به گزارش ایرنا، مرتضی آبدار روز یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حمامهای قدیمی از جمله آثار تاریخی ویژه استان به شمار میروند که به دلیل معماری خاص و نحوه بازچرخانی و گرمایش آب مورد توجه گردشگران قرار میگیرند.
وی افزود: آذربایجان شرقی از جمله استانهایی است که در تبریز و شهرستانها، حمامهای دارای ارزش تاریخی و زیبای متعددی را در خود جای داده است.
مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان شرقی ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی استان به دنبال اهداف صیانت و حفاظتی خود از بناهای تاریخی، مرمت و بازسازی این حمامها را در اولویت قرار داده است.
آبدار با اشاره به تداوم عملیات مرمتی و بازسازی حمامهای تاریخی استان، گفت: در حال حاضر با تلاش کارشناسان فنی و گروههای مرمتی شاهد مرمت حمامهای تاریخی از جمله حمامهای «چارسوق و قرمزی گل آذرشهر»، «گوگان»، «نوبهار عجب شیر» و «کردشت جلفا»، «سرای هریس»، «ایلخانی تسوج»، «دوقلو شبستر» و «نظافت و نعمت آباد تبریز» در استان هستیم.
حمامها به عنوان یکی از المانهای شاخص معماری اسلامی در ایران، از جمله بناهایی است که به واسطه مهارت و دانش معماران عصر گذشته به الگوی ارزشمندی از معماری در کشور تبدیل شده است. حمامهای آذربایجان شرقی نیز همچون دیگر حمامهای تاریخی از بخشهای مختلف از جمله بخشهای ورودی، دالان و دهلیز، بی نه و سکوهای سربینه، میان در، سرویس بهداشتی، گرمخانه و خزینه بوده و آب انباری تشکیل یافتهاند.
تبریز به دلیل عمران و آبادی آن در زمان های گذشته حمام های تاریخی بسیاری داشته به گونه ای که کارشناسان تعداد آنها را افزون بر ۱۰۰ فقره می دانند؛ اما بیش از ۹۰ درصد این میراث گرانبهای تاریخی- معماری در پنج دهه اخیر به دلیل زیاده خواهی دلالان زمین و ساختمان، تخریب و جای خود را به بناهای بتونی بی هویت و عاری از نمادهای معماری بومی بدقواره داده اند.
حمام بهار، حمام حاج علی بابا، حمام سرهنگ، حمام سید گلابی، حمام شالچیلر، حمام شاهزاده تبریز، حمام شنب غازان، حمام مهدیخان، حمام میرزا مهدی، حمام نخست، حمام نظافت، حمام نوبرو حمام فرمانفرما تنها نمونه هایی از حمام های تاریخی تبریز می باشند که معماری و تزیینات آنها شکوه و عظمت معماری اسلامی را به تصویر می کشد.
۳۰۷۱/۵۱۸
نظر شما