در هفتههای اخیر، «احمد احمد» رئیس کنفدراسیون فوتبال آفریقا و «امجو پینیک» معاون اول وی و همچنین فناوری کمک داور ویدئویی (VAR) تیتر نخست مطبوعات را به خود اختصاص داده اند. فضایی که به طور معمول باید با نام ستارههایی همچون «محمد صلاح» و «سادیو مانه» پر میشد.
احمد هفته گذشته در جریان تحقیقات مرتبط با فساد مالی، نقض عهد و جعل اسناد از سوی مقامات فرانسوی مورد بازجویی قرار گرفت، این در حالی است که گزارشها حاکی از آن بود که کنفدراسیون فوتبال آفریقا (کاف) به طور غیرقانونی تأمین کنندگان پیراهنهای تیم ملی را تغییر دادهاند.
«عمر فهمی» دبیرکل مصری اسبق این کنفدراسیون، اخیراً و بدنبال وارد آوردن اتهامات گوناگون از جمله فساد، آزار جنسی، و پارتی بازی به احمد از سمت خود برکنار شد.
بازجویی از احمد در فرانسه موجب نا آرامیهای زیادی شد و در نتیجه آن جام ملتها که برای نخستین بار با شرکت ۲۴ تیم در ماههای ژوئن و جولای برگزار میشود، از کانون توجهات خارج شد.
در همین بین، دادگاه عالی نیجریه پینیک و چهار مقام فوتبالی دیگر را به اتهام سرقت میلیونها دلار اختصاص داده شده به بخش توسعه فوتبال، مورد محاکمه قرار داد.
اگر چهره کاف تا اینجا به اندازه کافی مخدوش نشده بود، اتفاقات عجیب و غریب و تا اندازهای شرم آور در فینال لیگ قهرمانان آفریقا سناریو را تکمیل کرد؛ فینالی که VAR نقش اصلی آن را ایفا میکرد.
اما جام ملتهای آفریقا نیز به نوبه خود از اتفاقات و حوادث خالی نبود، جایی که مصر در ماه ژانویه به جای کامرون میزبان این تورنمنت شد؛ کامرونیها به دلیل عقب ماندن از زمان آماده سازی مقرر و همچنین درگیریهای داخلی از امتیاز میزبانی خلع شدند.
در ادامه، زمان بازیها بنا به درخواست الجزایر، مراکش و تونس تغییر کرد؛ آنها بر این اعتقاد بودند که بازیکنان باید پس از ماه رمضان به اندازه کافی فرصت ریکاوری داشته باشند.
تونس به سهم خود یک خواسته شخصی داشت و آن هم تغییر ساعت بازیها بود چرا که به اعتقاد تونسیها دمای هوا در غروبهای مصر به ویژه کایرو از ۴۰ درجه سانتی گراد تجاوز میکند.
تا پیش از این، مصر چهار بار میزبان جام ملتها بود که در سه مورد موفق به کسب عنوان قهرمانی شده و در آخرین مورد نیز به مقام سوم دست یافته بود.
فراعنه تا اندازه زیادی به گلزن زنجیرهای خود یعنی «محمد صلاح» تکیه کردهاند؛ کسی که با پنالتی خود در فینال لیگ قهرمانان اروپا در مادرید اسپانیا، عنوان قهرمانی را برای لیورپولیها به ارمغان آورد.
در این تورنمنت مانه ستاره دیگر آفریقایی بود که کمک زیادی به قرمزهای آنفیلد کرد. بازیکن برجسته ای که در تیم ملی سنگال نخستین عنوان قهرمانی را در معتبر ترین تورنمنت ملی قاره آفریقا هدف گرفته است.
مصر و سنگال به همراه مراکش، نیجریه، تونس و کامرون در ۶ سید اصلی قرار دارند.
در صورتی که این تورنمنت به میزبانی کشوری دیگر به جز مصر برگزار میشد، آنگاه مراکشیها به احتمال زیاد محتملترین گزینه فتح عنوان قهرمانی پس از ۴۳ سال بودند.
«هروه رنارد» سرمربی فرانسوی آنها تنها سرمربی است که جام را با کشورهای مختلف بالای سر برده است. او در سال ۲۰۱۳ به همراه زامبیایی که امید زیادی نداشت، قهرمان شد و سه سال بعد روی نیمکت ساحل عاج افتخار آفریقایی خود را تکرار کرد.
از ستارههای مراکشی میتوان به «حکیم زیاش» اشاره کرد، وینگری توانا که عضو آژاکسی بود که با شگفتی سازی در لیگ قهرمانان اروپا و حذف رئال مادرید و یوونتوس خود را تا نیمه نهایی بالا کشید.
در سوی دیگر نیجریه به گلزنی مهاجم آرسنالی خود یعنی «الکس ایووبی» تکیه کرده و این در حالی است که کار تیمی پس زمینه اصلی تیم ملی تونس است، تیمی که هدایت آن را «آلن گرسی» ستاره فرانسوی دهه ۸۰ بر عهده دارد.
کامرون در ۱۰ دوره اخیر جام ملتها سه بار عنوان قهرمانی را تصاحب کرده است؛ در میان امیدواران سید دوم غنا، الجزایر و ساحل عاج میتوانند به مراحل بالا صعود کنند و جمهوری کنگو و آفریقای جنوبی که در سید سوم جای دارند، به شدت غیرقابل پیش بینی هستند.
ورزشی **۳۹۹۱**۱۰۶۷**
نظر شما