محمد خدادادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در طول سالهای گذشته با تغییر فناوری و نوع تغییر در زیباسازی ساختمانها، شیشهها و آئینههای بکار رفته نسبت به گذشته تغییرات زیادی پیدا کرده و به همان نسبت آسیبهای ناشی از آن نیز افزایش یافته است.
وی بیان کرد: با وجود افزایش خطرات در حوزه شیشه و آئینه و صدماتی که هر ساله کارگران این بخش متحمل میشوند، نوع بیمه آنها از سالها قبل تاکنون تغییر نیافته و فاقد مزایای کافی برای کارگران این رسته صنفی است.
رئیس اتحادیه صنف شیشه و آئینه مشهد گفت: متأسفانه تاکنون تولید شیشه و آئینه در رسته صنفی به عنوان یکی از مشاغل سخت و زیان آور شناخته نشده و در این زمینه خلأ قانونی وجود دارد این در حالی است که میزان خطر در این حوزه آن قدر بالاست که سال گذشته یکی از کارگران این رسته در مشهد جان خود را از دست داد.
خدادادی افزود: کارخانهها و کارگاههای بزرگ که کارگران بیشتری دارند، مشمول قانون کار شده و کارفرما ملزم به بیمه کردن کارگران است اما کارگاههای کوچک با دو یا سه کارگر، نهایتاً بیمه مسئولیت میشوند که این بیمه هیچ نفعی برای کارگر ندارد.
رئیس اتحادیه صنف شیشه و آئینه مشهد درباره قیمت تمام شده تولید در این رسته صنفی گفت: ۹۰ درصد مواد اولیه برای تولید شیشه و آئینه داخلی است اما لوازمی مانند جیوه و مواد رنگی از خارج کشور تأمین میشود، با این حال از ابتدای سال گذشته تاکنون در پی نوسان قیمت ارز، قیمت شیشه و آئینه برای مصرف کننده ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
خدادادی اظهار داشت: پنج واحد تولیدی بزرگ در سطح کشور شیشه و آئینه تولید میکنند و متعاقب آن کارگاههای بزرگتر و کارگاههای کوچکتر مسئولیت آماده سازی شیشه و آئینه برای استفاده در ساختمانها را برعهده دارند.
وی تعداد کارگاههای صنفی زیرپوشش اتحادیه صنف شیشه و آئینه مشهد را ۶۰۰ واحد ذکر کرد.
۷۴۸۹/۱۹۲۲
نظر شما