۲۰ خرداد ۱۳۹۸، ۱۸:۲۳
کد خبر: 83346850
T T
۰ نفر
رئیس میراث فرهنگی دامغان: این شهر بازارچه دائمی صنایع دستی نیاز دارد

سمنان-ایرنا- رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان گفت: ایجاد بازارچه دائمی صنایع دستی با هدف فروش محصولات و جذب گردشگر در این شهرستان ضروری به نظرمی رسد.

مهدی قاسمی عصر دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: شهرستان دامغان دارای محصولات صنایع دستی بی نظیر و حدود ۲۰۰ کارگاه تولیدی است که برای فعالیت بهتر نیازمند ایجاد بازارچه دائمی است.
وی، وجود بازارچه دائمی در هر شهر را یک جاذبه گردشگری دانست و گفت: بازارچه صنایع دستی با هدف جذب گردشگر، بازدید و فروش محصولات در بخش های مختلف کارگاهی می تواند یک جاذبه گردشگری ویژه برای هر شهر محسوب شود.
قاسمی ادامه داد: امیدواریم با جا نمایی مکان مناسب و تخصیص اعتبار لازم در سال جاری، بازارچه دائمی در شهر دامغان برای توسعه گردشگری ایجاد شود.
وی تصریح کرد: سال گذشته در بخش صنایع دستی شهرستان دامغان، ۱۲ پرونده به ارزش پنج میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال جهت احداث کارگاه، تسهیلات دریافت کردند.
قاسمی گفت: تسهیلات ارائه شده در بخش سامانه کارا شامل یک پرونده به مبلغ ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، در بخش مشاغل خانگی مربوط به ۱۰ پرونده به مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و در بخش کارگاهی شامل یک پرونده به مبلغ ۲ میلیارد ریال بوده است.
وی اضافه کرد: با توجه به تسهیلات ارائه شده در سال گذشته در حوزه صنایع دستی برای ۴۶ نفر در این شهرستان ایجاد اشتغال شده است.
قاسمی گفت: معرق، مشبک، چاپ قلمکار، گلیم بافی، کرباس بافی، سفال و سرامیک، چهل تکه دوزی و پته دوزی، از جمله صنایع دستی ویژه و اصلی شهرستان دامغان است.
رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دامغان افزود: با توجه به وجود معادن سنگ های قیمتی در دامغان، گوهرتراشی به عنوان یک صنعت مهم نیازمند توجه بیشتر است.
شهرستان دامغان دارای ۲ مرکز توسعه و ترویج صنایع دستی است که در شهر دامغان و تویه رودبار قرار دارد.
این شهرستان دارای ۲۰۰ کارگاه تولیدی فعال و یک هزار هنرمند فعال در بخش صنایع دستی است که از این تعداد ۲۵۰ نفر بیمه هستند.
امروز ۱۰ ژوئن مصادف با ۲۰ خرداد ماه، روز جهانی صنایع دستی است.
۹۸۵۶/۶۱۰۳