۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۳۰
کد خبر: 83338748
T T
۱ نفر

همت همگانی در مقابله با پرفشاری خون

۱۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۳۰
کد خبر: 83338748
همت همگانی در مقابله با پرفشاری خون

مشهد- ایرنا- به گفته پزشکان از هرسه فرد میانسال یک نفر به بیماری پرفشاری خون مبتلاست در حالی که نیمی از آنان به علت نبود علامت بارز در مراحل اولیه از بیماری خود اطلاع ندارند لذا مقابله با آن همت همگانی می طلبد.

فشار خون نیرویی است که پس از پمپاژ اولیه قلب توسط جریان خون به دیواره رگ ها وارد می شود تا این مایع حیاتی در رگهای بدن جریان یابد و اگر این نیرو از حد طبیعی خود بیشتر شود یا در طول زمان ثابت بماند بدن فرد با مشکلات بسیار روبرو خواهد شد.
پرفشاری خون یکی از بیماری های مزمن و غیر واگیردار است که عامل اصلی در ایجاد بیماری های قلبی و عروقی، کلیوی، سکته مغزی و اختلالات چشمی به شمار می رود.
طرح ملی بسیج کنترل فشار خون از ۲۷ اردیبهشت ماه امسال همزمان با سراسر کشور در استان خراسان رضوی نیز آغاز شده که با هدف حساس سازی جامعه و غربالگری افراد مستعد پرفشاری خون تا ۱۵ تیر ماه امسال ادامه دارد.
در اجرای این طرح تمام افراد بالای ۳۰ سال از نظر ابتلا به بیماری پرفشاری خون غربالگری می شوند.



* پرفشاری خون مهم ترین عامل مرگ و میر بر اثر بیماری‌های قلبی است
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۴۲ درصد مرگ و میرها در خراسان رضوی به علت بیماری های قلبی و عروقی است و بیش فشاری خون مهمترین عامل سکته های قلبی می‌باشد.
دکتر مهدی قلیان اول افزود: کم تحرکی، مصرف زیاد نمک، استفاده از روغن های جامد و اشباع شده و استرس های روزانه از عوامل ایجاد و شیوع بیش فشاری خون به شمار می‌روند.
وی با بیان اینکه از هر سه نفر در جامعه یک نفر به بیش فشاری خون مبتلاست، اظهار داشت: بر اساس بررسی های انجام شده ۵۰ درصد افرادی که به بیش فشاری خون مبتلا هستند از بیماری خود اطلاع ندارند و پس از مدتی با عوارضی همچون سکته‌های قلبی و مغزی، عارضه های کلیوی و قلبی به پزشک مراجعه می‌کنند.
وی گفت: از سوی دیگر نیمی از افرادی که از بیماری خود مطلع هستند، دارو مصرف نمی‌کنند و تحت درمان مناسب قرار ندارند.



* ۱۰ درصد مبتلایان به فشار خون دچار عوارض شده اند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد از پرفشاری خون به عنوان هیولای خاموش و خوابیده یاد کرد و گفت: این بیماری اغلب علامتی ندارد و در مراحلی که بیمار در معرض خطر عوارض بیماری است، علائم خود را نشان می‌دهد.
دکتر شاپور بدیعی افزود: در حال حاضر بیش از ۱۰ درصد مراجعه کنندگان به مراکز درمانی به عوارض ناشی از پرفشاری خون نظیر بیماری های کلیوی، قلبی و عروقی مبتلا هستند.


وی با بیان اینکه بسیاری از مبتلایان به پرفشاری خون از بیماری خود اطلاع ندارند، اظهار داشت: این بیماری ابتدا علامت ندارد و وقتی علائم آن پیدا می شود که منجر به گرفتگی عروق قلب، عوارض چشمی یا کلیوی شده باشد.



*۲.۵ میلیون نفر در خراسان رضوی غربالگری فشار خون می‌شوند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به طرح ملی کنترل فشار خون در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی گفت: دو میلیون و ۵۰۰ هزار فرد بالای ۳۰ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه سکونت دارند که در اجرای این طرح از نظر ابتلا به بیش فشاری خون غربالگری می‌شوند.
دکتر محمدرضا دارابی افزود: در اجرای این طرح افراد بالای ۳۰ سال می توانند برای کنترل فشار خون خود به مراکز و پایگاه های جامع سلامت یا گروههای سیار پیش بینی شده مراجعه کنند.
وی اظهار داشت: ۹۶ گروه سیار فشار خون افراد در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد را غربالگری می‌کنند که ۴۰ گروه سیار در مشهد و بقیه در سایر شهرستانها فعالیت دارند.

وی گفت: در اجرای این طرح واحدهای سیار فشار خون در اماکن پرتردد، بوستان ها، ادارات، ورودی های حرم مطهر رضوی و سایر مراکز این استان مستقر می‌شوند.
دارابی افزود: در اجرای این طرح فشار خون افراد اندازه گیری شده و در سامانه کشوری ثبت می‌گردد و افرادی که حداکثر و حداقل فشار خون آنان به ترتیب از ۱۴۰ و ۹۰ بیشتر باشد، مبتلا به پرفشاری خون تشخیص داده شده و تحت کنترل و مراقبت قرار می‌گیرند.
وی اظهار داشت: افرادی هم که در معرض خطر باشند برای آموزش و اصلاح شیوه زندگی به مراکز جامع سلامت معرفی می‌گردند.
وی هدف نهایی از طرح کنترل فشار خون را کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک، کاهش ۲۵ درصدی شیوع بیش فشاری خون، دسترسی مردم به داروها و تکنولوژی های کنترل فشار خون و ارائه مشاوره و کنترل فشار خون در افراد دارای بیماری های مزمن عنوان کرد.
دارابی گفت: در حال حاضر سرانه مصرف نمک در کشور ۱۱ گرم است در حالی که استانداردهای جهانی آن پنج تا ۶ گرم می‌باشد.



* ۱۸۷ هزار نفرغربالگری فشار خون شدند
مدیر گروه پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از ابتدای اجرای طرح بسیج ملی کنترل فشار خون در ۲۷ اردیبهشت ماه تاکنون حدود ۱۸۷ هزار فرد بالای ۳۰ سال در مناطق زیر پوشش این دانشگاه در استان خراسان رضوی غربالگری شدند.
دکتر محمد جعفر صادقی افزود: ۵۰ هزار نفر از این تعداد بیماران قلبی با فشار خون زیاد بوده اند که در مراکز و پایگاههای بهداشتی و درمانی تحت کنترل قرار دارند.
وی اظهار داشت: دو هزار و ۸۴۰ نفر نیز افراد جدید بوده اند که با مراجعه به پایگاهها و مراکز جامع سلامت پرفشاری خون در آنها تشخیص داده شده و بقیه نیز سالم بوده اند.
وی گفت: بخش اصلی طرح کنترل ملی فشار خون بعد از ماه مبارک رمضان اجرا خواهد شد به طوریکه علاوه بر مراکز و پایگاه های خدمات جامع سلامت، گروه های سیار برای کنترل فشار خون مراجعه کنندگان در اماکن پرتردد، بوستان ها، ادارات، ورودی حرم مطهر رضوی، داروخانه ها و سایر مراکز خراسان رضوی مستقر می‌شوند.



* خود اظهاری فشار خون
مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز از امکان ثبت فشار خون افراد بالای ۳۰ سال همزمان با اجرای طرح "بسیج ملی کنترل فشار خون" خبر داد.
دکتر حمیدرضا رحیمی افزود: افراد واجد شرایط می توانند برای خود اظهاری فشار خون خود با مراجعه به آدرس اینترنتی salamat.gov.ir پرسشنامه ثبت فشار خون را پر کنند و پس از آن با دریافت پیامک پیگیر امور مرتبط با وضعیت فشار خون خود باشند.
هم اکنون بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان خراسان رضوی زیرپوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و بقیه توسط دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی گناباد، نیشابور، تربت جام، سبزوار و تربت حیدریه خدمات رسانی می شوند.


۳۰۲۷/‏‬ ۶۰۵۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha