رسول خضری عصر شامگاه سه شنبه در جلسه شورای ساماندهی مبادلات مرزی آذربایجان غربی که با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزیر کشور در سردشت برگزار شد، افزود: از زمانی که معابر مرزی بسته و کارتهای الکترونیکی مرزی به سبب نبود زیرساختها توزیع شده است، کوله بران و خانوادههایشان از آن منتفع نشده اند.
وی بیان کرد: انتظار داریم سه خواسته به حق شهروندان مرزنشنین به خصوص در شهرهای سردشت و پیرانشهر شامل حذف ثبت سفارش و منشأ ارزی برای کوله بران و احیای معابر مرزی و کوله بری تا زمان تأمین زیرساختها تحقق یابد.
وی اضافه کرد: لازم است شعاع ۲۰ کیلومتری مرزی به ۳۰ کیلومتر افزایش پیدا کند تا کل شهرستانهای مرزی سردشت و پیرانشهر از این بحث سود ببرند که در شرایط حاضر قسمت اعظمی از این ۲ شهرستان را فرانمی گیرد.
خضری در رابطه با بازگشایی معابر مرزی و بهسازی راههای مواصلاتی آنها نیز اظهار داشت: بازارچه «قاسم رش» با وجود آسفالته بودن قابل احیاست و مرزهای «اشکان» و «دوله» هم که از پتانسیلهای خوب این شهرستان برای صادرات و واردات به شمار میرود به طول ۲۵ کیلومتر نیاز به آسفالت دارد.
وی در خصوص ایجاد بازارچههای مشترک مرزی بین ایران و عراق گفت: با حضور مسؤولان ۲ کشور مذاکرههایی در این مورد صورت گرفته که با استانداردهای تعریف شده بهترین مکانهای مشترک مرزی در اشکان، دوله، قاسم رش سردشت و تمرچین پیرانشهر وجود دارد و ایجاد آنها در شرایط تحریمها کمک شایانی به کشور میکند.
نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس با بیان اینکه اقلیم کردستان به عنوان مصرفی ترین بازار خاورمیانه ظرفیت خوبی برای صادرات کشور است، گفت: در سالی که مقام معظم رهبری به نام رونق اقتصادی نامگذاری کردهاند بهترین گزینه، توسعه بازارچههای مشترک مرزی است.
ویگفت: گره پیچیده معابر کوله بری و تأمین معیشت مرزنشینان از دغدغههای اصلی نظام است و انتظار داریم با ارائه راهکارهای عملی از فرصتهای طلایی مرزهایمان به خوبی استفاده کنیم و هر چه زودتر شاهد بازگشایی معابر کوله بری اشکان، قاسم رش، دوله و تمرچین باشیم.
وی در رابطه با رسمی شدن مرز کیله سردشت نیز که از مطالبههای مردم این منطقه است، گفت: این موضوع در دستور کار ۲ کشور ایران و عراق قرار دارد که زیرساختها از سوی کشور ما فراهم شده و طرف عراقی نیز مشتاق استفاده از ظرفیتهای خوب اقتصادی و تجاری مرزی این منطقه است.
به گزارش ایرنا در این جلسه جانشین قرارگاه حمزه سیدالشهدا، معاون اقتصادی استانداری آذربایجان غربی، سرپرست فرمانداری سردشت و فرماندار پیرانشهر، رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت و ناظر گمرکات استان نیز حضور داشتند.
مرز کیله در شهرستان سردشت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد و هم مرز با استان سلیمانیه در اقلیم کردستان است.
هیأت وزیران در جلسه اول مرداد ۱۳۹۶ به پیشنهاد مشترک وزارتخانههای کشور، امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، آئین نامه ساماندهی مبادله در بازارچههای غیررسمی موقت مرزی تصویب شد.
بر اساس آئین نامه وزارت کشور موظف به هدایت و انتقال بازارچه «قاسم رش» به گمرک «کیله» سردشت شده و مجاز است تا یک بازارچه مرزی در معبر مرزی «اشکان» سردشت احداث کند.
۷۵۶۲/۶۱۸۵/۳۰۷۲
نظر شما