۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۹
کد خبر: 83348440
T T
۰ نفر

گذر از روزهای پسا سیل در نبود وسایل سرمایشی

۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۱۹
کد خبر: 83348440
گذر از روزهای پسا سیل در نبود وسایل سرمایشی

خرم آباد - ایرنا – بیش از ۷۰ روز از سیل ویرانگر لرستان می‌گذرد و مردم سیلزده ای که روزه داری در گرمای ۴۰ درجه بدون امکانات سرمایشی را سپری کردند، با ورود موج جدید گرمای تابستان چشم انتظار کمک خیران برای اهدای وسایل سرمایشی از قبیل کولر هستند.

به گزارش ایرنا، تابستان پلدختر در جنوبی ترین نقطه لرستان از بهار آغاز می‌شود و مردم این شهرستان سیلزده امسال تابستانی متفاوت و سوزناک‌تر را تجربه می‌کنند، هرچند بسیاری از چادرها جمع آوری شده و مردم در خانه‌های اسکان موقت جای گرفته‌اند اما بسیاری از روستاییان همچنان امکانات اندک سرمایشی دارند و در گرمای طاقت فرسای تابستان جنوب، آنچه سیل برایشان درزمین ها و باغات به جای گذاشته را تیمار می‌کنند.

زندگی روزمره در گرمای بیش از ۴۰ درجه به خودی خود سخت است چه برسد به اینکه در گرمای روستاها و زیر آتش سوزان کشاورزی و دامداری کرد.

هرچند که قرار بود چادرهای اسکان موقت تا هفته گذشته جمع شوند اما در عمل همچنان هستند برخی که در چادر زندگی می‌کنند، افرادی که شاید عده‌ای از آنها سیلزده نیستند و برای سواستفاده و دریافت کمک‌های دولتی و خیران در چادر سکنی گزیده‌اند اما در این میان از مردمی غافل شد که سیل دارایی شأن را برده و انها را مجبور به زندگی در گرمای طاقت فرسا با کمترین امکانات کرده است.

برخی نیز که خانه شأن تا حدودی قابل سکونت است و به اصطلاح چاردیواری اش همچنان پابرجا مانده، اما لوازم زندگیشان با سیل ویرانگر رفته و هرچند در خانه نیمه ویران خود زندگی می‌کنند اما وسایلی برای امرار معاش ندارند.
همه یا بخشی از ساکنان روستاهایی همچون چم حسین، دمرود، افرینه، ملاوی، زورانتل، بابزید، چم گرداب، چم شهران، چم مهر و خرسدر ومناطقی از پلدختر از جمله کوی سازمانی و خیابان معلم در گرمای طاقت فرسای هوا زیر چادرها بودند که این یعنی خانه و وسایل زندگیشان را سیل برده، وسایلی که در گرمای کنونی یخچال و کولر ارزش بسیاری دارند.

در این شرایط، مردم سیلزده علاوه بر اینکه خواستار کمک‌های دولتی هستند اما چشم انتظار کمک‌های خیران برای رفع برخی از نیازهایشان شده‌اند و امیدوارند خنکای بخشش خیران به مناطق گرمسیر سیلزده نیز برسد.

این روزها زندگی با گرمای هوا ۴۰ درجه، سخت شده است، و کولر ضرورت سیلزدگان برای جلوگیری از بروز گرمازدگی و رواج بیماری‌های عفونی است.

اسکان موقت به سرعت و با تلاش مسئولان در حال اتمام است اما انچه پس از این مرحله ضروری به نظر می‌رسد تأمین نیازهای اولیه معیشت از جمله کولر و یخچال است.

در این مدت که منازل مسکونی جدیدی برای سیلزدگان در حال احداث است دولت هزینه اجاره خانه موقت سیلزدگان را تأمین و در مناطق شهری ۱۲۰ میلیون ریال و در مناطق روستایی ۶۰ میلیون ریال به خانوارهای خسارت دیده پرداخت می‌کند.
در این میان افرادی نیز هستند که مسکن آنان خسارت چندانی ندیده و با یک تعمیر بهسازی می‌شود اما با توجه به اینکه این واحدها در حریم یا بستر رودخانه قرار داشتند باید جابجا شوند اما مسئولان به مالکان این خانه‌ها پیشنهاد می‌کنند تا زمان احداث واحد مسکونی جدید برای آنها، با انجام برخی تعمیرات در همین منازل اسکان موقت داشته باشند چراکه بسیاری از این خانه‌ها زیرساخت‌های اولیه را دارند.
برخی از واحدهای مسکونی نیز باید در محل کنونی خود ساخته و تعمیر شوند به این معنا که ساختمان در حریم رودخانه قرار نداشته اما شدت تخریب آن بالا است که صاحبان این واحدها هزینه اجاره موقت می‌گیرند.
با توجه به واقع شدن پلدختر در منطقه گرمسیری و شرایط نامساعد اسکان در چادرها، تمام تلاش مسئولان بر این است که هزینه‌های اسکان موقت پرداخت شود که لازمه این امر مراجعه شهروندان به مراکز بنیاد مسکن و تشکیل پرونده است.
مسئولان نیز از خیران درخواست می‌کنند برای کمک به سیلزدگان، به نیاز این مناطق توجه داشته باشند و تأمین وسایلی همچون کولر، یخچال و ظروف را در اولویت قرار دهند.
رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) نیز در سفر به لرستان گفت: قول تأمین اقلام کالایی از جمله تأمین ۱۰ هزار لوازم خانگی و ۱۵ هزار بسته نوشت افزار برای لرستان داده شد.
محمد مخبر افزود: مقرر شد اقلامی که توانایی تولید آن در لرستان وجود دارد از همین استان تأمین شود که در این راستا انعقاد قرارداد بایخچالسازی لرستان در دست اقدام است و به گفته مدیر کارخانه، این قرارداد موجب ۲۰۰ اشتغال مستقیم جدید خواهد شد.
مخبر افزود: چنانچه وضعیت واحدهای مسکونی سیلزده ساماندهی شود تا پایان اردیبهشت نیز لوازم خانگی تعهد شده توسط ستاد اعطا می‌شود و امید می‌رود بخش عمده‌ای از تعهدات اشتغال و مسکن سازی تا پایان امسال صورت گیرد.

استاندار لرستان نیز می‌گوید: تاکنون ۹۰۰ قلم وسایل معیشتی میان سیلزدگان استان توزیع شده است.

سید موسی خادمی در پاسخ به ایرنا افزود: اسامی حدود ۶ هزار نفر برای دریافت اقلام معیشتی به ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) داده شده که پس از راستی آزمایی توسط این نهاد، حواله اهدا صادر می‌شود که این مرحله تا حدودی زمانبر است.

استاندار لرستان تصریح کرد: مقرر شده ستاد اجرایی فرمان امام (ره) روزانه ۱۲۵ قلم لوازم زندگی میان سیلزدگان استان توزیع کند.

خادمی اضافه کرد: همچنین ستاد اجرایی بنا بر قراردادی با یخچالسازی لرستان و پرداخت پیش مبالغی به این کارخانه، یخچال‌های اهدایی خود به سیلزدگان را نیز از استان خریداری می‌کند.

استاندار لرستان گفت: مرحله نخست توزیع لوازم ضروری منزل به صورت هدفمند میان خانوارهای سیلزده با اهدا این لوازم به سه هزار خانوار به زودی آغاز می‌شود.

خادمی با اشاره به لزوم توزیع عادلانه اقلام کمکی به سیلزدگان اظهار داشت: اهدایی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، یک اقدام ارزشمند و مناسب بوده و یکی از حلقه‌های مفقوده کمک به مردم در بحث دولت است که توانسته به خوبی این موضوع را پوشش دهد.

وی افزود: وام معیشتی و کمک‌های بلاعوض نیز به همین منظور پرداخت می‌شود اما با توجه به مشکلات جانبی زیادی که شخص سیل‌زده دارد نمی‌تواند به درستی نیازهای خود را تأمین کند.

استاندار لرستان با بیان اینکه این اقدام ارزشمند مورد استقبال قرار گرفته، تصریح کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که این امتیاز تبدیل به موضوع منفی نشود، چراکه اگر نتوانیم بخوبی در توزیع آن اقدام کنیم باعث نارضایتی خواهد شد.

خادمی با اشاره به ۱۰ هزار بسته اهدایی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) تاکید کرد: باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی شود که این اقلام به دست آسیب دیدگان ناشی از سیل برسد.

وی ادامه داد: باید بتوانیم خدمت‌رسانی به مردم آسیب دیده از سیل را دقیق‌تر مدیریت کنیم و دستگاه‌ها بدون هماهنگی سامانه سجاد نسبت به توزیع اقلام اقدام نکنند.

وی اضافه کرد: در مرحله اول سه هزار خانوار مشخص شده که طی روزهای آتی اقلام اهدایی میان آنان توزیع می‌شود و باید همزمان با این اقدام در ساماندهی بازسازی و نوسازی خانه‌های تخریبی مناطق سیل‌زده تسریع شود.

هرچند کولر جز اقلام اهدایی ستاد اجرایی نیست و این ستاد ۶ قلم فرش، گاز، یخچال، سرویس قابلمه، سرویش ظروف تفلون و پتو را توزیع می‌کند اما سیلزدگان می‌توانند این وسایل را رایگان دریافت کنند و با دریافت کمک‌های بلاعوض معیشتی برخی دیگز از نیازهای خود همچون کولر را خریداری نمایند، اما ورود جدی خیران به این موضوع و تأمین هدفمند کولر برای مردم سیلزده مناطق گرمسیر لرستان اثر بسیار مطلوبی خواهد داشت.

رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان نیز با ارائه گزارشی از عملکرد این ستاد می‌گوید: تاکنون ۳۷۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به ۹ هزار و ۱۸۰ واحد سیلزده این استان پرداخت شده است.

رضا خواجه‌ای افزود: ۱۱ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی نیز برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده‌اند.

وی اظهار داشت: با صاحبان سه هزار واحد مسکونی نیز برای پرداخت تسهیلات ساخت مسکن قرار داد منعقد شده است.
رئیس ستاد هماهنگی بازسازی مناطق سیلزده لرستان اضافه کرد: تا کنون عملیات آوار برداری یک هزار و ۷۹۰ واحد مسکونی پایان یافته و یک هزار و ۱۲۰ واحد پی کنی شده و آرماتوربندی، بتن ریزی و اسکلت ۳۰۶ واحد مسکونی نیز پایان انجام شده است.
خواجه‌ای با اشاره به آغاز عملیات تعمیر چهار هزار واحد مسکونی بیان کرد: تا کنون به صاحبان ۵۷۴ واحد صنفی و تجاری کمک‌های بلاعوض پرداخت شده و اعطای تسهیلات سرمایه‌ای نیز به زودی آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: حدود پنج هزار تن سیمان رایگان در مناطق سیل زده توزیع شده و تفاهم اولیه با سازمان بسیج سازندگی برای انجام کارهای مربوط به ۵۰۰ واحد احداثی روستایی و یکهزار و ۶۰۰ واحد تعمیری در مناطق سیل زده لرستان منعقد و مقرر شده بررسی‌های لازم برای اقدامات بیشتر صورت گیرد.

به هر خانوار خسارت دیده سیل ۵۰ میلیون ریال کمک بلاعوض معیشتی و ۱۵۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی با سود پنج درصد تعلق می‌گیرد.

برای بازسازی واحد مسکونی روستایی ۴۰۰ میلیون ریال تسهیلات بانکی و ۱۰۰ میلیون ریال کمک بلاعوض پرداخت می‌شود که این مبلغ در مناطق شهری ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات و ۱۲۰ میلیون ریال کمک بلاعوض خواهد بود.

همچنین میزان تسهیلات و کمک‌های بلاعوض واحدهای صنفی به ترتیب ۱۰ تا ۲۰ و ۳ تا ۵ میلیون تومان اعلام شده است.

برای واحدهای صنفی احداثی نیز ۵ میلیون تومان بلاعوض و ۱۵ تا ۴۵ میلیون تومان تسهیلات با توجه به متراژ مغازه پرداخت می‌شود.

تسهیلات سرمایه‌ای برای اجناس و موجودی واحدهای صنفی نیز از ۱۵ تا ۴۵ میلیون تومان است که برآورد خسارت برعهده کمیته‌ای متشکل از فرمانداری، صنعت، معدن تجارت و بنیاد مسکن است.

۳۵ هزار واحد مسکونی لرستان بر اثر سیل خسارت دیده و در مجموع استان متحمل ۱۰ هزار میلیارد تومان ضرر ناشی از سیل فروردین امسال شده است.

۴۱ هزار و ۶۸۴ واحد مسکن و تجاری شهر و روستاهای استان در ۱۸ شهر و ۱۲۰۰ روستا بر اثر سیل تخریب شده و یا آسیب دیده است.
یکهزار و ۸۵۵ واحد شهری و ۱۵ هزار و ۵۵۰ واحد مسکونی روستایی به طور کامل تخریب شده، پنج هزار و ۸۷۵ واحد مسکونی شهری و ۱۲ هزار و ۲۴۷ مسکن روستایی نیز آسیب دیده‌اند و نیازمند تعمیر هستند.
۲ هزار و ۳۷۳ واحد تجاری شهرها تخریب شده و سه هزار و ۴۲۰ واحد نیز آسیب دیده که این تعداد در روستاها به ترتیب ۲۱۵ و ۱۴۹ واحد است.

۷۲۶۹/۶۰۶۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha