خسارت بر زیرساختهای کشور تحمیل و به ۱۶۹ هزار واحد مسکونی و تجاری آسیب وارد شد.
۱۰ سال پس از سیل ۱۱ فروردین سال ۱۳۸۸ در بستر رودخانه قمرود که جان چهار تن را در قم گرفت، فروردین ۹۸، این استان بار دیگر شاهد وقوع سیلاب در بالادست این رودخانه بود. سیلابی که ۲۰ میلیون مترمکعب آب به حجم مخزن سدهای استان افزود، برخی سدها را سرریز و سیلابی با سرعت ۱۰۰ متر مکعب بر ثانیه روانه رودخانه قمرود کرد. اما این بار قم به لطف تجربهای که به بهای سنگینی کسب کرده بود، توانست سیلاب ناشی از بارشهای فروردین ماه که معادل آب یکسال زارعی این استان است به کمترین خسارتها مهار و مدیریت کند.
قم اگر چه در روزهای پنجم و ششم و همچنین دوازدهم و سیزدهم فروردین ماه خود درگیر سیلاب بود ولی به دلیل وضعیت بحرانی سایر استانهای سیل زده به ویژه لرستان، بخشی از امکانات خود را برای کمک به سیل زدگان این استان عازم پلدختر کرد، اولین قرارگاه مردمی کشور توسط قم در این شهر مستقر، گروههای جهادی، امدادی، بهداشتی و خدماتی از استان به منطقه اعزام و مردم نوع دوست قم نیز بیش از ۱۲۰ میلیارد ریال برای کمک به هموطنان گرفتار سیل خود، اهدا کردند.
اعزام بیش از ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین، برق رسانی به ۴۰ روستای لرستان، ساخت ۱۲ پل تخریب شده، پاکسازی بیش از یک هزار و ۲۰۰ خانه و بازسازی ۱۳ کیلومتر از مسیر تخریب شده جاده قدیم پلدختر - معمولان و خرم آباد تنها بخشی از اقدامهای صورت گرفته توسط گروهها و تیمهای اعزامی قم به مناطق درگیر سیل استان لرستان است. ولی این پایان کار نیست و هنوز مناطق سیل زده نیازمند استمرار کمکهای هموطنان نوع دوست خود هستند.
در این رابطه در میزگرد ایرنا با حضور محسن اوروجی مدیرکل مدیریت بحران استانداری قم، محمد خامه یار مدیر قرارگاه مردمی قم در شهر پلدختر و حجت الاسلام و المسلمین محمدرضا قاسمی نیا عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم به تبیین اقدامات صورت گرفته استان در سیل فروردین ماه امسال در قم و لرستان و همچنین ضرورت استمرار کمک در این مناطق پرداخته شد.
** کمک ۱۲۰ میلیارد ریال هدایای نقدی مردم نوع دوست قم به سیل زدگان کشور
مدیرکل مدیریت بحران قم، با بیان اینکه تمام دستگاههای استان در کمک رسانی به مناطق سیل زده لرستان حضور فعال داشتند گفت: هلال احمر، کمیته امداد، شهرداری، سپاه، راهداری، بنیاد مسکن، شرکتهای آب و فاضلاب شهری و روستایی، شرکت برق، آتش نشانی، ورزش و جوانان، اداره کل صمت، حرم حضرت معصومه (س)، مسجد جمکران، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، بهزیستی، منابع طبیعی، ستاد مردمی، قراگاه مردمی، روحانیون و طلاب، ستاد اقامه نماز، میراث فرهنگی، اوقاف، شوراهای اسلامی شهر و روستا، بخشداران و دهیاران در سیل لرستان نقش مهمی ایفا کردند.
اوروجی، کارگروه تشکلهای مردمی نهاد را یکی از ۱۴ تشکل زیر مجموعه شورای هماهنگی مدیریت بحران استان دانست و ادامه داد: تمام سازمانهای مردم نهاد قم، که مجوز فعالیت داشته و توانایی کمک در مواقع بحرانی را دارند در این کارگروه به عنوان اتاق تفکر حضور دارند.
وی اظهار داشت: مدیریت بحران جامعه محور به عنوان یکی از پیشروترین شیوههای مدیریت در زمان بحران دارای استانداردهایی است که استفاده از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد تخصصی از جمله ضرورتهای آن است.
وی با اشاره به برگزاری ۲ جشن گلریزان در قم برای جمع آوری کمکهای مردمی به مناطق سیل زده، گفت: ۱۲۰ میلیارد ریال هدایای نقدی مردم نوع دوست قم برای کمک به سیل زدگان کشور جمع آوری و به این مناطق ارسال شده است.
** کمکهای استان قم، بیشترین کارایی و اثربخشی را در مناطق سیل زده داشته است
مدیرکل مدیریت بحران قم، با تاکید بر اینکه این استان در حادثه سیل فروردین ماه در کشور حضور بسیار پررنگی داشت، افزود: ارزیابیهای صورت گرفته نشان میدهد که کمکهای قم، بیشترین کارایی و اثربخشی را در مناطق سیل زده داشته است.
وی گفت: ۲۰ موکب از قم در نقاط مختلف سیل زده کشور از گلستان تا لرستان و خوزستان با هماهنگی شورای هماهنگی مدیریت بحران استان اعزام و خدمات بسیار خوبی را به هموطنانمان ارائه دادند.
وی، با اشاره به ایجاد ستادهای مدیریت بحران در حوزههای علمیه گفت: با تشکیل این ستاد در حوزههای علمیه، بر اساس اعلام نیاز ستاد مدیریت بحران، طلاب اعزامی به مناطق مختلف کشور بر اساس تخصص و توانایی آنها متناسب با نیاز منطقه اعزام میشوند.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم، حضور طلاب و روحانیون علوم دینی در مناطق سیل زده را بسیار اثرگذار دانست و اظهار داشت: طلاب علوم دینی علاوه بر انجام اقدامهای بسیار اثرگذار فرهنگی، در زمینه خدمت رسانی به مردم نیز نقش ارزندهای داشتند که باید این جریان فرهنگی در کشور استمرار داشته باشد.
وی، با بیان اینکه سخنگوی شورای هماهنگی مدیریت بحران در استانها به عهده مدیرکل مدیریت بحران است گفت: در مواقع بحرانی، نخستین کسی که حق مصاحبه در این زمینه را دارد استاندار، سپس فرمانداران ومدیرکل بحران استانهاست.
** انتشار گسترده شایعات در فضای مجازی چالش روزهای بحران است
اوروجی درادامه با تاکید بر اهمیت مدیریت واحد در زمان وقوع بحران و بلایای طبیعی ادامه داد: به دلیل اینکه آخرین اطلاعات از وضعیت استان در شورای هماهنگی مدیریت بحران مطرح و نسبت به آن تصمیم گیری میشود، این شورا مرجع اخبار صحیح در زمان بحران است.
مدیرکل مدیریت بحران قم، با اشاره به برخی اظهار نظر پیرامون سیلاب اخیر افزود: بسیاری از نقل قولهایی که افراد غیر مسئول پیرامون تخلیه و وضعیت بحرانی برخی روستاهای استان زده شد، پس از بررسی معلوم شد که صحت نداشته است.
وی با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی دقیق و کسب اطلاعات صحیح از منابع معتبر در زمان بحران گفت: یکی از مشکلات کنونی در زمان بحران، انتشار گسترده اخبار ناصحیح و شایعهها در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی است که باید فرهنگ سازی لازم انجام شود تا مردم اخبار را از منابع رسمی دریافت کنند.
اوروجی ادامه داد: اخبار شبکههای مجازی در زمان بحرانها با دقت بررسی و اطلاعات آنها رصد میشود تا مشکلات مطرح شده در این فضا نیز پیگیری شود ولی تجربه ثابت کرده است که بسیاری از این اطلاعات نادرست و یا در آنها بزرگنمایی شده است.
** اعزام بیش از ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین قم به مناطق سیل زده کشور
مدیرکل مدیریت بحران استان قم، ادامه داد: با اعلام وضعیت اضطراری در گلستان، نیروها و تجهیزات امدادی قم از ۲۹ اسفند ماه وارد این استان شد و با توجه به وضعیت بحرانی در لرستان با حفظ سطح آمادگی در قم، به دستور استاندار از ۱۲ فروردین ماه نیز تیمهایی از این استان به لرستان اعزام شدند.
وی با اشاره به شکل گیری عزمی ملی برای کمک به استانهای سیل زده در کشور افزود: تمام دستگاههای استان و همچنین گروههای مردمی و جهادی برای کمک به سیل زدگان کشور وارد میدان شد به گونهای که علاوه بر تیمهای مختلف امدادی، خدماتی، جهادی و بهداشتی، بیش از ۱۰۰ دستگاه ماشین آلات سبک و سنگین از قم به این مناطق اعزام شد و برخی از این افراد تا ۴۵ روز در این استانها مستقر بودند.
اوروجی با تشریح برخی اقدامهای صورت گرفته تیمهای امدادی و خدماتی قم در لرستان گفت: در شهرستان چگینی لرستان، ۴۰ روستا توسط شرکت برق قم برق رسانی، ۱۲ پل توسط سپاه ساخته و بیش از ۱۲۰۰ خانه توسط عوامل آتش نشانی پاکسازی شد.
در شهرستان چگینی لرستان، ۴۰ روستا توسط شرکت برق قم برق رسانی، ۱۲ پل توسط سپاه قم ساخته و بیش از ۱۲۰۰ خانه توسط عوامل آتش نشانی استان پاکسازی شد.
مدیرکل مدیریت بحران استان قم، تیمهای اعزامی استان اقدامهای خوب و مؤثری در شهرستانهای چگینی و پلدختر استان لرستان به ثبت رساندهاند، اظهار داشت: راهداری استان نیز علاوه بر برقراری راه ارتباطی روستاهای پل دختر و معمولان، ۱۳ کیلومتر از مسیر تخریب شده جاده قدیم پل دختر، معمولان و خرم آباد را بازسازی کرد.
** بارشهای فروردین ماه امسال قم معادل یک سال زراعی این استان بود
مدیرکل مدیریت بحران استان قم، با بیان اینکه در حوادث چند دهه گذشته همواره نبود مدیریت و فرماندهی واحد در بحرانها و بلایای طبیعی یکی از چالشها مهم در امدادرسانی و کاهش خسارت به حادثه دیدگان کشور بود گفت: در سیل اوایل امسال برای نخستین بار با حضور فعال استاندار قم، وحدت مدیریت و فرماندهی واحد در حوزه مدیریت بحران در استان شکل گرفت که باید این تجربه موفق، به عنوان الگویی تبیین و نسبت به تقویت آن در حوادث آینده اقدام شود.
وی با بیان اینکه در فروردین ماه امسال شاهد وقوع ۲ سیل در استان قم بودیم گفت: پنجم و ششم فروردین ماه و همچنین یازدهم تا سیزدهم فروردین ماه امسال بارشهای شدید باران موجب بروز سیل در استان قم شد.
اوروجی ادامه داد: استاندار قم، در اولین اقدام تمام مرخصی مدیران استان را لغو کرد و تمام مدیرانی را که در مرخصی تعطیلات نوروز بودند به استان فراخواند که این موضوع موجب شد تا تشکیل شورای هماهنگی مدیریت بحران استان با حضور تمام مسئولان استان، امکان برنامه ریزی و هماهنگی و انسجام بیشتری را در این سیل داشته باشند.
وی با بیان اینکه بارشهای فروردین ماه امسال قم معادل یک سال زراعی این استان بود افزود: بر اثر بارشهای شدید فروردین ماه امسال، سدهای قم سرریز شد و ۱۷ رودخانه استان فعال و سیل در آن جاری بود که با جمع بندی انجام شده، برخی روستاهای حاشیه رودخانههای استان تخلیه شدند.
** سیل حادثهای بود که به حماسه تبدیل شد
عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم نیز در این میزگرد با بیان اینکه سیل حادثهای بود که به حماسهای ملی و فراملی تبدیل شد گفت: همدلی، همراهی، همبستگی و هم افزایی ملی را در این حادثه دیدم و باید این موضوع به عنوان الگویی ارزشمند همواره حفظ شود.
قم، محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است که اگر این استان در گیر حادثهای مانند سیل در سطح وسیع شود، به طور قطع تردد به بسیاری از استانها قفل میشود که ضرورت توجه به اقدامهای پیشگیرانه در این زمینه در قم جدی است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد رضا قاسمی نیا با تاکید بر ضرورت مستندسازی علمی و دقیق اقدامهای استان برای مدیریت سیل ادامه داد: باید اقدامهای صورت گرفته در استان پیرامون مدیریت سیل مستندسازی شده تا در حوادث آینده این تجربهها مورد استفاده قرار گیرد.
وی اظهار داشت: قم، محور مواصلاتی ۱۷ استان کشور است که اگر این استان درگیر حادثهای مانند سیل در سطح وسیع شود، به طور قطع تردد به بسیاری از استانها قفل میشود که ضرورت توجه به اقدامهای پیشگیرانه در این زمینه در قم جدی است.
** تجربه دستگاههای درگیر سیل مستندسازی و تبیین شود
عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم با تاکید بر ضرورت برگزاری نشستهای علمی و تخصصی دستگاههای مختلف درگیر سیل به منظور تشریح و تدوین تجربه آنها، ادامه داد: شناسایی نقاط ضعف و قوت دستگاههای مختلف در زمان حادثه، هم اندیشی برای پیدا کرد راهکارهای ابتکاری و جدید از جمله اقدامهایی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به اهمیت نقش آفرینی ستادهای مردمی و تشکلهای مردم نهاد در حوادث طبیعی افزود: تشکیل قرارگاه مردمی کمک به سیل زدگان توسط استان قم اقدام مبارکی بود که زمینه برای نقش آفرینی و فعالیت تشکلهای مردم نهاد را در این حادثه ایجاد کرد که باید پیش ار بروز حادثه نسبت به ساماندهی تخصصی این تشکلها اقدام کرد.
وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت اطلاع رسانی سریع، شفاف و واحد در مواقع بحرانی و نقش آفرینی مخرب شبکههای اجتماعی در این ایام، ضروری است که کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی در استان ایجاد و آخرین آمار و اطلاعات پیرامون آن حادثه به صورت دقیق و سریع ازاطلاع رسانی شود.
عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم با تاکید بر اهمیت تعمیر، بازسازی و تجهیز مدارس تخریب شده در مناطق سیل زده افزود: چهار ماه تا شروع سال تحصیلی جدید فرصت باقی است که باید در این مدت با بسیج تمام امکانات و استمرار کمکهای مردمی، تعمیر، تجهیز و بازسازی مدارس تخریب شده مناطق سیل زده کشور با سرعت نهایی شود.
** سیل همچنان بخش مهمی از زندگی مناطق حادثه دیده کشور را درگیر کرده است
قاسمی نیا درادامه با بیان اینکه سیل بخش مهمی از زندگی مناطق حادثه دیده کشور را درگیر کرده است، گفت: برگزاری برنامههای آموزشی، پرورشی و ورزشی برای کودکان و نوجوانان مناطق سیل زده به صورت متمرکز و منسجم در ایام تابستان از جمله اقدامهایی است که میتواند در کاهش آلام ناشی از سیل مؤثر باشد.
وی با اشاره به بازدید میدانی خود از مناطق سیل زده گفت: در خواست مردم، توزیع عادلانه و منسجم کالاهای اساسی می باشد و تعیین تکلیف جانمایی خانههای تخریب شده واقع در حریم رودخانه است.
عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم، آموزش را رکن مهم در کاهش آسیبهای ناشی از حوادث طبیعی دانست و ادامه داد: امداد و نجات، بازسازی و نوسازی و همچنین آموزش سه مقوله مهم در هر بحران است که کمبودهای جدی در زمینه آموزش پیش از بحران در کشور وجود دارد.
وی گفت: خلاصه کردن آموزش تنها در زمان حادثه هنر نیست و باید آموزش گروههای هدف از جمله زنان، دانش آموزان و معلمان با استفاده از ظرفیت آموزش و پرورش به عنوان یک اولویت در دستور کار قرار گیرد.
قاسمی نیا ادامه داد: بسیاری از آموزشهای امدادی در کشور به زلزله محدود شده است که سیل اخیر نشان داد تا ضرورت دارد در آموزشها حوادث مختلف طبیعی مورد تاکید قرار گیرد.
عضو هیأت مدیره جمعیت هلال احمر قم ابراز کرد: بر اساس منشور اخلاقی سازمان مدیریت بحران کشور، هوشیاری، آمادگی همیشگی و وقف خود برای آرامش، آسایش و امنیت مردم از جمله تکالیف دستگاههای اجرایی است ایجاد آمادگی کامل در دستگاههای مختلف، تأمین تجهیزات مورد نیاز و آموزش پرسنل آنها پس از حوادث اخیر ضرورت دو چندان پیدا کرده است.
** موج دوم کمک به سیل زدگان لرستان پس از ماه رمضان آغاز میشود
مدیر قرارگاه مردمی قم در شهر پلدختر نیز در این میزگرد، با اشاره به آغاز موج کمک کمک رسانی این قرارگاه به مناطق سیل زده لرستان گفت: مرحله ساخت خانهها تخریب شده این استان توسط پس از ماه مبارک رمضان توسط این قرارگاه آغاز میشود
محمد خامه یار با بیان اینکه استقرار قرارگاه مردمی قم برای کمک به سیل زدگان در لرستان، یک سال ادامه خواهد داشت، افزود: این قرارگاه هم اکنون ۱۰۰ خانواده را در پلدختر تحت پوشش دارد و فعالیت این ستاد برای رفع نیازهای منطقه تا یکسال در لرستان ادامه مییابد.
وی گفت: این قرارگاه در حال حاضر به نام قرارگاه مردمی و مهندسی کمک به سیل زدگان استان قم تغییر نام داده است، با استفاده از نیروهای فنی منطقه و اعزام تکنسینهای فنی استان، کار ساخت و تعمیر خانههای آسیب دیده از سیل را در دستور کار دارد.
خامه یار با بیان اینکه قرارگاه مردمی کمک به سیل زدگان مورد تأیید و وثوق جامعه مدرسین حوزه علمیه و بزرگان قم است، ادامه داد: در ماه مبارک رمضان بستههای مواد غذایی از کویت با ارزش یک میلیارد و ۶۰ میلیون ریال برای توزیع میان سیل زدگان به این ستاد اهدا شد ضمن اینکه از طرف هیأت هندی با هماهنگی نماینده ولی فقیه در هند، هزینه بازسازی چهار مدرسه لرستان در اختیار این ستاد قرار گرفت.
وی ادامه داد: قرارگاه مردمی کمک به سیل زدگان از طرف ستاد اقامه نماز کشور مأموریت بازسازی مساجد آسیب دیده از سیل استانهای لرستان، گلستان و خوزستان را به عهده دارد که مقدمات این کار در لرستان و گلستان انجام شده و به زودی بازسازی مساجد خوزستان نیز در دستور کار قرار میگیرد.
خامه یار با بیان اینکه شرایط خانههای آسیب دیده از سیل برای بازگشت خانوادهها مناسب نیست، گفت: به منظور بسترسازی برای ساخت خانههای آسیب دیده، ورزشگاه شهر معمولان برای دپوی مصالح ساختمانی در اختیار این قرار گاه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: بسیاری از این مصالح با کمک خیرین خریداری و در حال تأمین است که حمل و نقل این مصالح به منطقه نیازمند کمک دولت و تأمین ماشین آلات مورد نیاز هستیم.
وی با تاکید بر اینکه این قرارگاه از جایگاه و اعتبار خوبی در منطقه برخوردار شده است، اظهار داشت: تاکنون کمکهای مردمی استانهای زنجان، شیراز، سمنان، همدان، ملایر، قم، اصفهان، گیلان و یزد برای توزیع در مناطق سیل زده لرستان در اختیار قرارگاه مردمی کمک به سیل زدگان استان قم، قرار گرفته است.
خامه یار با بیان اینکه این قرارگاه آمادگی اعزام نیروهای متخصص رشتههای مختلف به مناطق سیل زده را دارد، گفت: در حال مذاکره و نهایی کردن تفاهم نامه با یکی از کارخانههای آلومینیوم سازی قم هستیم تا بخشی از در و پنجره مورد نیاز مناطق سیل زده را از این طریق تأمین کنیم که امیدواریم این تفاهم نامه تا پایان ماه مبارک رمضان نهایی میشود
وی ادامه داد: بخشی از مصالح ساختمانی مورد نیاز مناطق سیل زده توسط خیرین تأمین و آماده اعزام به مناطق سیل زده است.
** تعهد ۴۰ میلیارد ریالی خیرین برای ساخت مسکن در لرستان
وی، نقش طلاب علوم دینی در مناطق سیل زده را بسیار اثرگذار دانست و ادامه داد: طلاب علوم دینی علاوه بر اقدامهای جهادی برای کمک به سیل زدگان و پاکسازی خانهها، در تقویت و ترویج همدلی در منطقه بسیار اثرگذار بودهاند.
مدیر قرارگاه مردمی قم در شهر پلدختر، گفت: این قرارگاه در ماه مبارک رمضان بیش از ۱۰ هزار بسته غذایی در مناطق سیل زده لرستان توزیع کرد.
وی با اشاره به اعزام دومین محمولههای غذایی به مناطق سیل زده لرستان گفت: موج دوم کمک رسانی به مناطق سیل زده، پس از ماه مبارک رمضان با تعمیر و بازسازی خانههای آسیب دیده آغاز میشود.
خامه یار یکی از اقدامهای ارزشمند صورت گرفته در مناطق سیل زده را انجام آمایش جمعیتی دانست و افزود: ۲۲۰ تن از نیروهای متخصص در روزهای اولیه سیل، با حضور در مناطق سیل زده اقدام به اجرای طرح آمایش جمعیتی در منطقه نمودند که بر اساس اطلاعات این آمایش، کمکهای این قرارگاه به صورت هدفمند به خانوادهها داد میشود.
وی، ابراز کرد: بر اساس این آمایش میزان آسیب خانهها، اعضای خانواده، محل سکونت، وسایل خانه، کد ملی و شماره تلفن اهالی درگیر سیل استخراج شده است که این اطلاعات کمک بسیاری در کمک رسانی دقیق و هدفمند به این خانوادهها میکند.
مدیر قرارگاه مردمی قم در شهر پلدختر، اظهار داشت: خیرین مختلف، رقمی حدود ۴۰ میلیارد ریال برای ساخت و تعمیر خانههای آسیب دیده از سیل لرستان متعهد شدهاند ضمن اینکه حدود ۱۰ میلیارد ریال کمکهای غیر نقدی نیز برای این منظور هم کانون در اختیار این قرارگاه است.
**همه ظرفیتهای قم برای جمع آوی و استمرار کمکهای مردمی به مناطق سیل زده فعال شود
خامه یار با تاکید بر ضرورت استمرار کمکهای مردمی به مناطق سیل زده گفت: باید همه ظرفیتهای قم برای جمع آوی و استمرار کمکهای مردمی به مناطق سیل زده فعال شود.
وی دلیل پیروزیهای دوران دفاع مقدس را به میدان آمدن همه ظرفیتهای کشور دانست و ادامه داد: در حوادث غیرمترقبه نیز باید از دفاع مقدس الگو گرفت و زمینه برای حضور و نقش آفرینی قشرهای مختلف مردم و سازمانهای مردم نهاد را در این حوادث ایجاد کرد.
مدیر قرارگاه مردمی قم در شهر پلدختر، با اشاره به مأموریتهای مختلف دستگاههای امدادی و خدماتی در زمان بروز بحران و بلایای طبیعی گفت: میزان حضور، مأموریت و نقش آفرینی دستگاههای امدادی و دولتی در حوادث به طور کامل تعریف شده است به همین دلیل با تخلیه آب از مناطق سیل زده، شاهد پایان مأموریت برخی ازاین نهادها و دستگاهها هستیم و این در حالی است که گروههای مردمی و جهادی همچنان در منطقه حضور دارند.
خامه یار، با تاکید بر اینکه مدیریت واحد در حوادث به معنای حذف گروههای مردمی و جهادی در حوادث طبیعی نیست اظهار داشت: ادغام تمام تیمهای فعال در زمان بحران ذیل یک چارت و نهاد مشخص ممکن نیست و این اقدام موجب حذف بخشی از توان امدادرسانی خواهد شد.
وی سیل اخیر در کشور را حادثهای بزرگ دانست و ادامه داد: اگر گروههای مردمی و جهادی از سراسر کشور به کمک مردم مناطق سیل زده نمیآمد، دستگاههای دولتی به تنهایی توان امدادرسانی و رفع این حجم از خسارتها در کمترین زمان ممکن را نداشتند.
گزارش از: محمد زمانی راد
۷۴۰۴/ ۶۱۳۳/
نظر شما