فرصت های مطالعاتی راه برون رفت از مشکلات صنعت است

تهران - ایرنا - معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی گفت: فرصت های مطالعاتی راهی برای برون رفت از مشکلات صنعتی کشور و همچنین ارتباط بیشتر دانشگاه و جامعه و حوزه صنعت است.

محمد طالعی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا با اشاره به آیین نامه وزارت علوم در باره فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی در حوزه صنعت، عنوان کرد: این آیین نامه در راستای برقراری ارتباط هرچه بیشتر دانشگاه و پژوهشگاه های علمی کشور با بخش‌های مولد جامعه و صنعت در حوزه‌های علمی و عملیاتی کردن تحقیقات اعضای هیات علمی و آشنایی آنها با نیازهای واقعی صنعت تدوین شده است.


وی با بیان اینکه این شیوه نامه از ابتدای سال جاری وارد فاز عملیاتی شده است، ادامه داد: بر اساس بندهای «د» ماده ۱۲ و ۱۴ آیین نامه استخدامی برای تبدیل وضعیت اعضای هیات علمی که از ابتدای سال جاری دوره پیمانی یا رسمی آزمایشی را آغاز می کنند، گذراندن فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت الزامی است.


معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر تصریح کرد: گسترش همکاری‌های پایدار علمی و پژوهشی بین دانشگاه و واحد عملیاتی، استفاده مفید و مؤثر از امکانات، ارتباط بیشتر دانشگاه با واحد های صنعتی، انتقال و ترویج یافته‌های جدید دانش و فناوری اساتید به جامعه و صنعت با هدف ارتقای توان علمی و فنی واحدهای عملیاتی برخی از اهداف این آیین نامه است.


طالعی اظهار کرد: براساس این شیوه نامه دوره فرصت مطالعاتی در جامعه و صنعت برای اعضای هیات علمی، در دوره پیمانی حداقل ۶ ماه تمام وقت یا ۱۲ ماه نیمه وقت و در دوره رسمی آزمایشی ۳ ماه تمام وقت یا ۶ ماه نیمه وقت است.


عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر در ادامه تصریح کرد: به دنبال این آیین نامه در دانشگاه صنعتی خواجه نصیر آیین نامه اجرای فرصت های مطالعاتی اعضای هیات علمی در کشور توسط معاونت پژوهشی دانشگاه تدوین شد که در آن برخی وظایف از اعضای هیات علمی و صنعت مشخص شده است.


وی ادامه داد: جهت دهی به حوزه های پژوهشی جدید در صنعت، تسهیل استفاده از خدمات آزمایشگاهی وتجهیزاتی در واحدهای صنعتی که با توجه به تحولات نرخ ارز باید بیشترین استفاده از آزمایشگاه های داخلی و دانشگاهی انجام شود؛ از بند های آیین نامه تدوین شده توسط دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی است.


طالعی توضیح داد: در دانشگاه ها دروسی مثل مکانیک، برق و عمران تدریس می شود اما حوزه های پژوهشی جدید و بین رشته ای که برای دانشگاه های نسل چهار (دانشگاه کارآفرین) ارائه می شود در کشور کمتر روی آنها تمرکز شده است.


وی عنوان کرد: دانشگاه خواجه نصیر پیشتر در حوزه های بین رشته ای به خصوص زیست فناوری وارد شده است و با اساتید، پزشکان و مسئولان دانشگاه های علوم پزشکی گروه های تخصصی ایجاد کرده است.


این استاد دانشگاه در خصوص دیگر بندهای آیین نامه یاد شده اظهار کرد: حمایت از پایان نامهی دانشجویان تحصیلات تکمیلی به این معنی است که استاد تا زمان حضور خود درفرصت مطالعاتی صنعتی با توجه به نیاز جامعه و در راستای رفع نیاز ها پایان نامه هایی را برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری تعریف کند.


معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی اظهار کرد: ثبت اختراعات مشترک با صنعت، فرصت کارآموزی دانشجویان در صنعت، برگزاری دوره آموزشی برای صنعت و مهارت افزایی دانشجویان از بندهای دیگر این آیین نامه داخلی است.


طالعی در توضیح برگزاری دوره آموزشی برای صنعت گفت: نیاز صنعت توسط اساتید مشخص و تدوین می شود؛ بر این اساس دوره های کوتاه مدت آموزشی و باز آموزی برای کارکنان در صنعت توسط اساتید تعریف شود.


وی در باره مهارت افزایی دانشجویان نیز، اظهار کرد: هیات علمی دانشگاه آن دسته از متخصصین که قابلیت تدریس حرفه ای در حوزه صنعت دارند را شناسایی می کند تا به عنوان استاد اصلی و یا کمک استاد برخی دروس را در راستای نیاز های بخش صنعتی و مهارت افزایی تدریس کنند.


معاون پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر طوسی عنوان کرد: این آیین نامه که به تصویب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است در قالب دستور العمل به تمامی بخش های دانشگاه ارسال شده است. همچنین طرح فرصت مطالعاتی صنعتی داخلی در ابتدای سال جاری آغاز شده و تا به حال دو درخواست از طرف صنعت وجود داشته اما وارد فاز عملیاتی نشده است.


دانام **۹۴۶۵** ۱۲۰۰