به گزارش ایرنا، پروانه مافی، طیبه سیاوشی و حجت الاسلام مهدی شیخ از نمایندگان مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که در مراسم سالگرد عروج ملکوتی امام خمینی (ره) در حرم مطهر ایشان حضور پیدا کرده بودند در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به تفسیر وحدت جریانهای سیاسی کشور در سیره بنیانگذار کبیر انقلاب پرداختند.
** وحدت گروههای سیاسی راهبرد امام راحل
یکی از نمایندگان مردم تهران، ری، تجریش در این باره اظهار داشت: سرمنشاء برنامهها و راهبردهای بنیانگذار کبیر انقلاب وحدت گروههای سیاسی با وجود اختلاف نظر در برخی مسائل بود.
پروانه مافی با اشاره به اینکه در زمان حیات پربرکت امام خمینی (ره) نیز اختلافات سلیقه و نظر در میان گروههای سیاسی وجود داشت عنوان کرد: امام راحل همواره همه مسئولان را به وحدت و انسجام و گذشتن از منافع شخصی، حزبی و جناحی در راستای رسیدن به منافع ملی دعوت میکردند.
وی ادامه داد: حضرت روح الله به شدت اعتقاد داشتند که دشمنان خارجی از شکاف و اختلافات کوچک میان مسئولان در جهت برنامههای شوم خودشان بهره برداری سیاسی خواهند کرد و از همین رو همیشه وحدت کلمه را به مسئولان گوش زد میکردند.
مافی با بیان اینکه امام راحل اختلاف سلیقه را در میان گروههای سیاسی امری بدیعی میدانستند ابراز کرد: ایشان معتقد بودند اختلافات کوچک نباید به اختلافات عمیقی تبدیل شود که اصل و اساس انقلاب را نشانه بگیرد.
وی یادآور شد: امروز با توجه به تهدیدهای بین المللی انسجام و وحدت گروههای سیاسی بیش از هر زمان دیگری نیاز است از همین رو باید همه گروهها و احزاب اجازه بهره برداری و سو استفاده دشمنان نظام اسلامی از اختلاف نظرها ندهند.
** وحدت بالاتر از تکثر
حجت الاسلام مهدی شیخ یکی دیگر از نمایندگان مردم تهران، ری، تجریش در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امام خمینی (ره) وحدت مسئولان در موضوعات نظیر منافع ملی، حفظ نظام اسلامی و مردم را بسیار بالاتر از تکثر و اختلاف نظر در مورد موضوعات خاص میدانستند.
وی به عملکرد امام راحل در موضوع جدایی روحانیان از یکدیگر و تشکیل حزبهای روحانیون مبارز و روحانیت مبارز اشاره کرد و افزود: زمانی که تمامی سران قوا و مسئولان ارشد نظام مخالف جدایی روحانیون بودند امام خمینی (ره) به هیچ عنوان با این مسئله مخالفت نکردند و معتقد بودند اختلاف نظر همیشه در میان مسئولان باید وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: امام راحل همواره هوای نفس را یکی از عوامل اصلی شکستن وحدت میدانستند و به مسئولان گوش زد میکردند که اگر تمامی انبیا الهی یک جا جمع بشوند هرگز اختلاف ایجاد نخواهد شد چون اهداف مشترک از جمله خدمت به مردم دارند و به هیچ عنوان هوای نفس ندارند.
عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دشمنان منتظر هستند از کوچکترین اختلاف مسئولان به نفع سیاستهای و منافع خودشان بهره برداری کنند عنوان کرد: آمریکاییها پس از حوادث دی ماه ۹۶ تصور کردند که در کشور بین مردم و مسئولان و مسئولان با یکدیگر شکاف و اختلافی است.
وی ادامه داد: هدف اصلی استکبار جهانی از هم پاشاندن نظام اسلامی ایران با استفاده از اختلافات درونی است از همین رو تمامی مسئولان باید با وحدت کلمه حول محور ولایت و قانون اساسی گام بردارند تا گزندی به کشور نرسد.
شیخ یادآور شد: تمامی تحریمها و فشارهای اقتصادی دشمنان برای نامید کردن مردم از نظام اسلامی با استفاده از اختلافات درونی است، وحدت کلمه پادزهر تمامی توطئههای دشمنان است.
** وحدت در گرو توجه به گروههای محروم
یکی دیگر از نمایندگان مردم تهران، ری، تجریش در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه نابرابری و تضعیف حقوق برخی گروهها به ویژه مردم محروم و روحانیان در زمان قبل از انقلاب موجب پیدایش انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام خمینی (ره) شد گفت: امام راحل وحدت را در گرو توجه به گروههای محروم جامعه میدانست.
طیبه سیاوشی شاهعنایتی ادامه داد: امام خمینی (ره) برای رسیدن به وحدت و از بین بردن نابرابری و ظلمهایی در که دوران طاغوت علیه مذهبیها و مردم محروم جامعه شده بود حکومت تشکیل دادند، ایشان به دنبال ایجاد نظامی عادلانه، اخلاقی و انسانی بودند.
وی اظهار داشت: اگر در حکومت اسلامی نتوانیم گروههای محروم اجتماعی را تقویت کنیم، طبعاً برخلاف باورهای امام خمینی (ره) و ایجاد وحدت ملی گام برداشتهایم، بنابراین هرگونه حرکت در جهت تضییع بیشتر حقوق گروههای اجتماعی محروم، دقیقاً نافیِ بنیانهای انقلاب سال ۵۷ و باورهای امام خمینی (ره) مبنی بر پذیرش گروهها و نیروهای مختلف انقلابی و ضرورت ایجاد وحدت و وفاق اجتماعی و ملی است.
عضو کمسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اگر در جامعه گروههایی حس کنند از حقوق پایینتری نسبت به سایر گروههای دیگر اجتماعی برخوردارند، بهتدریج از جامعه منزوی خواهند شد تصریح کرد: انزوای بخشی از جامعه میتواند عصیان به بار آورد.
سیاوشی ادامه داد: امروز در جامعه، زنان ایرانی از برابری خوبی نسبت به مردان برخوردار نیستند که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.
وی ابراز کرد: امام خمینی (ره) با علم بر اینکه محرومکردن گروهها از حقوق برابر، مسئلهای نیست که از حافظهی ناخودآگاه یک جامعه فراموش شود و بالاخره یک روز، نسبت به آن واکنش نشان خواهد داد نظرات مختلفی در راستای حفظ گروههای مختلف ارائه کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه برای رسیدن جامعه به شرایط تعادلی و وحدت نیاز است گروههای مختلف از حقوق برابر برخوردار باشند افزود: پس پیروزی نظام اسلامی برخی از گروهها مانند روحانیان و مذهبیان، از شرایط ناعادلانهی گذشته خارج شدند، اما برای تکرار نشدن شرایط ناعادلانه دیگر امام خمینی (ره) نظریههای مختلفی در خصوص برابری زنان، اقلیتهای دینی و قومی داشتند.
۳۲۱۸/۶۰۰۳
نظر شما