علی صالح آبادی روز شنبه در جمع تولیدکنندگان و صادرکنندگان کاشان در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی این شهرستان افزود: دشمن پیشتر تلاش می کرد تا صادرات نفت ما را به صفر برساند اما امروز صادرات غیرنفتی مانند محصولات پتروشیمی و فولادی را نیز هدف قرار داده است تا درآمد ارزی کشور را کاهش دهد.
وی اضافه کرد: اینها تنها بخشی از کالاهای صادراتی است اما سایر کالاها مانند نساجی، فرش ماشینی و عرقیات گیاهی از جمله گلاب همچنان میتوانند به ارزآوری کمک و نیازهای وارداتی کشور را تأمین کنند.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات اضافه کرد: در این شرایط، صادرات غیرنفتی با توجه به اولویتها و نیازمندیها باید انجام شود تا بتوانیم کشور را اداره کنیم.
وی با اشاره به لزوم برطرف کردن برخی مسائل از جمله در بحث گمرک گفت: نیاز به سرمایه در گردش بنگاههای تولیدی افزایش یافته اما منابع ما چندان افزایشی نداشته که البته تلاش خواهد شد تا جای ممکن، کمک بیشتری صورت گیرد.
صالح آبادی با اشاره به فعالیت صرافی بانک توسعه صادرات تصریح کرد: هیچ پرونده ثبت سفارش بدون تأمین ارز در پیشخوان این بانک وجود ندارد اما بر اساس تصمیم دولت، با توجه به تفاوت نرخها تلاش شده تا ارز پتروشیمیها به تولیدکنندگان اختصاص یابد.
وی با تاکید بر رعایت نرخهای مصوب بانک مرکزی گفت: هم اکنون تسهیلات به متقاضیان واجد شرایط با کارمزد ۱۶ تا ۱۸ درصد پرداخت می شود و منابع تامین شده از صندوق توسعه نیز با کارمزد نزدیک به ۱۱ درصد در اختیار مشتریان قرار میگیرد.
مدیرعامل بانک توسعه صادرات با اشاره به فعالیت شعبه این بانک در کاشان یادآور شد: بانک ما جز ۲ منطقه آزاد، تنها در مراکز استانها فعالیت دارد و کاشان تنها شعبه شهرستانی بانک توسعه صادرات در کشور با رتبه ۱۷ یا ۱۸ است که البته باید این جایگاه بهبود یابد زیرا از نظر ظرفیتها، این خطه جایگاهی برابر یک استان دارد.
لزوم افزایش سرمایه در گردش تولیدکنندگان کاشان
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کاشان نیز در این نشست گفت: تجارت بین المللی در این منطقه دامنه گستردهای دارد زیرا ۹۰ درصد برخی از صنایع ما وارداتی است و چند برابر صادرات نیاز به واردات دارند.
محمود تولایی افزود: با وجود این شرایط اقتصادی و نقدینگی کشور، منابع مالی صنایع ناگهان به یک سوم کاهش یافت که بر این اساس نیاز داریم تا اعتبار مالی آنها بین ۲ تا ۳ برابر افزایش یابد.
وی اظهار داشت: صنایع کاشان بویژه در حوزه فرش، گلاب، مواد فلزی و لوازم خانگی مانند کولر آبی از همان ابتدا، رویکرد صادرات محور داشتند و سال به سال حوزه صادرات جایگاه بهتری پیدا کرد اما شرایط کنونی به گونه ای است که برخی صادرکنندگان در حوزه تجارت خارجی دچار نگرانیهایی هستند.
رئیس اتاق بازرگانی کاشان با اشاره به حوزه کسب و کار اضافه کرد: تنها گروهی که توانایی اندکی برای خرید در بازار دارند، صادرکنندگان هستند و برخی هم تأمین منابع ارزی برای بروز رسانی ماشین آلات خود را خواستارند.
وی گفت: با توجه به صنایع مستقر در منطقه و افزایش تولید کالاهای صادراتی، راه اندازی شعبه بانک توسعه صادرات در کاشان از هشت سال گذشته پیگیری میشد زیرا تنها بانک تخصصی حوزه کسب و کار بین المللی و تولید صادرات محور است که امید میرود نقش پررنگتری در توسعه صادرات کشور ایفا کند.
تولایی همچنین یادآور شد: گمرک کاشان رتبه ۱۵ کشور را دارد که نیرو و امکانات آن با نیازها متناسب نیست و با وجود صنایع مستقر در منطقه، فاقد رویکرد و فعالیتهای وارداتی است.
به گزارش ایرنا، جمعی از تولید کنندگان و صادر کنندگان نیز در این نشست خواستههای خود را از جمله تسهیل در فرایندها، تأمین ارز خرید و واردات ماشین آلات، تسهیل تبادل مالی با برخی کشورهای دوست و بازنگری در برخی بخشنامههای ابلاغی مطرح کردند.
یکهزار و ۵۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با ۴۶ هزار نفر نیروی کار در کاشان فعالیت دارند و بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی مسؤولان، نرخ بیکاری در این شهرستان ۷.۵ درصد است.
۸۱۲۳/۶۰۲۷
نظر شما