۱۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۰۹
کد خبر: 83337704
T T
۰ نفر
جهاد کشاورزی مهاباد نسبت به شیوع آفت زنگ گندم هشدار داد

مهاباد- ایرنا- رییس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مهاباد گفت: با توجه به بارش های بهاره مناسب، کشاورزان باید مراقب آفت زنگ و لکه برگی گندم در مزارع خود باشند.

جعفر علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در بازدیدهای کارشناسان جهاد کشاورزی این آفت در برخی مزارع دیم شهرستان مشاهده شده و لازم است کشاورزان نسبت به سمپاشی و پیشگیری از گسترش این آفت اقدام کنند.


وی افزود: آفت زنگ زرد از جمله بیماری‌های محصول گندم است که در مواقعی که مزرعه دارای رطوبت بالا باشد، شرایط برای شیوع آن مساعد می‌شود و کشاورزان باید به طور مداوم از مزارع خود بازدید کرده و در صورت مشاهده آلودگی در هر کیفیت و مقدار با کارشناسان جهاد کشاورزی مشورت کرده و راهنمایی‌های لازم را دریافت کنند.


وی اضافه کرد: بهترین زمان مناسب برای سمپاشی علیه آفت زنگ گندم قبل از رسیدن آفت به برگ پرچم و خوشه گندم است و کشاورزان باید با دریافت راهنمایی‌های فنی لازم نسبت به خرید سموم مورد نیاز خود از فروشگاه‌های مجاز اقدام و مزارع خود را علیه این آفت سمپاشی کنند.


وی در خصوص زیان‌هایی که زنگ گندم به محصول وارد می‌کند نیز گفت: اگر آفت زنگ به خوشه گندم برسد، دانه‌های گندم چروکیده شده و برداشت محصول از ۲ تُن در هکتار به کمتر از ۷۰۰ کیلوگرم کاهش پیدا می‌کند.


علیزاده در خصوص دیگر آفت‌های گندم در این فصل نیز اظهار داشت: با شروع فصل گرما آفت پوره سن نیز وارد مزارع شده و کشاورزان باید ضمن بازدید از مزارع در صورت مشاهده این آفت نسبت به سمپاشی سریع آن اقدام کنند.


به گزارش ایرنا عامل زنگ زرد گندم، قارچی به نام puccinia striiformis است که یکی از مهمترین آفت های گندم در ایران محسوب می‌شود و در زمان شیوع، موجب خسارت می‌شود.
علایم زنگ زرد در روی برگ‌های جوان به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی ظاهر شده سپس این جوش‌ها به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر ۲ سطح برگ نمایان می‌شود
در سال زراعی جاری ۴۹ هزار هکتار از مزارع این شهرستان به کشت گندم پاییزه اختصاص یافته که از این مقدار، ۴۴ هزار و ۵۰۰ هکتار به صورت دیم و چهار هزار و ۵۰۰ هکتار نیز به صورت آبی کشت شده است.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.


۳۰۲۰/‏۶۱۸۵/‏۷۱۲۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha