رعایت نکردن  بهداشت در مصرف لبنیات سنتی موجب ابتلا به بیماری های واگیر می شود

زنجان - ایرنا - مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان گفت: گرایش مردم به مصرف لبنیات به ویژه شیر فله ای نسبت به سال های گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است که باید با رعایت نکات بهداشتی از ابتلا به بیماری هایی نظیر تب مالت که ناشی از رعایت نکردن موارد بهداشتی لازم در مصرف این مواد است، جلوگیری شود.

حسین معصومی روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: طی سالهای گذشته تخصیص یارانه برای تولید انواع فرآورده های لبنی، موجب تشویق مردم به خرید لبنیات پاستوریزه و مطمئن با قیمت مناسب می شد که به تدریج و با حذف یارانه ها و افزایش قیمت این مواد، اغلب مردم به مصرف لبنیات سنتی به ویژه شیر فله ای گرایش یافته اند.



مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: یکی از بیماری های مهم قابل انتقال از حیوان به انسان بیماری تب مالت است که از جمله بیماری بومی این استان نیز بشمار می رود و تقریباً در تمامی سال وجود دارد.



وی اضافه کرد: بیماری تب مالت می تواند از گاو، گوسفند، بز و یا شتر به انسان منتقل شود و این بیماری در تمام فصول سال وجود داشته اما در فصل بهار و تابستان همزمان با فصل زایش و شیردهی دامها بیشتر مشاهده می شود.



معصومی افزود: بر این اساس به عموم مردم توصیه می شود، از شیر و لبنیات پاستوریزه (یا استریلیزه) استفاده کنند و در صورت دسترسی نداشتن به شیر و محصولات لبنی پاستوریزه، نکات بهداشتی لازم را رعایت کنند.



مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر مرکز بهداشت زنجان ادامه داد: به شهروندان نیز توصیه می شود در صورت استفاده از پنیر محلی به مدت سه ماه آن را در آب نمک ۱۷ درصد (۱۷۰ گرم نمک در یک لیترآب) نگهداری کنند و قبل از مصرف شیر محلی آن را حداقل پنج دقیقه (پس از رسیدن به نقطه جوش و غل زدن) بجوشانند.



وی اظهار داشت: رعایت این نکات مهم از سوی مصرف کنندگان اهمیت بسزایی دارد چرا که می تواند تا حدود زیادی فرد را از ابتلا به بیماری تب مالت مصون نگه دارد.



معصومی خاطرنشان کرد: بطور معمول و با توجه به بومی بودن این بیماری در استان، بیشترین میزان بروز بیماری تب مالت در شهرستانهای خدابنده و ماهنشان رخ می دهد که یکی از دلایل این موضوع تبادل دام بین استان های همدان، کردستان و آذربایجان غربی است.



تب مالت بیماری عفونی ناشی از باکتری بروسلاز و بیماری مشترک بین حیوان و انسان بشمار می رود و گسترش این نوع بیماری در انسانها نشان دهنده رشد این نوع بیماری در حیوانات است و انسان در تماس مستقیم با حیوانات آلوده و با مصرف فرآورده های آنها به این بیماری مبتلا می شود. بر این اساس بیماری ناشی از باکتری بروسلاز در انسان تب مالت و حیوانات بروسلوز نامیده می شود.



تب، بی اشتهایی، تعریق فراوان بویژه در شب، خستگی، سردرد، درد عمومی بدن و درد مفاصل از علائم بیماری تب مالت بشمار می آید و علاوه بر آن این بیماری می تواند قسمت های مختلف بدن را درگیر کرده و درنتیجه موجب بروز علائم مختلفی در بدن شود.



۹۶۴۶/‌۶۰۸۵


نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha