به گزارش خبرنگار ایرنا، بهمن مرادنیا روز دوشنبه در جلسه مدیریت بحران برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات پیشگیری آمادگی و مقابله با آتش سوزی جنگل ها و مراتع با اشاره به اینکه امسال بارندگی های خوبی در استان داشتیم و به تبع آن پوشش گیاهی خوبی در مراتع وجود دارد، اظهار داشت: انتظار می رود در سال جاری هر دستگاه متولی بخشی از استان برای مقابله با آتش سوزی های احتمالی باشد.
وی اضافه کرد: در این راستا تمام دستگاه های متولی باید امکانات خود را در راستای منطقه حوزه کاری بکار بگیرند تا در سریعترین زمان ممکن نسبت به خاموش کردن آتش اقدام شود.
مرادنیا افزود: همه دستگاه ها موظف به همکاری جدی در خصوص پیشگیری از آتش سوزی با محوریت منابع طبیعی و آبخیزداری استان هستند و در این راستا ۱۰ میلیارد ریال به عنوان تنخواه به اداره کل منابع طبیعی اختصاص داده شده تا تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنند.
** تراکم پوشش مراتع ضرورت پیشگیری از حریق را دوچندان کرده است
معاون استاندار هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه گفت: با توجه به بارش های موثر در استان و افزایش سطح پوشش مراتع و جنگل ها باید شهرستان ها در حوزه آمادگی مقابله با این حریق احتمالی برنامه ریزی های مختلفی برای پیشگیری از آتش سوزی در دستور کار قرار دهند.
شهرام ملکی اضافه کرد: برای تحقق این موضوع لازم است تقسیم کاری در حوزه فرمانداری ها، بخشداری و سایر دستگاه ها داشته باشیم و حین وقوع حوادث نیز با تمام نهادها و انجمن ها هماهنگی لازم را انجام دهند.
وی افزود: امسال مقرر شده قبل از وقوع هر آتش سوزی، مانورهای مختلف با حضور دستگاه های خدمات رسان و سازمان های مردم نهاد برای تقسیم کار مشخص انجام شود.
ملکی با اشاره به اینکه طبق قانون مدیریت بحران باید پنج درصد اعتبارات استان ها به بخش های چهارگانه مدیریت بحران از جمله پیشگیری هزینه شود، یادآور شد» در این راستا تاکنون در شورای مدیریت بحران استان ۲۳ مصوبه به تصویب رسیده است.
** ۲۹۰ میلیارد برای مراتع و جنگل های کردستان هزینه شده است
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان نیز در این جلسه گفت: در ۲ سال گذشته ۲۹۰ میلیارد ریال از محل منابع مختلف از جمله صندوق توسعه ملی برای توسعه فعالیت های آبخیزداری در این استان هزینه شده است.
سعدی نقشبندی افزود: آغاز اجرای یک هزار جنگلکاری مشارکتی، نصب ۱۰۰ دستگاه آبگرمکن در مناطق جنگلی، اجرایی طرح فارو و مبارزه های بیولوژیکی از جمله طرح های اجرا شده، است.
وی اظهار داشت: در سال ۹۸ نیز تاکنون ۴۰ دستگاه دمنده آتش برای اطفای حریق خریداری شده و به زودی در بین شهرستان ها توزیع می شود.
نقشبندی یادآور شد: در سال گذشته یا وجود تمام تلاش ها، ۷۹۸ هکتار از مراتع و جنگل های استان طعمه حریق شد و در این حوادث چهار تن از کارکنان این اداره کل و اعضای انجمن های مردم نهاد جان خود را از دست دادند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان تاکید کرد: این اداره کل در صدد است در شهرستان های سنندج، کامیاران و دهگلان مانور اطفای حریق برگزار کند.
وی گفت: اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان در این زمینه آماده است گزارش های تخریب و تصرف و قطع درختان خودرو و جنگلی و آتش سوزی های احتمالی را از طریق سامانه تلفنی رایگان ۱۵۰۴ دریافت و رسیدگی کند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۶۰ درصد آن شامل یک میلیون و ۵۸۷ هزار هکتار آن را مراتع و جنگل تشکیل می دهد.
۲۰ درصد از مراتع استان کردستان جزو مراتع درجه یک (متراکم) است که در هر هکتار از مراتع درجه یک سالانه بیش از ۴۵۰ کیلوگرم علوفه خشک تولید می شود و مابقی مراتع درجه ۲ (نیمه متراکم) هستند.
در مجموع ۶۷ هزار خانوار روستایی استان بهره بردار بخش مراتع هستند و بهره برداران کردستانی ۶.۵ درصد علوفه کشور را تولید می کنند.
۳۰۳۴/۹۱۰۲
نظر شما