خرم آباد تا دو سال گذشته تنها مرکز استانی بود که پایانه مسافربری نداشت و امروز نیز از معدود مراکز استانی است که پیشرفت چشمگیری در حوزههای معماری و زیرساختی ندارد.
نبود خیابانهای عریض، وجود حدود ۱۰۰ کیلومتر معابر خاکی، نبود پلهای دائم و استاندارد بر رودخانه داخل شهر، عدم لایروبی و ساماندهی این رود، نبود پارکینگ، عدم ساماندهی دستفروشان و بازارچههای محلی در یک مکان مشخص، ندادن عوارض توسط حدود ۹۰ درصد مردم، ساخت و سازهای غیراصولی و تصرف پیاده روها توسط مردم و کسبه، نبود ناوگان جوان حمل و نقل عمومی، کیفیت بسیار نامناسب آسفالت خیابانها، سنگفرشهای مستهلک قدیمی، طرح نیمه تمام زیرگذر بهارستان و برجهای دوقلو، عدم ساماندهی آبهای سطحی، چهره بسیار نامناسب ورودیهای شهر و دهها مورد دیگر از جمله معضلات شهری خرم آباد است.
بسیاری از مردم و کارشناسان اعتقاد دارند علاوه بر نبود منابع مالی، کار سیاسی در شهرداریها و شورای شهر خرم آباد نقش بسزایی در عقب ماندگیهای شهری داشته است.
از طرفی نیروی تحمیلی و مازاد در این نهاد موجب نگرانی مدیران شهری برای پرداخت حقوقهای ماهانه شده و بخش بزرگی از تمرکز و انرژی آنها را برای تأمین میلیاردها تومان مبالغ دستمزد کارمندان و کارگران را میگیرد.
تاریخ نشان داده دوستی و همکاری شهرداران و شورای شهر خرم آباد در ادوار مختلف چندان به طول نمیانجامد و همین اختلافها و کارشکنیها دوطرفه یکی از بزرگترین ضربهها بر پیکره مرکز استان است.
حدود یک ماه اخیر اختلافات میان برخی اعضای شورای شهر و شهردار خرم آباد علنی شد و عملکرد خوب در زمان سیل را زیر سوال برد.
عملکردی که همه تا قبل از این آن را بسیار مطلوب میدانستند و به نوعی نقطه عطف کار شهردار فعلی قلمداد میشد، امروز تبعات همین کارکرد موجب عمومی شدن اختلافات شد، انتقادها از عملکرد پساسیل شهردار خرم آباد و ناتوانی در بازیابی شهر آغاز شده و در نهایت به قسمتهای مختلف عملکرد وی سرایت کرد.
در حالی که نماینده لرستان در شورای عالی استانها از شهردار خرم آباد انتقاد میکند، رئیس شورای اسلامی شهر از دفاع و تمجید از شهردار برآمده و به نوعی اختلافات در میان اعضای این پارلمان محلی را نیز نمایان کرده است.
***مدیریت شهرداری خرم آباد از پاسخگویی به نیازهای شهر ناتوان است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، علی محمد صالحی نسب عضو شورای شهر خرمآباد گفت: نارساییهای شهر و بی انگیزگی مدیران محصول بیبرنامگی شورای شهر است.
وی اظهار داشت: البته شهردار پاسخگوی نیاز شهر نیست و تیم موجود هم ناتوان است.
وی با بیان اینکه فریاد همه بلند شده است افزود: مدیریت باید تغییر کند و امیدواریم اعضای شورا در انتخاب شهردار تجدید نظر کنند.
عضو شورای اسلامی شهر خرمآباد با بیان اینکه مجوز ترک تشریفات در خصوص رفع خسارات پس از سیل خرمآباد را به شهرداری دادهایم، خاطرنشان کرد: به طور مثال اگر مجوز ترک تشریفات را هم نداده باشیم. مگر یک آگهی مناقصه چقدر زمان میبرد؟
صالحی نسب ادامه داد: تاکنون مجوز ترک تشریفات پارک پاگر به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان، کانال دفع آبهای سطحی (شهرک حکمت) به مبلغ ۹۰۰ میلیون تومان، آسفالت و برخی طرحها را دادهایم ولی هیچگونه خروجی نداشتهایم.
وی تصریح کرد: پلهای در حال ساخت رودخانه خرمآباد را هم مجوز ترک تشریفات داده بودیم.
عضو شورای شهر خرمآباد بیان داشت: در وضعیت نبود اعتبارات، شهردار یا باید کار فرهنگی کند که مردم نسبت به پرداخت عوارض اقدام کنند و یا اینکه از طریق سرمایهگذار و سایر راههای جذب اعتبار اقدام نماید.
نماینده استان لرستان در شورای عالی استانها با بیان اینکه شهردار قول داده بود برنامه ۵ ساله را برای خرمآباد تهیه کند، افزود: قرار بود شهرمان توسعه پیدا کند، شهردار کدام کار عمرانی را انجام داده است؟
عضو هیأت رئیسه شورای عالی استانها در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه سال گذشته رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا بودم، افزود: در آن دوره، برنامه ۵ ساله و چشم انداز بلندمدت را تهیه کردیم و از کارشناسان استانداری و برنامه بودجه هم استفاده کردیم اما دوستان اکثریت، اقلیت را قیچی کردند.
عضو شورای اسلامی شهر خرمآباد با اشاره به اینکه هیأت رئیسه جدید ریاست فعلی شورا را انتخاب کرد، افزود: انتخاب اعضا برای رئیس شورا یکسان نبود و به نتیجه نرسید که در نهایت تصمیم گرفتند آقای رستمی (پدیده انتخابات) رئیس شود.
صالحی نسب اضافه کرد: به تبع آن، همه کمیسیونها را نیز گرفتند و هر ۵ نفر آنها رئیس یک کمیسیون هستند اما مابقی اعضا هر کدام صرفاً عضو یک کمیسیون هستند.
وی با بیان اینکه ما فعال مایشاء هستیم، اظهار داشت: عملاً نمیتوانیم در تولید محتوا مؤثر باشیم.
عضو شورای اسلامی شهر خرمآباد با تأکید بر اینکه تولید محتوا از کمیسیونها بیرون میآید خاطرنشان کرد: در مجلس شورای اسلامی نیز یا دولت طرح میآورد و یا اینکه طرحها از کمیسیونها به صحن مجلس میرود.
صالحی نسب تصریح کرد: دلسوزی به عمل است نه به حرف لذا باید به وجدان بیدار خود رجوع کنیم.
***از عملکرد شهردار خرم آباد رضایت کامل دارم
همزمان با مخالفت این عضو شورا در ابقای شهردار خرم آباد اما رئیس شورا در سخنانی دفاع تمام قد خود از شهردار را گوشزد کرد.
به گزارش روابط عمومی شورای شهر، ولی الله رستمی نژاد رئیس شورای اسلامی شهر خرم آباد که پدیده انتخابات نیز بود، با ابراز رضایت از عملکرد وحید رشیدی شهردار خرم آباد گفت: وحید رشیدی موفق شد با تدبیر و صرفه جویی یک شهرداری مقروض و ورشکسته را به ساحل امن و آرامش برساند، امری که از عهده هرکسی بر نمیآمد.
وی افزود: در زمان آغاز به کار مدیریت شهری کنونی، حقوق کارگران و کارکنان برخی سازمانها و زیرمجموعههای شهرداری از ده تا هجده ماه عقب افتاده بود و هنر بزرگ وحید رشیدی به روز کردن این حقوقها بود، امری که با توجه به بدهی سنگین و شرایط آن زمان شهرداری تقریباً غیر ممکن مینمود.
رئیس شورای اسلامی شهر خرم آباد خاطرنشان کرد: عملکرد مدیریت شهری تاکنون با توجه به مشکلات مالی، مثبت بوده و اقدامات خوبی را انجام داده است که از آن جمله میتوان به پروژه سراسری آسفالت و روکش بسیاری از معابر فراموش شده و خاکی، احیای کارخانه آسفالت شهرداری و تولید حجم بالای آسفالت، پیشرفت ٨٥ درصدی پروژه زیرگذر بهارستان در مدت کوتاه، افتتاح ترمینال برون استانی، نوسازی پیاده روهای مرکزی شهر، توجه به مناطق محروم، آغاز یا بهره برداری از چندین پارک محلهای در نقاط کم برخوردار و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد.
رستمی نژاد ادامه داد: برخی افراد روزانه به من فشار میآورند که شهردار را عزل یا علیه او کار کنید و من در جواب می گویم که خرم آباد از عدم ثبات مدیریت شهری ضربات بزرگی خورده است و در ضمن وقتی من یک شهردار سالم و پرکار را در رأس کار می بی نم دلیلی ندارد بر علیه او تخریب و کارشکنی کنم.
وی با تاکید بر ضعف منابع مالی شهرداری و گلایه از مالکینی که نسبت به پرداخت عوارض خود کوتاهی میکنند گفت: متأسفانه طبق آمار موجود ۹۳% شهروندان و مشمولین، عوارض خود را پرداخت نمیکنند و این در حالی ست که شهرداری خرم آباد هیچگونه ردیف بودجه دولتی ندارد.
***برخی به جای همراهی و یا نقد دلسوزانه فقط تخریب میکنند / پس از سیلاب هیچگونه مجوز ترک تشریفات نداشتهایم
وحید رشیدی شهردار خرم آباد نیز یکشنبه ١٩ خرداد در صحن شورای شهر به انتقادات اخیر پاسخ داد.
وی در مورد ادعای عضو شورای شهر در مورد اعطای مجوز ترک تشریفات به شهرداری جهت بازسازی پلهای تخریب شده گفت: ایراد این سخنان از زبان یک عضو شورای شهر تعجب آور است زیرا شورای شهر پس از سیلاب اخیر هیچ مصوبه ترک تشریفاتی نداشته است بلکه صرفاً یک مصوبه اصلاح بودجه به پیشنهاد شهرداری و برای تأمین اعتبار بازسازی پلهای بهداری، اناری و آیت الله کمالوند داشتهایم.
وی افزود: متأسفانه اشتغال بیش از حد آقای صالحی نسب به مسائل شورای عالی استانها باعث شده که ایشان در جریان بسیاری از امور شورای شهر نیز نیستند و در اینجا جهت اطلاع استان و همگان، شورای شهر تاکنون دو مصوبه ترک تشریفات و آن هم ماهها پیش از سیلاب داشته است که اتفاقاً جناب صالحی از مخالفین بودند که سرانجام با اصرار اکثریت کوتاه آمدند.
رشیدی ادامه داد: ۲ مورد مذکور که برای آنها مجوز ترک تشریفات صادر شد عبارت بودند از خرید لوله برای طرح دفع آبهای سطحی شهرک حکمت و همچنین طرح مطالعاتی مشاور پروژه پاگر؛ که در مورد اول برخلاف اظهارات آقای صالحی پروژه شهرک حکمت اجرایی شد و معاون عمرانی استاندار از روند تکمیل آن بازدید کرد در حالی که ایشان به عنوان عضو شورا، حتی زحمت یک بازدید ساده را به خود ندادند، در مورد دوم نیز طرح مربوطه ماهها در فرمانداری بود که سرانجام ۲ هفته پیش مجوز آن صادر شد.
وی در پاسخ به ادعای مطرح شده در خصوص نارضایتی از عملکرد مدیریت شهری گفت: بر اساس کدام نظرسنجی معتبر میگوئید مردم از عملکرد مدیریت شهری رضایت ندارند؟ آیا منبع شما برای این ادعا همان اطرافیان عزل شده تان هستند یا مدیران ضعیفی که اصرار بر به کارگماری آنها داشتید؟
شهردار خرم اباد خطاب به این عضو شورای شهر اظهار داشت: حالا من از شما بپرسم، شما که در شورای عالی استانها عضویت داشتید از این پتانسیل برای کمک به شهرداری تحت نظر خود و پیشبرد روند توسعه شهر تاکنون چه اقدامی انجام دادهاید؟ شما حتی پیگیر جلسهای که قرار بود مابین شهرداری خرم آباد و شورای شهر تهران برگزار کنید، نشدید.
رشیدی ادامه داد: متأسفانه شما از روز اول در نقش مخالف ظاهر شدید و همه جا و همه وقت این نقش را ادامه دادید در حالی که میشد علاوه بر حفظ موضع منتقد در مواردی هم به شهرداری و مدیریت شهری کمک کنید.
شهردار خرم آباد در مورد اقدامات شهرداری در مورد سیلاب افزود: همانطور که همه میدانند در بحث پیشگیری و اطلاع رسانی و اقدامات زمان سیل، شهرداری به گونهای عمل کرد که به رغم بالا بودن حجم سیلاب نسبت به بسیاری نقاط کشور، کمترین خسارت و تلفات را داشتیم به طوری که همگان زبان به تقدیر از عملکرد شهرداری گشودند.
رشیدی بیان کرد: پس از آن سیلاب نیز تاکنون هیچ زمان به هدر نرفتهای نداشتهایم و با جدیت پیگیر انجام مراحل قانونی و مطالعات پروژههای بازسازی بودهایم که با اقدامات انجام شده به زودی مناقصات و پس از آن عملیات اجرایی باقیمانده دیوار ساحلی و همچنین بازسازی پلهای تخریب شده آغاز خواهد گردید.
رشیدی خطاب به این عضو شورا خاطرنشان کرد: شما شعار کار فرهنگی برای ترغیب مردم به مشارکت و پرداخت عوارض میدهید ولی همواره با جار و جنجال و مصاحبههای تبلیغاتی و تخریب وجهه خدمتگزاران، زمینه بی اعتمادی شهروندان را فراهم میآورید.
وی گفت: باید با صمیمیت و به دور از هرگونه کینه جویی و سهم خواهی به یاری مدیریت شهری بشتابیم تا بتوانیم بر مشکلات موجود فائق آمده و گامهایی اساسی را در راستای توسعه شهر برداریم.
به نظر میرسد سیل خرم آباد جرقهای بود برای افروختن اختلافات شهردار و برخی اعضای شورا، اختلافاتی که همچون گذشته شعلههای آن دامن توسعه شهر را گرفته و این مردم هستند که باید جور توسعه نیافتگی مرکز لرستان را دوش بکشند، شهری که علیرغم داشتن جاذبههای طبیعی و تاریخی فراوان اما در میان اختلافات گم شده و هنوز بستر لازم برای نمود در کشور برای آن فراهم نشده است.
۷۲۶۹/۶۰۶۰
نظر شما