۱۴ خرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۳۴
کد خبر: 83341239
T T
۰ نفر
چین و آمریکا و جنگ سردی تمام عیار

تهران - ایرنا - تارنمای الجزیره نوشت: تهدید پی در پی چین، افزایش حضور نظامی آمریکا در آب های چین وتشدید جنگ تجاری نوید دهنده یک جنگ سرد جدید و تمام عیار میان این دو کشور است.

اجلاس امنیتی تحت عنوان مذاکرات «شانگاریلا» در "سنگاپور" ۳۱ می (جمعه ۱۰ خرداد) برگزار شد، اجلاس یاد شده به طور معمول در برهه های حساس میان مقامات وزارت دفاع کشورهای آسیای جنوب شرق و کشورهای حاشیه اقیانوس آرام برگزار می شود و قدرت های این منطقه به منظور تحقق موازنه قدرت به ویژه میان آمریکا و چین با یکدیگر به گفت وگو می پردازند.


به نوشته الجزیره، برگزاری این اجلاس در برهه ای که جنگ تجاری میان آمریکا وچین به اوج خود رسیده است بسیار نگران کننده است و نشان می دهد که پکن و اشنگتن در قالب گفت وگوهای شانگریلا در سنگاپور، وارد یک رقابت و رویارویی سخت با یکدیگر شده اند.


این بار چین در بالاترین سطح نظامی در مذاکرات شانگاریلا شرکت کرد و ژنرال «وی فنگ» وزیر دفاع خود را به سنگاپور فرستاد. وی نیز با ایراد یک سخنرانی سنتی درباره منافع اساسی چین اعلام کرد: اختلافات تجاری اخیر میان چین و آمریکا از جانب واشنگتن آغاز شده است اما اگرآمریکا بخواهد گفت و گو کند ما برای آن آماه هستیم و اگر هم جنگ را انتخاب کند ما نیزتا آخرین نفس می جنگیم.


وزیر دفاع چین پیش تر در این نشست گفت: با هرکس که بخواهد تایوان را از چین جدا کند "می جنگیم".


در طرف مقابل نیز «پاتریک شاهانان» وزیر دفاع آمریکا به مساله جنگ تجاری میان آمریکا و چین واکنش نشان داد و بدون نام آوردن از طرف چینی گفت: رقابت موجود درگیری و نزاع نیست.


وی افزود: نیت ها و رفارهای چین حاکمیت دیگر کشورها را زیر سوال برده و باعث از بین بردن اعتماد میان آنان می شود و ما خواستار توقف این رفتارها هستیم.


وزرای دفاع چین و آمریکا روز جمعه هفته گذشته نیز در حاشیه این نشست با یکدیگر گفت و گو کردند و طبق اعلام تارنمای متعلق به پنتاگون وزارت دفاع آمریکا این دیدار سازنده بود.


اما سخنان مقام چینی خبر از سازنده بودن این نشست نمی دهد به طوری که وی (وزیر دفاع چین) لحن هشدارهای خود به آمریکا را تندتر کرد و دخالت های آمریکا در منطقه آسیای شرقی را غیر قابل توجیه خواند.


ژنرال فنگ در ادامه صحبت های خود به مساله جزایر مورد مناقشه در دریای جنوبی چین اشاره کرد و گفت: ساخت تاسیسات در جزایر مورد مناقشه به معنای نظامی کردن یا تسلیح آنان نیست و پکن جزایر مورد مناقشه را مسلح نکرده است.


وی افزود: کشورهای مشخص به بهانه آزادی و امنیت کشتیرانی در این منطقه حضور نظامی پیدا کرده و قدرت نمایی می کنند و انجام عملیات نظامی از سوی ناوهای آمریکایی در این منطقه غیرقابل قبول است و امنیت منطقه را به خطر می اندازد.


«آلیس ایکمان» محقق پژوهشکده روابط بین الملل پاریس درباره تنش موجود میان پکن و واشنکتن گفته است: از چندین سال پیش و حتی قبل از آغاز جنگ تجاری میان دو کشور سطح تنش میان دو کشور به شدت بالا رفته بود و هم اکنون این مساله به خط قرمز خود رسیده است.


به نوشته الجزیره هم اکنون می توان از آغاز یک جنگ سرد تمام عیار میان چین و آمریکا صحبت کرد که ابعاد آن فقط به تجارت و اقتصاد محدود نخواهد بود.


خاورم **۹۲۰۸**۲۰۴۰

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha