۱۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۲:۱۸
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 83343367
T T
۰ نفر
سیاست های ارزی دولت دست صادرکنندگان غیرواقعی را باز کرده است

بجنورد- ایرنا- رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: سیاست های ارزی دولت سبب فعالیت صادرکنندگان غیرواقعی شده و این، از چالش های مهم حوزه صادرات است.

محمد جاجرمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اجرای طرح پیمان سپاری ارزی، دست و پاگیر صادرات شده و با این شرایط صادرکننده مجبور است حتی به ازای صادرات ریالی خود نیز ارز به دولت ارائه کند که متضرر می‌شود.


وی افزود: به عنوان مثال صادرکنندگان کالا به کشورهایی چون عراق، اگرچه با ریال مبادله کالا دارند اما موظفند باید ارز به دولت تحویل دهند.


وی با انتقاد از اقدام دولت برای توقف استرداد وجوه مربوط به مالیات ارزش افزوده، گفت: دولت به علت تحقق نیافتن عرضه ارز حاصل از صادرات، جلو استرداد مالیات بر ارزش افزوده را گرفته است، در این میان صادرکنندگانی که با رعایت الزامات فعالیت صادراتی انجام داده و ارز حاصل از آن را به دولت پرداخت کرده‌اند، متضرر و گلایه مند هستند.


رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی در خصوص مشکلات تولید و غیرفعال شدن برخی واحدهای صنعتی نیز افزود: اطلاق عنوان فعال به هر واحد در حال فعالیت چندان درست نیست زیرا در واقع واحدی فعال است که سال به سال بر میزان تولید و شمار کارگرانش افزوده شده و فناوری، تجهیزات و وسعت کارش گسترش یابد و این اشتباه است که هر واحد تولیدی را به صرف تولید محصول و از کارکردن نیفتادن، فعال قلمداد کنیم.


وی خاطرنشان کرد: اکنون واحدهای تولیدی ما بی انگیزه شده و قریب به اتفاق آنها، در فعالیت خود توسعه‌ای نداشته‌اند و متأسفانه حمایت‌های دولت از صنعت هم مناسب و قابل توجه نبوده است.


رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی فعالیت مناسبی ندارند و درگیر مشکلات بیمه، مالیات و بانک‌ها هستند.


وی گفت: حمایت‌های دولت به واگذاری زمین در شهرک‌های صنعتی و پرداخت تسهیلات محدود شده که پس از آن صنعتگر به حال خود رها می شود و حال آنکه واحد تولیدی پس از ایجاد و راه اندازی، نیاز به مراقبت و حمایت دارد بویژه در شرایط اقتصادی کنونی که قیمت ارز و مواد اولیه به شدت بالا رفته و نوسان قیمت برنامه ریزی ها را برهم زده است.


جاجرمی اظهار داشت: واحد تولیدی در این شرایط بازار، نمی‌تواند برنامه ریزی درستی از تولید محصول داشته باشد، اکنون مهم‌ترین مشکل تولیدکننده بازار است و تولیدکننده باید برای رونق تولید خود از بازار فروش محصول آسوده خاطر باشد اما اکنون اینگونه نیست.


وی با بیان اینکه یکی از مشکلات تولیدکنندگان ما، دادن مجوزهای نامحدود در بازار اشباع شده است، گفت: نباید تا زمانی که واحد تولیدی درگیر بازپرداخت اقساط است، واحد تولیدی دیگری مجوز دریافت کند، زیرا فعالیت واحد تولیدی دیگر و تزریق محصول مشابه در بازار به یقین برای تولیدکننده‌ای که قبلاً مجوز گرفته و با مشکل بازپرداخت اقساط خود را دارد، مشکل ایجاد می‌کند.


جاجرمی با تاکید بر اینکه صدور مجوزها باید محدود شود، افزود: اگر بازار به محصول بیشتری نیاز دارد، دولت باید به جای اینکه مجوز جدید به متقاضی بدهد، به واحد فعال کمک کند تا خط دیگری را اضافه کرده و تولیدش بیشتر شود.


وی خاطرنشان کرد: اکنون بازار محصولاتی همچون پلاستیک، نایلون، فوم و تیرچه اشباع شده است و به همین علت برای فروش محصول، به ناچار تولیدات با قیمتی کمتر از آنچه برای تولید آن هزینه شده عرضه می شود که در نهایت تولیدکننده متضرر می‌شود.


رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: یکی از علل بدهکار بودن تولیدکنندگان به بانک‌ها، همین مجوز دادن‌های بیش از نیاز بازار است.


وی، فعالیت واحدهای زیرزمینی را از دیگر مشکلات تولیدکنندگان برشمرد و افزود: برخی از تولیدکنندگان برای فعالیت خود هیچ مجوزی ندارند و برای تولید محصول خود هیچ عوارض و مالیاتی پرداخت نمی‌کنند از این رو هزینه تمام شده محصولشان پایین‌تر از شرایطی است که محصول با رعایت نکات و الزامات قانون تولید می‌شود.


وی اظهار داشت: در این شرایط تولیدکنندگانی که با رعایت قوانین تولید می‌کنند قادر به رقابت با تولیدکنندگان زیرزمینی نیستند و به تدریج با مشکل روبه رو شده و بعضاً از گردونه خارج می‌شوند.


جاجرمی گفت: تولیدکنندگان غیرمجاز، قابل شناسایی و ردیابی اند اما معلوم نیست چرا جلو فعالیت آنان گرفته نمی‌شود، اگر این کار به ما واگذار شود، مثل آئینه قابل شفاف سازی است.


رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه تحریم‌ها سبب شده تا در فروش محصول تولیدی با مشکل روبه رو باشیم، افزود: اکنون بسیاری از بازارها بویژه بازارهای اروپایی را از دست داده‌ایم، برخی از تولیدکنندگان محصول خود را از طریق کشورهای واسطه صادر می‌کنند که در این شرایط محصول نه به نام کشور ایران بلکه به نام کشور واسطه، صادر می‌شود.


بر اساس این گزارش، در خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد صنعتی وجود دارد.


۷۱۸۵/‏‬۵۱۳۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha