۱۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبرنگار: 883
کد خبر: 83343393
T T
۰ نفر

تبانی هوآوی با روسیه

۱۸ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۲۱
کد خبر: 83343393
تبانی هوآوی با روسیه

تهران- ایرنا- پس از تحریم‌های شدید آمریکا علیه هوآوی؛ قرار گرفتن این شرکت در لیست سیاه آمریکا، تحریم بی‌سابقه و بی‌رحمانه شرکت گوگل و اندروید بر ضد هوآوی و از دست دادن سیستم عامل اصلی، هوآوی اکنون شرکای جدیدی پیدا کرده است.

کارشناسان معتقدند زمانی که گوگل چنین تحریمی را علیه هوآوی اعمال کرده نه تنها ایران بلکه تمام کشورهای دنیا باید به فکر جایگزین مناسبی برای نرم‌افزارهای این غول بی‌رحم باشند. روسیه دوست جدید هوآوی در دوران تحریم است، البته اصلاً دور از انتظار نبود. این کشور همواره از تحریم‌ها به نفع خود بهره‌برداری می‌کند. قرار است هوآوی نسل پنجم اینترنت را در روسیه توسعه دهد.



اگر ایران هم به فکر توسعه اینترنت ۵G است، می‌تواند از هوآوی استفاده کند. اکنون که غولی مانند هوآوی نداریم و تدبیر و درایت چینی‌ها را نیز نداریم بهتر است حداقل از آنها کمک بگیریم، چراکه با حرف و شعار هرگز دستیابی به اینترنت ۵G محقق نمی‌شود.



به هر روی هوآوی اکنون حق نصب فیس‌بوک و نرم‌افزارهای این شرکت را به عنوان پیش‌فرض ندارد، اما فیس‌بوک اجازه می‌دهد که این نرم‌افزارها روی گوشی‌های هوآوی نصب باشند و البته آنقدر وحشی نیست که نرم‌افزارها را با نقض حریم خصوصی از گوشی‌های هوشمند حذف کند. بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، هوآوی که دومین شرکت تولیدکننده و عرضه‌کننده موبایل در جهان به شمار می‌رفت، حالا در طول یک سال گذشته از سوی دولت ترامپ، رئیس‌جمهوری ایالات متحده و کشورهای هم‌پیمانش به اتهام جاسوسی از کاربران، نقض حریم خصوصی و همکاری با دولت چین تحت فشارهای سیاسی و تجاری متعددی قرار گرفته است و با اینکه بارها تمامی اتهامات وارده را رد و تکذیب کرده، نتوانسته جلوی بدبینی کاخ سفید و برخی از متحدانش را بگیرد.



تقریباً دو هفته پیش بود که دولت ترامپ فهرست جدیدی از شرکت‌های ممنوعه برای تجارت با ایالات متحده را اعلام و منتشر کرد که در آن نام شرکت چینی هوآوی به عنوان بزرگ‌ترین توسعه‌دهنده تجهیزات مخابراتی و عرضه‌کننده گوشی‌های هوشمند در جهان نیز به چشم می‌خورد.



اینترنت ۵G روسیه، دستاورد دوستی با هوآوی


شرکت هوآوی چین در قالب قراردادی، مسؤولیت توسعه شبکه ۵G نسل پنجم ارتباطی روسیه را پذیرفت. این موضوع در شرایطی مطرح می‌شود که شرکت هوآوی از ماه‌ها پیش از سوی رئیس‌جمهوری ایالات متحده به عنوان تهدیدی برای امنیت داخلی آمریکا شناخته شده و فعالیت‌های این شرکت در آمریکا به صفر رسیده است. شیء جین پینگ، رئیس‌جمهوری چین در سفر خود به روسیه قراردادهایی برای همکاری دوجانبه با روسیه امضا کرده است که یکی از مهم‌ترین آنها را می‌توان تلاش برای توسعه شبکه ۵G در روسیه دانست.



شرکت هوآوی نیز به سرعت و پس از جلسه بین شیء جین پینگ، ولادیمیر پوتین اعلام کرد که از هرگونه توافق در منطقه به سبب «اهمیت استراتژیک» استقبال می‌کند. براساس این قرارداد مهم، شرکت هوآوی چین با شرکت مخابراتی روسی MTS همکاری می‌کنند تا در سال آینده یک شبکه ۵G در روسیه ایجاد کنند. MTS نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد که این قرارداد به معنای توسعه تکنولوژی‌های ۵G و راه‌اندازی آزمایشی شبکه‌های نسل پنجم در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ خواهد بود.



هشدار هوآوی به آمریکا


یک مقام ارشد اجرایی شرکت هوآوی به آمریکایی‌ها هشدار داد که با قطع رابطه تنها به خود و منافع این کشور آسیب می‌زنند و این کار به منزله شلیک به پای خود است. به گزارش یاهونیوز، میکا لوهد، معاون اجرایی شرکت هوآوی در حوزه امنیت سایبری و حریم شخصی به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفته امیدوار است این درگیری در نهایت سرانجام مثبتی داشته باشد و دولت آمریکا از درگیری و رفتار خصومت‌آمیز با هوآوی دست بردارد.



این مدیر ارشد هوآوی افزود: درگیری چین و آمریکا تنها به هوآوی مربوط نمی‌شود و بخشی از درگیری و نبرد تجاری گسترده‌تر میان چین و آمریکا محسوب می‌شود. دولت آمریکا مدعی است هوآوی به نفع دولت چین دست به جاسوسی سایبری می‌زند؛ اتهامی که بارها از سوی مقامات پکن و خود این شرکت رد شده است. لوهد اضافه کرده است بعید می‌داند آمریکا همه روابط خود را با هوآوی و دیگر شرکت‌های فناوری چینی قطع کند، زیرا با چنین کاری عملاً خود را به حاشیه می‌راند. از نظر وی اگر آمریکا با همه قطع رابطه کند، این کار در مورد خود آن نیز رخ می‌دهد. این مدیر هوآوی گمانه‌زنی برخی کارشناسان که اقدامات خصمانه آمریکا باعث شکل‌گیری دو مجموعه استانداردهای کاملاً مجزا در حوزه فناوری خواهد شد را رد کرد و افزود: من هنوز بر این باورم که ما با یکدیگر کار خواهیم کرد.



بهره‌برداری سامسونگ و اپل از تحریم هوآوی


تحلیلگران عقیده دارند تحریم‌های جدید تجاری علیه هوآوی به نفع دو شرکت رقیب یعنی سامسونگ و اپل تمام خواهد شد و آنها فرصت بیشتری برای افزایش میزان فروش و سودآوری خواهند داشت.



مینگ چی کو، تحلیلگر ارشد مؤسسه تحقیقاتی TF در یادداشتی نوشته است که تحریم‌های جدید آمریکا علیه هوآوی و اعمال محدودیت‌های تجاری گسترده برای همکاری با این غول تکنولوژی چینی فرصت بسیار خوب و مناسبی برای سامسونگ و اپل به شمار می‌رود تا میزان فروش و عرضه محصولات خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند و سهم خود را در بازارهای جهانی بالا ببرند. طبق آخرین آمار و گزارش‌های منتشر شده، سامسونگ عنوان نخستین و پرفروش‌ترین شرکت تولید و عرضه‌کننده گوشی‌های هوشمند را در جهان به خود اختصاص داده و اپل نیز با اختلاف کمی از هوآوی در چند سال اخیر، در جایگاه سوم این فهرست بعد از این شرکت چینی قرار گرفته است.



بر اساس گزارش CNBC، به نظر می‌رسد با تشدید تنش‌های سیاسی و جنگ تجاری چین و آمریکا، وضعیت هوآوی رو به وخامت بیشتری رود که به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری، همین مساله نقطه قوتی برای رقبای دیرینه و سرسخت هوآوی یعنی سامسونگ و اپل خواهد بود. به عبارت دیگر یکی از بزرگ‌ترین و موفق‌ترین رقبای آنها در عرصه فروش و عرضه موبایل تحت تأثیر اعمال تحریم‌های جدید واشنگتن از بازارهای جهانی تقریباً حذف شده است و معلوم نیست وضعیت آن نیز تا چه زمانی ادامه پیدا داشته باشد، بنابراین بهترین فرصت برای شرکت آمریکایی اپل و کره‌ای سامسونگ است تا با ارائه هرچه بیشتر گوشی‌های هوشمند به افزایش سهم خود در بازارهای جهانی بپردازند تا ریزش عرضه موبایل در ماه‌های جاری را در جهان جبران کنند و به این ترتیب سودآوری آنها افزایش یابد.



چین ضد اپل عمل نکرد


تیم کوک مدیرعامل شرکت اپل می‌گوید چین در حال حاضر این شرکت را هدف قرار نداده و به نظر نمی‌رسد که قصد داشته باشد در آینده نیز چنین اقدامی را انجام دهد.



به گزارش آسین‌ایج، همزمان با افزایش درگیری تجاری چین و آمریکا و اعمال برخی تحریم‌ها علیه شرکت هوآوی توسط کاخ سفید و برخی شرکت‌های فناوری آمریکایی پیش‌بینی‌ها از انتقام‌گیری چین علیه شرکت‌های فناوری آمریکایی و به خصوص اپل خبر می‌داد، اما مدیرعامل اپل معتقد است که چین بر علیه شرکت یادشده وارد عمل نشده و در آینده نیز چنین کاری نخواهد کرد. چین یکی از مهم‌ترین بازارهای شرکت آمریکایی اپل محسوب می‌شود و آیفون و رایانه‌های مک تولیدی اپل از جمله محصولات محبوب در این کشور محسوب می‌شوند. اما با افزایش اقدامات خصمانه آمریکا علیه چین، برخی از مردم این کشور جنبشی را برای تحریم محصولات فناورانه آمریکایی به راه انداخته و خواستار عدم خرید و استفاده از تولیدات شرکت‌هایی مانند اپل شده‌اند. تیم کوک مدیرعامل اپل در اولین واکنش رسمی و صریح در مورد این منازعه در حال گسترش به تلویزیون سی‌بی‌اس گفته است: در حال حاضر چینی‌ها اصلاً اپل را هدف قرار نداده‌اند و پیش‌بینی من این است که چنین چیزی در آینده هم رخ نخواهد داد.



چین به تازگی تعرفه واردات بیش از ۵۰۰۰ محصول آمریکایی را تا ۲۵ درصد افزایش داده است که باعث می‌شود قیمت محصولاتی مانند آیفون تا چند صد دلار افزایش یابد و افراد کمتری در چین به خرید این گوشی علاقه نشان دهند. تیم کوک در این زمینه گفته است: اگرچه این رویداد به طور قطع به فروش آیفون در چین آسیب می‌زند، اما این مساله خطری جدی نخواهد بود. باید توجه داشت که آیفون در چین و بسیاری از نقاط دیگر جهان مونتاژ و تولید می‌شود و حتی برخی افراد فکر می‌کنند آیفون در چین ساخته می‌شود. بنابراین افزایش تعرفه‌ها به همه این کشورها آسیب می‌زند، اما کشوری که بیش از همه آسیب می‌بیند آمریکاست.



تحریم متفاوت فیس‌بوک


رویترز به تازگی گزارش داد که فیس‌بوک دیگر به هوآوی اجازه نمی‌دهد اپلیکیشن‌هایش را به صورت پیش‌فرض روی گوشی‌های تولیدی خود نصب کند. این اتفاق را می‌توان بزرگ‌ترین قطع رابطه شرکت‌های بزرگ فناوری در آمریکا با غول تکنولوژی چینی دانست که بعد از صدور فرمان اجرایی ترامپ با دردسرهای زیادی در مراودات تجاری‌اش روبه‌رو شده است.



البته مالکان موبایل‌های هوآوی همچنان می‌توانند اپ‌های واتس‌آپ، اینستاگرام و خود فیس‌بوک را بعد از خرید گوشی‌ها روی آنها دانلود و استفاده کنند و همچنان آپدیت‌های مربوط به این اپ‌ها را از طریق پلی‌استور دریافت کنند اما هوآوی دیگر نمی‌تواند آنها را در زمره اپلیکیشن‌های پیش‌فرض نظیر ماشین‌حساب، آب‌وهوا و… روی گوشی‌های خود نصب کند.



به نظر می‌رسد که فیس‌بوک با این اقدام رویکردی متفاوت از شرکت هموطن خود یعنی گوگل را در قبال هوآوی اتخاذ کرده باشد. همانطور که در خبرها منتشر شد گوگل اعلام کرد که موقتاً آپدیت‌های امنیتی را برای گوشی‌های فعلی هوآوی ارائه می‌کند. آن دسته از موبایل‌های هوآوی هم که هم‌اکنون یا در فروشگاه هستند یا صادر نشده‌اند یا حتی تولید نشده‌اند همچنان می‌توانند به صورت پیش‌فرض سرویس‌های محبوب گوگل را داشته باشند. اما طبق گزارش فیس‌بوک گوشی‌های هوآوی که هنوز از کارخانه بیرون نیامده‌اند دیگر نمی‌توانند اپ‌های آن را داشته باشند. البته به نظر نمی‌رسد که پیامدهای این تصمیم فیس‌بوک مانند اتفاقات قبلی برای هوآوی شدید باشد. همان‌طور که قبلاً در خبرها خواندید بعد از اعمال محدودیت از سوی گوگل و ARM هوآوی تصمیم گرفت سیستم عامل اختصاصی خود را بسازد و از چیپ‌های تولیدی خود در موبایل‌هایش استفاده کند حالا اما صرفاً باید یک اپ‌استور اختصاصی راه بیندازد و مردم را مانند سابق به استفاده از نمونه‌های مشابه داخلی از اپلیکیشن‌های فیسبوک تشویق کند.



منبع: روزنامه جهان صنعت؛ ۱۳۹۸، ۰۳، ۱۸


گروه اطلاع رسانی **۲۰۵۹**۲۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha