به گزارش ایرنا با مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی « KHAMENEI.IR» در مورد دیدار دیپلماتیک «دکوئیار» و حضرت آیتالله خامنهای نوشته شده: «در بحبوحه جنگ تحمیلیِ رژیم بعث علیه ایران، سازمان ملل و شورای امنیت آن از بازیگران مهم و تأثیرگذار در وقایع جنگ بودند. هر چند که سازمان ملل خیلی زود نشان داد که در مواقع حسّاس در مشت ابرقدرتها قرار میگیرد اما جایگاه خوبی بود برای اعلان مواضع ایران مقاوم و مدافع؛ رئیسجمهوری ایران اسلامی هم شاید بهترین زبان گویا برای رساندن «منطق قوی ملت» به گوش سردمداران جامعه جهانی و مردم دنیا به شمار میآمد».
«حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار هم به نقد عملکرد سازمان ملل در موضوع جنگ پرداختند و هم مهمترین دغدغه نظام و ملت ایران یعنی «تعیین متجاوز» جنگ و محاکمه آن را اعلام کردند. از این رو «تنها فرمولی» که از نظر ایشان میتوانست مورد قبول ملت ایران باشد، فرمولی بود که در آن «تنبیه متجاوز» پیشبینی شده باشد. آیتالله خامنهای در این دیدار از «منطق ملت ما» به دبیرکل سازمان ملل گفتند؛ ملتی «سرسخت و مبارز و مؤمن» که هرگز تسلیم فشار نخواهند شد».
حالا هم پس از چند دهه از آن دیدار تاریخی، ملت سرسخت و مبارز ایران تسلیم فشار ابرقدرتها نمیشوند و با ایمان به خدا آماده رویارویی با بحرانهای مختلف و تحریمهای یکجانبه هستند.
آیت الله خامنه ای در این عکس با روی گشاده و با لبخند از «دکوئیار» استقبال کرده است و در پس زمینه عکس نیز چندین عکاس و فیلمبردار در حال ثبت لحظه دیدار این ۲ شخصیت مهم هستند.
نگاهم را از این عکس برگردانده و به سراغ ۵۴ عکس دیگر این نمایشگاه رفتم؛ زنان، مکانها، کودکان، رؤسای مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل متحد در تهران و دبیران وقت این سازمان از شخصیتهای مهم این عکسهاست.
یک خبرنگار جوان بازدیدکننده از این نمایشگاه در مقابل تابلویی در این نمایشگاه میخکوب شده بود؛ نزدیک تر که شدم دیدم در حال تماشای عکسی با توضیح زیر است؛ «گزارشی در خصوص برنامه جمعیت بانوان سازمان ملل برای ترجمه قصه ایرانی برای کودکان. ۱۲۲۲».
بازدیدکننده دیگری که فرد میانسالی بود به همراهان خود از تفاوتهای فرهنگی موجود در عکسها در قبل و بعد از انقلاب میگفت؛ پوشش آقایان و بانوان در گذر سالها برای وی جالب بود.
یک بازدیدکننده زن نیز از اینکه در این نمایشگاه فهمیده بود ایران از اعضای مؤسس سازمان ملل متحد است، اظهار خوشحالی میکرد.
تک تک عکسهای این نمایشگاه از داستانی واقعی خبر میداد؛ مثل عکسی که در توضیحات آن نوشته شده بود: «تصویب قطعنامه جهان در برابر خشونت و افراطی گری خشونت آمیز»؛ این ماجرا بر میگردد به زمانی که حجت الاسلام حسن روحانی رئیس جمهوری در ۲۵ سپتامبر ۲۰۱۳ در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد ایده «جهان عاری از خشونت و افراطی گری» را ارائه کرد.
گویا در همان مجمع ایده مطرح شده و به قطعنامه تبدیل شده بود و تصویب این ایده در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اهمیت پرداختن به مقوله خشونت در جهان را نشان میداد.
این نمایشگاه که در فضایی با معماری چشم نواز برپا شده، با لوگوهای ایرنا و پرچم کشورمان مزین و با گلهای زیبایی آراسته است.
در ورودی نمایشگاه نیز بر روی میزی دفترچهای با عنوان «منشور ملل متحد» و بروشوری با عنوان «اعلامیه جهانی حقوق بشر» قرار دارد که در اختیار علاقه مندان قرار میگیرد.
قرار بود «ماریا دوتسنکو» رئیس مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل متحد در تهران در آئین گشایش این نمایشگاه حاضر شود که در آخرین دقایق سفر وی لغو اما پیام این شخصیت در مراسم قرائت شد.
وی در آغاز پیام خود آورده بود: «مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد از همکاری خود با ایرنا و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران قدردانی میکند؛ ما با همیاری یکدیگر توانستهایم این نمایشگاه منحصر بفرد از عکسها و اسناد تاریخی را که شامل لحظههای ویژه تاریخی و غنی از مشارکت سازمان ملل متحد و ایران است را در معرض دید عموم قرار دهیم».
در ادامه این پیام آمده بود: «دیپلمات های ماهر و حرفهای ایران به ایجاد و تقویت سازمان ملل متحد کمک زیادی کردند. ایرانیان باید مفتخر باشند که کشورشان به عنوان یکی از ۵۱ کشور عضو، که از بنیانگذاران اصلی سازمان ملل متحد بود، هیأتی را به کنفرانس سانفرانسیسکو برای تهیه پیش نویس اسناد کلیدی سازمان ملل متحد و منشور آن اعزام کرد».
وی امضا منشور ملل متحد در تاریخ ۲۶ ژوئیه ۱۹۴۵ توسط رئیس نمایندگی و سفیر ایران، مصطفی عدل را یکی از لحظات مهم نشان داده شده در عکسها دانسته بود.
به گزارش ایرنا نمایشگاه عکس و اسناد همکاریهای سازمان ملل متحد و ایران طی سال گذشته در کرمانشاه، یزد، بوشهر، زاهدان، شیراز، اراک، سنندج، دزفول، خرم آباد، کرمان، تبریز، قزوین برگزار شد.
مجموعه عکسها و اسنادی که برای این نمایشگاه انتخاب شده مربوط به آرشیو مرکز اطلاعات سازمان ملل متحد، سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا)، مرکز اسناد و تاریخ دیپلماسی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران است.
این نمایشگاه به همت و همکاری دفتر سازمان ملل متحد در ایران، فرمانداری، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، شهرداری و شورای اسلامی شهر و خبرگزاری جمهوری اسلامی دفتر مهاباد برگزار میشود و میتواند برای پژوهشگران علاقه مند به علوم سیاسی، روابط و حقوق بین الملل، اساتید و دانشجویان مفید واقع شود.
نمایشگاه عکس و اسناد همکاریهای سازمان ملل متحد و ایران تا ۲۴ خرداد ماه هر روز از ساعت ۱۰ تا ۱۲ و ۱۷ تا ۲۰ عصر برای بازدید علاقه مندان دایر خواهد بود.
۷۱۲۹/۳۰۷۲
نظر شما