سفیر ایران در ژاپن: سفر شینزو آبه  نقطه عطفی در روابط حسنه تهران و توکیو است

پکن- ایرنا- سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن با اشاره به سفر "شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن به تهران اظهار کرد: با توجه به اینکه برای نخستین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی، شاهد سفر نخست وزیر ژاپن به ایران هستیم سفر از اهمیت بالایی برخوردار است و در واقع نقطه عطفی در روابط دو کشور است.

«مرتضی رحمانی موحد» روز دوشنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا و در آستانه سفر تاریخی نخست وزیر ژاپن به تهران افزود: روابط دو کشور بر پایه مناسبات تاریخی و حسنه برقرار بوده و این سفر فرصت بسیار خوبی است تا با استفاده از آن به تقویت و گسترش همکاری‌های دو کشور بپردازیم.

وی گفت: مهمترین هدف این سفر، توسعه روابط دو جانبه در تمامی زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است و در کنار آن مسایل منطقه‌ای و بین المللی نیز مطرح خواهد شد.

"شینزو آبه" نخست وزیر ژاپن قرار است از روز چهارشنبه به ایران سفر کند، او در این سفر سه روزه با مقامات جمهوری اسلامی ایران در مورد مسایل دوجانبه و بین المللی گفت و گو خواهد کرد.

سفر آبه به تهران، نخستین سفر یک نخست وزیر ژاپن به تهران در چهار دهه گذشته است.



** سفر به دعوت رییس جمهوری اسلامی ایران انجام می‌شود

سفیر ایران در ژاپن در واکنش به اخبار برخی رسانه‌ها که می‌گویند این سفر با هدف میانجیگری میان ایران و آمریکا انجام می‌شود، تاکید کرد: این سفر در پاسخ به دعوت دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران صورت می‌پذیرد اما روابط نزدیک توکیو با واشنگتن و همزمانی آن با شرایط کنونی در منطقه، این گمانه زنی‌ها را تشدید کرده است.



** از بهبود صلح و ثبات در منطقه حمایت می‌کنیم

رحمانی موحد افزود: ژاپن با هر دو کشور ایران و آمریکا روابط خوبی دارد سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران تنش زدایی و برقراری صلح و ثبات در منطقه است و لذا از هر تلاشی که باعث کاهش تنش در منطقه و بهبود امنیت و ثبات شود استقبال می‌کند اخیراً نیز وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد انعقاد پیمان عدم تجاوز بین کشورهای منطقه را نیز مطرح کرد.

وی ادامه داد: آمریکا با سلسله اقدامات غیر قانونی و یکجانبه و حضور در منطقه خاورمیانه باعث تشدید تنش‌ها شده است حضور نظامی و تقویت آن یکی از عوامل تشدید نا آرامی‌ها در منطقه خلیج فارس است لذا از هر رویکردی که بتواند مانع دخالت‌های آمریکا شود استقبال می‌شود.

رحمانی موحد تصریح کرد: ما برای رفع نگرانی و برقراری گفت و گو با کشورهای خلیج فارس نیازی به آمریکا نداریم ژاپن رابطه دوستانه‌ای با ایران و تمام کشورهای خلیج فارس دارد به نظرم در این بستر ژاپن می‌تواند نقش ویژه ای را ایفا کند.



** راهکارهای توسعه روابط دو جانبه

سفیر ایران در ژاپن در مورد راه‌های توسعه روابط دو جانبه هم گفت: در شرایط فعلی راهکارهای مختلفی در زمینه‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی وجود دارد که می‌تواند مناسبات بین دو کشور را تعمیق بخشد که اجرای توافقات دو کشور در زمینه‌های اقتصادی و استمرار همکاری‌های نفتی، یکی از آنها است.

وی از «توسعه مبادلات مردمی» به عنوان یکی از انتظارات ایران برای برقراری روابط معقول و پایدار با ژاپن نام برد و گفت: با توجه به اینکه امسال مصادف با نودمین سالگرد برقراری روابط رسمی میان دو کشور است، این سفر فرصت خوبی برای دو طرف است تا با استفاده از آن در جهت گسترش روابط اقدام نمایند.

سفیر ایران در ژاپن از دیدار مقامات عالی دو کشور به عنوان یکی دیگر از راهکارهای توسعه روابط نام برد و گفت: ما در سال جاری میلادی شاهد سفر رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر امور خارجه ایران به ژاپن بودیم که این مراودات به تعمیق همکاری‌ها و گسترش هر چه بیشتر مناسبات خواهد انجامید.



** تلاش مستمر ژاپن برای خرید نفت ایران

سفیر ایران در ژاپن در مورد آینده خرید نفت ایران توسط ژاپن نیز تاکید کرد در طول تاریخ روابط دو کشور، سابقه نداشته که ژاپن خرید نفت از ایران را قطع کند دلیل قطع موقتی خرید نفت در حال حاضر نیز تحریم‌های یکجانبه و فشارهای آمریکا است.

وی ادامه داد: حتی در زمان ملی شدن صنعت نفت ایران، ژاپن تنها کشوری بود که اقدام به اعزام کشتی به ایران جهت خرید نفت کرد و این سابقه خوب در اذهان ایرانیان همچنان مانده است.

رحمانی موحد تاکید کرد: با خروج آمریکا از برجام و اعمال مجدد تحریم‌ها از جمله خرید نفت ایران، ژاپن همواره تلاش کرده است با مذاکره با این کشور و گرفتن معافیت، به خرید نفت از ایران ادامه دهد و لذا به تلاش‌های خود ادامه می‌دهد و ما امیدواریم بزودی شاهد ادامه خرید نفت ایران توسط ژاپن باشیم.



** سرمایه گذاری‌های مشترک دو جانبه

وی در مورد سرمایه گذاری‌های مشترک دو کشور نیز گفت: موافقتنامه حمایت از سرمایه گذاری متقابل که پس از امضای برجام بین دو کشور امضا شد بستر لازم را برای حضور و فعالیت شرکت‌های ژاپنی و سرمایه گذاری آنها در ایران بیش از پیش فراهم می‌نماید.

رحمانی موحد با بیان اینکه باید تلاش کنیم شرکت‌های ژاپنی حضور فعال‌تری در ایران داشته باشند تصریح کرد: یکی از پروژه‌هایی که آنها می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند و اقدام به سرمایه گذاری نمایند، توسعه بندر چابهار است.



** ظرفیت‌های اقتصادی ژاپن برای گسترش روابط با ایران

سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن همچنین در مورد ظرفیت‌های اقتصادی ژاپن برای گسترش روابط با ایران گفت: در این رابطه در تلاش هستیم مکانیسم مالی خاصی را با ژاپنی‌ها طراحی کنیم که براساس آن تبادلات مالی بین دو کشور و همچنین بین شرکت‌ها تسهیل شود تا از این طریق شاهد افزایش مبادلات اقتصادی بین دو کشور باشیم.

وی تاکید کرد در این خصوص ایران انتظار دارد ژاپن در جهت برقراری و تسهیل ارتباطات تجاری – اقتصادی و گسترش آن و همچنین استمرار خرید نفت از ایران گام بردارد و در خصوص اجرای تعهدات اقتصادی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، اقدامات لازم را بعمل آورد.



** وضعیت مبادلات اقتصادی دو کشور

رحمانی موحد در مورد آخرین وضعیت مبادلات اقتصادی دو کشور نیز گفت: در ۵ ماه گذشته و با از سرگیری واردات نفت ایران از سوی شرکت‌های ژاپنی، مبادلات تجاری دو کشور افزایش یافته و به رقم خوبی رسیده است.

وی گفت: با برنامه ریزی های صورت گرفته در تلاش هستیم حجم مبادلات دو کشور افزایش یابد و امیدواریم با توجه به اراده دو طرف، این امر هر چه زودتر محقق شود یکی از اهداف این سفر چگونگی ارتقای سطح همکاریهای همه جانبه با ژاپن قرار دارد.

**آساق **۱۹۰۴**


اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha