جعفر علیزاده روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: چغندرقند از جمله محصولاتی است که در بهار و به صورت آبی کشت میشود و امسال با توجه به بارشها و کاهش دمای هوا، کشاورزان این شهرستان کشت این محصول را اندکی دیرتر از سالهای قبل آغاز کردند.
وی اظهار داشت: چغندرکاران برای جلوگیری از مصرف زیاد آب در مزارع، این محصول را به صورت مکانیزه کشت میکنند و امسال آبیاری آن در بیش از ۱۰۰ هکتار نیز با استفاده از روشهای نوین انجام می گیرد.
علیزاده گفت: در روشهای قدیمی (غرقابی و بارانی) تمام سطح مزرعه به صورت یکسان آبیاری میشود اما در روش موضعی با کشیدن نوارهای مخصوصی (نوار تیب) آب تنها به سمت ریشه و اطراف محصول هدایت میشود و این روش آبیاری در محصولهای دیگری مانند سیب زمینی و توت فرنگی که نیاز به آب بیشتری دارد نیز میتواند بسیار مفید و مؤثر باشد.
رئیس اداره تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی مهاباد در خصوص کشت نشائی چغندرقند در این شهرستان نیز افزود: هر چند امسال این شهرستان سهمیه ابلاغی برای کشت نشائی (ریشه لخت) نداشت اما برخی کشاورزان در این زمینه پیشتاز شدند و در حدود پنج هکتار را با این روش کشت کردند.
وی اضافه کرد: طبق بررسیهای انجام شده میزان کشت چقندرقند در مقایسه با یکهزار و ۸۶۰ هکتار زیرکشت سال زراعی گذشته ۲۶۰ هکتار کاهش یافته است.
وی یادآور شد: سال گذشته در مجموع بیش از ۸۵ هزار تُن چغندرقند در سطح اراضی کشاورزی این شهرستان برداشت و تحویل کارخانههای قند ارومیه، میاندوآب و خوی شد.
علیزاده اظهار داشت: میانگین برداشت چغندرقند در مزارع این شهرستان بیش از ۵۰ تن در هکتار با عیار ۱۴ تا ۱۸ است و سال گذشته چغندرقند با عیار ۱۶ به قیمت هر کیلوگرم ۳۱ هزار و ۲۰۰ ریال از کشاورزان خریداری شد.
به گزارش ایرنا چغندرقند جزء گیاهان یک ساله است که هر سال در اردیبهشت ماه به صورت مکانیزه کشت میشود و برداشت آن از ۱۵ شهریور آغاز میشود و تا پایان آذرماه ادامه مییابد.
مهاباد در جنوب آذربایجان غربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان واقع شده و دارای بیش از ۸۰ هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی و باغی است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۳۰۷۲
نظر شما