۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۵
کد خبرنگار: 883
کد خبر: 83346449
T T
۰ نفر

جنگ به خانه سعودی‌ها رسید

۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۵
کد خبر: 83346449
جنگ به خانه سعودی‌ها رسید

تهران- ایرنا- انتشار ویدئویی از حضور سرلشکر «محمد ناصر العاطفی»، وزیر دفاع یمن در عمق خاک عربستان سعودی و آرزوی پیروزی برای رزمندگان یمنی مستقر در این مناطق، عملاً نشان داد کنفرانس‌های سه‌گانه مکه (شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی) که با هدف نجات سعودی‌ها از فشار عملیات‌های چندگانه نیروهای انصارالله برگزار شد، دستاورد چندانی برای خاندان سعودی نداشته است.

سال ۲۰۱۵ که عربستان سعودی به همراه نیروهای ائتلاف عربی به یمن حمله کرد، بدبین‌ترین مقام نظامی سعودی و حتی مستشاران غربی هم گمان نمی‌کردند روزی را ببینند که نیروهای یمنی، خاک عربستان را تصرف کنند و وزیر دفاع‌شان در کمال آرامش در عمق خاک ریاض حضور پیدا کند. عربستان سعودی با این تصور به یمن حمله کرد که بتواند طی چند هفته با شکست نیروهای انصارالله، صنعا پایتخت یمن را اشغال کند.



در همان زمان گفته می‌شد اگر عربستان نتواند به سرعت در این جنگ به پیروزی برسد و در دام یک جنگ فرسایشی بیفتد، بازنده قطعی نبرد خواهد بود. حالا انتشار یک فایل ویدئویی این گزاره را اثبات کرده است. عربستان نه‌تنها نتوانست یمن را در چند هفته و چند ماه و چند سال شکست دهد که حالا باید در خاک خودش با حضور پررنگ و پرقدرت نیروهای یمنی مقابله کند. ویدئوی حضور وزیر دفاع یمن در نجران عربستان را شنبه ۱۸ خرداد شبکه تلویزیونی المسیره یمن نشان داد. بر اساس گزارش این رسانه، سرلشکر «محمد ناصر العاطفی» با ورود به عمق خاک عربستان سعودی در منطقه نجران، از نیروهای یمنی در این منطقه دیدن کرد و روحیه بالای آنها را برای مقابله با متجاوزان ستود. وزیر دفاع یمن در این ویدئو سوار بر یک خودرو و نظامی با پیمودن مسیری از مناطق مرزی یمن و عربستان به‌راحتی به اطراف شهر نجران مرکز استانی به همین نام در عربستان می‌رود. او در بخشی از این ویدئو، در منطقه‌ای مشرف به شهر نجران، این شهر را با دست نشان می‌دهد و می‌گوید آنجا شهر نجران است.



العاطفی در این دیدارها از چندین موضع نظامی نیروهای یمنی بازدید می‌کند و ضمن تشکر از آنها و ستودن تلاش‌شان نکاتی را درباره راهبرد نظامی یمن عنوان می‌کند. انتشار این ویدئو که تاکنون از سوی سعودی‌ها هیچ واکنشی را در پی نداشته، دارای نکات قابل‌توجهی است. نکته نخست آنکه انصارالله توانسته است وارد خاک عربستان شود و مواضع ارتش این کشور را تصرف کند. اما مهم‌تر از اثبات حضور نیروهای یمنی در اطراف شهر نجران، حضور وزیر دفاع یمن در این منطقه است. این حضور به معنای تسلط کامل و برقراری امنیت کافی در مناطق تصرف شده از سوی نیروهای نظامی یمنی است. نکته سوم، تصاویر منتشرشده از وزیر دفاع یمن در روشنایی و تاریکی است. این به آن معناست که سرلشکر العاطفی چندین ساعت در اطراف شهر نجران حضور داشته است، چه اینکه او در چندین نوبت در شب و روز به راحتی، اقدام به بررسی وضعیت مناطق حومه‌ای شهر نجران می‌کند.



چه کسانی در نجران هستند؟


وضعیت جنگ در یمن نشان می‌دهد نیروهای مردمی یمن به دنبال درگیر کردن خود در جبهه شمال و عملیات در داخل خاک عربستان نیستند، زیرا این کشور در داخل با جدایی‌طلبان جنوب، داعش و نیروهای ائتلاف متجاوز عربی و مزدوران آن درگیر است و عاقلانه نیست نیروهای خود را برای نبرد در جبهه‌ای دیگر که از گستردگی برخوردار است بسیج کند. پس چه کسانی در نجران حضور دارند؟ بیش از ۸۰ سال قبل، نیروهای سعودی سه استان جیزان، عسیر و نجران متعلق به یمن را که در جنوب عربستان قرار داشت، اشغال و ضمیمه خاک عربستان کردند.



اشغال این سه استان، همیشه مورد اعتراض مردم و قبایل یمن بود. بسیاری از ساکنان کنونی این استان‌ها اصالتی یمنی دارند، خواهان جدایی از عربستان سعودی هستند. این موضوع به قدری برای آنان دارای اهمیت است که تنها سه ماه پس از آغاز تهاجم ائتلاف عربی به یمن «شیخ عبدالله فوزی اکرم» رئیس قبایل «یام و ولد» نجران که ۸۰ درصد از جمعیت نجران را تشکیل می‌دهند و مذهب شیعه اسماعیلی دارند، از اتحاد با نیروهای یمنی و تلاش قبایل این منطقه برای جدایی از عربستان سعودی سخن گفت. به نظر می‌رسد گرایش‌های ناسیونالیستی قبیله یام ولد و سایر قبایل یمنی ساکن در عربستان در کنار تنفر از حکام سعودی، باعث شده آنها تمام ظرفیت خود را برای کمک به نیروهای انصارالله به میدان آوردند و بتوانند در عمق سرزمین‌های سعودی، پایگاه‌های سعودی را تصرف کنند.



اما همکاری این قبایل با انصارالله تنها محدود به تصرف پایگاه‌های سعودی نبوده است. چند روز پس از حضور وزیر دفاع یمن در نجران، یمنی‌ها فرودگاه نجران را هدف قرار دادند. به نظر می‌رسد، بخشی از توان پهپادی انصارالله در داخل خاک عربستان استقرار یافته چراکه هدف قرار دادن برخی اهداف، تنها از فاصله نزدیک امکان‌پذیر است. این احتمال با توجه به اظهارنظر مقامات یمنی پس از حمله پهپادی به تأسیسات نفتی عربستان پیرامون همکاری برخی منابع محلی با انصارالله در این عملیات، دور از ذهن نیست.



منبع: روزنامه فرهیختگان؛ ۱۳۹۸،۰۳،۲۰


گروه اطلاع رسانی **۲۰۵۹**۲۰۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha