۲۱ خرداد ۱۳۹۸، ۱۹:۴۷
کد خبرنگار: 1163
کد خبر: 83348822
T T
۱ نفر
شهید زمانی در بیشتر راهپیمایی های ضد شاهنشاهی حضور داشت
شهید حبیب الله زمانی دادانه

سنندج - ایرنا - شهید زمانی دادانه از جمله شهدایی بود که پا به پای دیگر همسن و سالانش در اکثر تظاهرات ها و راهپیمایی های ضد رژیم شاهنشاهی حضور فعالانه داشت.

حبیب الله زمانی دادانه در تاریخ دوم آبان سال ۱۳۴۰ در میان خانواده ای زحمتکش در روستای دادانه بخش حسن آباد سنندج پا به عرصه گیتی نهاد.

این شهید بزرگوار پس از طی دوران خردسالی در دبستان روستا ثبت نام شد تا به تحصیل علم و دانش بپردازد، دوران تحصیلات ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت به پایان رساند و برای ادامه تحصیل وارد هنرستان صنعتی سنندج شد و در رشته مکانیک ادامه تحصیل داد.

در این دوره، تظاهرات و راهپیمایی مردم مسلمان و انقلابی ایران علیه رژیم ستم شاهی در سال ۵۷ آغاز شد و حبیب الله پا به پای دیگر دانش آموزان، در اکثر نظاهرات ها و راهپیمایی ها شرکت کرد.

وی جوانی متدین و زحمتکش بود که با تاثیر از فرمان رهبر کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) به مبارزه علیه رژیم ظلم و ستم گذشته پرداخت.

این شهید گرانقدر در اول مهر سال ۵۷ در حین شرکت در تظاهرات هدف اصابت گلوله مزدوران رژیم فاسد گذشته قرار گرفت و بعد از چند روز بستری شدن در بیمارستان سنندج جهت انجام عمل جراحی و خارج کردن گلوله از بدن به یکی از بیمارستان های تهران اعزام شد.

او در تاریخ ۲۵ آبان سال ۵۷ به فیض شهادت نائل آمد و پیکر مطهرش پس از انتقال به سنندج در میان حزن و اندوه مردم مسلمان و انقلابی تشییع و در روستای زادگاهش به خاک سپرده شد.

شهید ناصر بیگی

در بیست و هفتم فروردین سال ۱۳۴۵ در منطقه سارال دیواندره روستای قجر در ۲۵ کیلومتری شهر دیواندره کودکی دیده به جهان گشود که با تولد او پدرش ولی و مادرش عایشه، به رسم شرایط زمان و مکان مراسمی را فراهم و به پیشنهاد بزرگان او را ناصر نام نهادند.

ناصر با نوازش دست های مهربان مادر و لطف پدر، بزرگ شد علی رغم کمبود امکانات آموزشی و عدم دسترسی آسان به مدرسه به اصرار پدرش به مدرسه رفت و در طول دوران تحصیل کار هم می کرد و با مشقت فراوان توانست با رتبه عالی مقطع ابتدایی را طی کند.

وی برای تحصیلات راهنمایی با توجه به عدم امکانات آموزشی راهی شهرستان دیواندره شد که البته با خطرات و مشکلات فراوانی برای این نوجوان همراه بود و فقر مالی و عدم تأمین معاش او را مجبور کرد که به پدرش در کشاورزی کمک کرده و ترک تحصیل کند.

در سن هیجده سالگی به پیشنهاد پدرش ازدواج کرد که ثمر آن سه دختر و دو پسر بود.

در جریان پیروزی انقلاب اسلامی و با وجود ناامنی منطقه به عنوان بسیجی جذب سپاه شد و خالصانه خدمت کرد و تا سال ۹۲ به عنوان یک فرد بسیجی نمونه در اکثر میدان های جنگ و سایر برنامه های سپاه حضور فعالی داشت.

در تاریخ ۳۱ خرداد ماه سال ۹۲ همراه همرزم خود شهید حسینی برای شناسایی منطقه رفته بودند که گرفتار کمین گروهک ها شدند و پس از نبردی شجاعانه همراه صدیق حسینی شربت شهادت را نوشیدند.

مزار این شهید بزرگوار در گلزاری شهدای شهرستان دیواندره قرار دارد.

۷۳۴۸/‌۹۱۰۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha