به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی امروز ۲۲ خرداد ماه روزنامهها، خبرگزاریها و تارنماهای دو جریان سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب نشان از آن دارد که این دو طیف رسانهای در اخبار و گزارشهای خود درباره تنش ها بین ایران و آمریکا به تحلیلهای گوناگون درباره موضوع اینستکس و تهدیدها و عملیات روانی دولت ترامپ در این زمینه پرداختند.
رسانههای نزدیک به جریان اصلاح طلب علاوه بر موضوع تهدید آمریکا در خصوص اینستکس، به محورهای دیگری همچون اتهام زنی آمریکا به ایران درباره نقض برجام؛ ادعای ترامپ درباره تأثیر تحریمها بر تغییر رفتار ایران؛ خروج آمریکا از برجام با هدف براندازی؛ جلب اعتماد ایران، با بازگشت آمریکا به برجام و مناسبات ایران و آمریکا پرداخته است.
رسانههای منتسب به جریان اصولگرا نیز ضمن بررسی دلایل و تبعات تحریم اینستکس، درباره عملیات روانی آمریکا و شرطی سازی افکار عمومی؛ ادعای جدید ترامپ درباره شعار مرگ بر آمریکا و ارسال پیام به ایران با فروش سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس مطالبی را منتشر کردهاند.
رسانههای اصلاح طلب
برخی گزارههای به کار رفته در گزارشهای این جریان رسانهای از این قرارند: بدعت ترامپیسم یک قلدری در جامعه بینالمللی به شمار میرود؛ ایالات متحده تنها به علت قویترین کشور جهان بودن، به دنبال باج ستانی از سایر کشورهاست؛ کشورهای اروپایی قطعاً تهدیدهای آمریکا را بر نمیتابند؛ تحریم اینستکس اروپاییها را به شکایت از آمریکا در سازمان ملل متحد ناگزیر میسازد؛ بازی آمریکاییها پس از خروج از برجام، بازی براندازی بود؛ ایرانیها اکنون بسیار بیشتر از قبل به آمریکا احترام میگذارند.
تحریم احتمالی اینستکس از سوی آمریکا
آفتاب یزد در گزارشی با اشاره به اعلام آغاز به کار ساز و کار مالی اروپا از هفته آینده نوشت: سازو کار مالی اروپا از همان زمان تثبیت تا به امروز همواره با تردیدهای بسیاری رو به رو شد. اما پس از اینکه ایران در مهلتی ۶۰ روزه به طرفهای مقابل اعلام کرد که باید به تعهدات خود در حوزههای اقتصادی و بانکی مطابق با برجام عمل کنند، شاهد تحرکات تازهای از سوی اروپاییها بودیم. تحرکاتی که البته بیشتر در چارچوب سخن خلاصه شد تا عمل. با این همه، هشدار اخیر ایران، اروپاییها را بر آن داشت که حسن نیت خود را نسبت به برجام به ایران اعلام کنند و بگویند در اجرای اینستکس آن هم با هدف دور زدن تحریمهای آمریکا و مبادله با ایران جدی هستند.
به همین دلیل هم وزیر خارجه آلمان به تهران سفرکرد تا هم اظهارات طرف ایرانی را بشنود و نیز تاکید کند که اروپاییها در تلاش برای به اجرا در آوردن اینستکس هستند. هایکو ماس وزیر خارجه آلمان حتی پس از بازگشت به برلین بر اجرای سازوکار مالی تاکید کرد و افزود که نخستین تراکنش مالی اینستکس در هفته آینده انجام خواهد گرفت.
اما این اظهارات آلمان واکنش آمریکا را در پی داشت تا آنجا که سخنگوی وزارت خارجه این کشور از بررسی تحریم "نهاد ایرانی متناظر با اینستکس اروپایی" توسط مقامات آمریکایی خبر داد.
واکنش احتمالی اروپا به تحریم اینستکس
آفتاب یزد در این باره مینویسد: «فریدون مجلسی» تحلیلگر مسائل بینالملل درباره تهدید آمریکا مبنی بر تحریم نهاد متناظر ایرانی اینستکس و قابلیت تحریم این ساز وکار مالی به آفتاب یزد گفت که آمریکا غذا و دارو را از تحریمهای یکجانبه خود مستثنی کرده بود. با این همه باید دید که آیا نخستین گشایش اعتبار اروپاییها، مشمول غذا و دارو هم میشود و یا شامل مسائل دیگری هم خواهد شد. او افزود: بدعت ترامپیسم یک قلدری در جامعه بینالمللی به شمار میرود. در حالی که اگر واشنگتن ادعایی دارد باید آن از روشهای بینالمللی مورد بررسی قرار بگیرد و نباید جهان را تحت فشار مالی و سیاسی قرار دهد. ایالات متحده تنها به این علت که قویترین کشور جهان است به دنبال باج ستانی از سایر کشورهاست. مجلسی ادامه داد: کشورهای اروپایی علیرغم برخی اختلافات با ایران، قطعاً تهدیدهای آمریکا را بر نمیتابند. چراکه کسب اجازه شرکتها و نهادهای متناظر اینستکس از آمریکا تحقیرآمیز است.
تهدید آمریکا یک مانور سیاسی آمریکا
«پیروز مجتهدزاده» تحلیلگر مسائل بینالملل هم درباره تهدید آمریکا مبنی بر تحریم نهاد متناظر ایرانی اینستکس و قابلیت تحریم این ساز وکار مالی به آفتاب یزد گفت: آمریکا معمولاً تهدیدهایش را اجرایی میکند، اما در این مورد خاص مسئله متفاوت است. زیرا این ابهام به وجود میآید که آمریکا با کدام مجوز حقوقی، قانونی و دموکراتیک در سیستم آمریکایی میخواهد نهادهای متناظر اینستکس را تحریم کند.
او ادامه داد: واکنش آمریکا به نخستین تراکنش مالی اینستکس یک رویارویی تاکتیکی است و باید دید که نخست اروپاییها پس از ماهها وعده و سخن سرانجام ساز و کار مالی خود را به مرحله اجرا در میآورند؟ سپس اینکه اساساً واشنگتن توان اجرای تحریم نهادهای متناظر را دارد؟
مجتهدزاده افزود: درصورتی که آمریکا بخواهد نهادهای متناظر اینستکس را مورد تحریم قرار دهد در این صورت با دولتهای اروپایی وارد خواهد شد. زیرا این اقدام ایالات متحده، تعرض به نهادهای ذیربط اینستکس محسوب میشود که اروپاییها را به شکایت از آمریکا در سازمان ملل متحد ناگزیر میسازد.
واکنش بعیدی نژاد به تهدید آمریکا علیه اینستکس
به گزارش روزنامه مردم سالاری، «حمید بعیدینژاد» سفیر ایران در لندن در صفحه توئیتر خود با اشاره به گزارش خبرنگار بلومبرگ مبنی بر اینکه آمریکا در حال بررسی تحریم نهاد مالی متناظرِ ایرانیِ اینستکس است و با این تحریم اینستکس عملاً نابود شده و دیپلماسی اروپا به شکست کامل میرسد، نوشت: امیدواریم حالا همه متوجه شوند بزرگترین تهدید علیه برجام و امنیت منطقه سیاست تروریسم اقتصادی آمریکا علیه ایران است. بنابر گزارش شبکه خبری بلومبرگ یک مقام آگاه آمریکایی به این رسانه گفته است که آمریکا در حال ارزیابی احتمال تحریمهای جدیدی ضد ایران است که یکی از اقدامات ممکن است شرکت ایرانی متناظر با اینستکس را هدف قرار دهد. به گفته این منبع، اینستکس ایرانی نهادی موازی با بانک مرکزی ایران است که پیشتر در فهرست تحریم آمریکا قرار گرفته است. وی همچنین ادعا کرده است که بانک مرکزی ایران استاندارهای جهانی در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را رعایت نکرده است.
اتهام زنی آمریکا به ایران درباره نقض برجام
خبرگزاری ایسنا به نقل از رویترز، نوشت: آمریکا در بیانیه خود در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی مدعی شد که ایران در حال نقض توافق هستهای با قدرتهای جهان است.
آمریکا روز سهشنبه در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیهای با طرح این ادعا که ایران با استفاده از سانتریفیوژهای پیشرفته، برجام را نقض کرده؛ بار دیگر اعلام کرد که خواهان مذاکره با تهران است.
در این بیانیه آمده است: تسریع غنیسازی اورانیوم ایران باعث نخواهد شد که آمریکا از سیاست خود مبنی بر منزوی کردن ایران دست بکشد.
«جکی ولکات» نماینده آمریکا در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در بیانیه خود آورده است: ایران مدعی پایبندی به برجام شده است، اما حال گزارشها حاکی از آن هستند که جمهوری اسلامی در حال نقض این توافق است. این مسئله باید مایه نگرانی همه ما باشد.
وی در ادامه در این رابطه اظهارکرد: آمریکا از ایران میخواهد که فوراً به تعهدات خود بازگردد. ما میدانیم که کمیسیون برجام با جدیت با این موضوع برخورد خواهد کرد. ما همچنین از طرفین برجام میخواهیم که هرچه سریعتر به این موضوع بپردازند.
نماینده آمریکا در حالی چنین ادعاهای واهی را مطرح میکند که آمریکا خود با خروج از برجام نشان داد نه تنها به تعهدات خود در قبال معاهدات بینالمللی پایبند نیست، بلکه حتی مصوبات شورای امنیت را هم اجرا نمیکند.
ادعای ترامپ درباره تأثیر تحریمها بر تغییر رفتار ایران
ایسنا نوشت: رئیس جمهور آمریکا مدعی شده است که ایران رفتار خود را در نتیجه تأثیر تحریمهای آمریکا و خروج دولت آمریکا از توافق هستهای تغییر داده است.
آر تی روسیه گزارش داد، ترامپ روز سهشنبه در کاخ سفید و در حضور جمعی از خبرنگاران درباره ایران مدعی شد: «ایران اکنون به خاطر تحریمها و بقیه چیزهای دیگر، کشوری متفاوت از آن چیزی هست که من به اینجا [کاخ سفید] آمدم».
ترامپ در ادامه درباره تفاوتی که از آن یاد کرد بر ادعای خود افزود: «وقتی من به اینجا آمدم آنها در همه جا بودند، ایجاد ترور کرده و مشکلاتی به بار میآورند».
رئیس جمهور آمریکا با استناد به ادعای خود این اظهارات را نیز مطرح کرد: «آنها اکنون بسیار بیشتر از قبل به آمریکا احترام میگذارند».
ایسنا افزود: ترامپ که استدلالی برای هیچیک از این اظهاراتش نداشت سعی کرد توجه را به فعالیتهای یاد شده این کشور [ایران] جلب کرده و استدلال کند که دلیل تغییر رفتار ایران به دنبال خروج آمریکا از توافق هستهای و «اعمال تحریمهای فلجکننده» بر اقتصاد ایران انجام شده است.
خروج آمریکا از برجام با هدف براندازی
روزنامه آرمان در گزارشی نوشت: یک تحلیلگر مسائل بینالملل اظهار کرد که شکی وجود ندارد که بازی آمریکاییها پس از خروج از برجام، بازی براندازی بود. ممکن است آنها امروز منکر این مسأله باشند ولی استفاده از عناصر به شدت ضدایرانی در مجمع همیاران آقای ترامپ، تحریمهای ناجوانمردانه و حرفها و تبلیغاتی که علیه ایران به راه انداختند نشان میدهد که هدف آنها چیزی جز براندازی نبوده است.
«احمد شیرزاد» با بیان اینکه از همان اول مشخص بود که آمریکاییها در این بازی به نتیجه نمیرسند، گفت: شاید آنها موفق به آزار ما شده باشند اما بدون شک با نتیجه مطلوب خود فاصله زیادی دارند. امروز مشخص شده که تحلیلهای بسیاری از کارشناسانی که در گذشته به آقای ترامپ تذکر میدادند، به واقعیت نزدیکتر بوده و کاملاً واضح است که سیاست آمریکا دیگر در قبال ایران به نتیجه نخواهد رسید. از این رو، دیر یا زود آمریکاییها باید روش خود را تغییر دهند و به نظر میرسد که در همین راستا با آنکه حرف از اصلاح راهبردها به میان آمده اما اخیراً ترامپ و یارانش به کلی عقبگرد کردند.
جلب اعتماد ایران، با بازگشت آمریکا به برجام
به گزارش ایلنا، "راجارام پاندا" استاد روابط بینالملل دانشگاه ریتاکو در گفت وگو با ایلنا با تاکید بر اهمیت سفر شینزوآبه به تهران، بازگشت آمریکا به برجام را عامل مهم برای راضی کردن ایران به مذاکره دانست و گفت: آمریکا با خروج از برجام تنش میان واشنگتن و تهران را بالا برده است و با اعمال تحریمها بر ایران باعث شده که ما شاهد کاهش برخی تعهدات برجامی از سوی ایران باشیم. بنابراین برای مذاکره و جلب اعتماد ایران به پیشنهادهای ترامپ، لازم است آمریکا به برجام بازگردد. چرا که در صورت تداوم تهدیدهای لفظی هر دو طرف علیه یکدیگر و خروج کامل ایران از برجام، احتمال همکاری ایران و کره شمالی علیه آمریکا بالا میرود، این اتفاقی است که آمریکا باید از آن بترسد.
مناسبات ایران و آمریکا
تارنمای انصاف نیوز نیز با اشاره به سفر شینزو آبه به تهران در گفت و گو با «قاسم محبعلی» مدیرکل پیشین خاورمیانهی وزارت امور خارجه به نقل از وی مینویسد: ژاپنیها از جمله کشورهایی هستند که از صلح میان ایران و آمریکا نفع میبرند و میتوانند با ایران وارد مبادلات اقتصادی شوند و به همین علت تلاش دارند میان ایران و آمریکا صلح برقرار شود. محبعلی میزان موفقیت آبه را بسته به نوع سیاست و برخورد ایران میداند.
«حشمت الله فلاحتپیشه» رئیس کمیسیون امنیت ملی و امور خارجهی مجلس در این باره به انصاف نیوز میگوید: ایران و آمریکا نیازی به میانجی ندارند و اگر به این نتیجه برسند که مذاکره کنند مانعی برای آن وجود ندارد اما آمریکا فقط حرف مذاکره را میزند و گام عملی برنمیدارد باعث شده که در ایران مذاکره نوعی برگ بازنده تلقی شود.
رسانههای اصولگرا
برخی از عبارات کانونی استفاده شده در این رسانهها عبارتند از: دولت ترامپ در حال بررسی تحریم بخش مالی ایرانی رابط مبادلات بشردوستانه ایران با اروپاست؛ سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی (STFI) در اصل امتداد بانک مرکزی ایران است که قبلاً تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته؛ یکی از اهداف اصلی اتاق جنگ آمریکا، انجام عملیات روانی و شرطیسازی مردم ایران است؛ ایرانیها دیگر شعار مرگ بر آمریکا سر نمیدهند؛ یکی از اهداف فروش سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال پیام به ایران است.
تلاش آمریکا برای تحریم نهاد متناظر با اینستکس در ایران
روزنامه جوان در مطلبی با عنوان "خیز امریکا برای نابودی اینستکس" درباره تلاش آمریکا برای تحریم «سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا» (STFI) نهاد متناظر با اینستکس در ایران است.
در بخشی از گزارش جوان آمده است: به گزارش بلومبرگ به نقل از منابع ارشد آمریکایی دولت ترامپ در حال بررسی تحریم بخش مالی ایرانی رابط مبادلات بشردوستانه ایران با اروپاست؛ اقدامی که احتمالاً باعث پایان یافتن حیات اقتصادی و بشردوستانهای خواهد شد که فرانسه، آلمان و انگلیس به دنبال ایجاد آن برای ایران هستند.
جوان به نقل از فارس ادامه میدهد: به گفته یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود، اقدامات امریکا سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی (STFI) را که ایران به عنوان نهاد متناظر اینستکس ایجاد کرده است، هدف خواهد گرفت. این مقام آگاه توضیح داد سازوکار ویژه تجارت و تأمین مالی (STFI) در اصل امتداد بانک مرکزی ایران است که قبلاً تحت تحریمهای آمریکا قرار گرفته و حداقل تضمینهای جهانی در برابر پولشویی و تأمین مالی تروریسم را اجرا نکرده است. کشورهای اروپایی در ماه ژانویه اینستکس را برای کمک به حفاظت از مبادلات تجاری محدود با ایران از تحریمهای امریکا ایجاد کردند. این تحریم جدید اگر اجرا شود، احتمالاً تلاشهای با تردید اروپا برای حفظ برخی مبادلات تجاری با ایران از طریق عدم استفاده از دلار امریکا یا سیستم مالی امریکا را از بین خواهد برد.
«الی گرانمایه» یکی از کارشناسان ارشد شورای روابط خارجی اروپا با اشاره به این بخش ایرانی گفت: «اگر آنها به دنبال تحریم STFI هستند، در اصل تلاش میکنند اینستکس را از در پشتی از بین ببرند. اگر آمریکا این اقدام را انجام دهد که اینستکس را در بدو ورود بکشد، احساس من این است که حمایت سیاسی در اروپا در مخالفت با آمریکا وجود داشته باشد.»
عملیات روانی آمریکا و شرطی سازی افکار عمومی
"شرطیسازی افکار عمومی؛ راهبرد جنگ اقتصادی آمریکا" عنوان گزارشی در روزنامه کیهان است که به اهداف آمریکا در جهت فشار حداکثری به ایران میپردازد.
در بخشی از این گزارش آمده است: یکی از اهداف اصلی اتاق جنگ آمریکا، انجام عملیات روانی و شرطیسازی مردم ایران است. اتاق جنگ اقتصادی آمریکا در پی آن است تا اینگونه القا کند که اگر ایران به باجخواهی واشنگتن پاسخ مثبت دهد، قیمت دلار کاهش یافته و مشکلات اقتصادی رفع میشود و اگر در مقابل زیادهخواهی واشنگتن مقاومت کند، قیمت دلار افزایش یافته و به دنبال آن مشکلات اقتصادی نیز تشدید میشود.
این روزنامه میافزاید: ۲۰ خرداد- در گزارشی با عنوان «از آلمان چه انتظاری داریم وقتی یک باک بنزین هم به ظریف نداد» نوشت: «در روزهای اخیر و همزمان با سفر مقامات ژاپنی و آلمانی به تهران، یک جریان سیاسی خاص با فضاسازی کاذب اینگونه وانمود کردند که این دو سفر موجب شده تا دلار سیر نزولی به خود گرفته و همچنان در حال کاهش است. این جریان سیاسی در پی آن است تا در ادامه اینگونه القا کند که سفر واسطههای آمریکا به ایران، قیمت دلار را اینگونه کاهش داد، حالا ببینید اگر با ترامپ مستقیم مذاکره کنیم، چه شود!».
اقدامات اخیرآمریکا برای رسیدن به اهداف مغرضانه ضد ایرانی
"پازلهای آمریکایی برای تسلیم مقاومت ایرانی" عنوان مطلبی در روزنامه سیاست روز درباره اقدامات اخیر آمریکا علیه ایران است.
"سیدرضا صدرالحسینی"کارشناس مسائل سیاست خارجی در این خصوص میگوید: با نگاه دقیقی به اقدامات اخیر آمریکا در مقابل جمهوری اسلامی ایران که به نظر میرسد بهترین لفظ برای این اقدامات بازی بیثمر وی میباشد؛ این است که با سردرگم کردن مراکز تصمیم سازی و تصمیم گیری جمهوری اسلامی ایران خطای محاسباتی بزرگی در قوه عاقله ایران ایجاد شود تا بر اساس آن بتواند به هدف واقعی خویش که همان براندازی به شیوههای آمریکایی است نائل آید.
وی افزود: در توضیح این موضوع باید گفت بازیهای اخیر آمریکا که تعدادی از آنان شامل خروج از برجام، ایجاد شروط دوازده گانه برای مذاکراتی جدید به منظور رسیدن به یک توافق هستهای جدید، افزایش تهدیدهای نظامی به همراه تبلیغات گسترده در مورد حرکت ناو آبراهم لینکلن و اعزام هواپیماهای سی ۵۲ و اف ۳۵.... و… و. فشار مضاعف به طرفهای اقتصادی ایران به منظورافزایش فشار اقتصادی بین المللی به ملت ایران، اظهارخارج بودن تولیدات پتروشیمی ایران از محدوده تحریمها و تغییر موضع در کمتر از یک هفته و بیان اینکه مواد تولیدی پتروشیمی ایران شامل تحریمها خواهد شد و بالاخره چنگ و دندان نشان دادن به کشورهایی که مایل هستند نقش میانجی را بین ایران و آمریکا بازی نموده و از قضا واسطه خود کشور آمریکا میباشند از جمله این بازیهایی است که رژیم سیاسی آمریکا به منظور تأثیرگذاری بر قدرت محاسباتی بر مراکز تصمیم ساز و تصمیم گیر ایران و شرطی نمودن اقتصاد کشور و مهندسی نمودن افکار عمومی ملت ایران انجام داده است و بعید نخواهد بود این بازیها برای رسیدن به اهداف پلید این کشور تداوم داشته باشد.
ادعای جدید ترامپ درباره شعار مرگ بر آمریکا
به گزارش خبرگزاری فارس، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهورآمریکا بامداد چهارشنبه (به وقت تهران) در سخنانی در جمع هوادارانش در ایالت «آیووا» مدعی شد ایرانیها دیگر شعار مرگ بر آمریکا سر نمیدهند.
او بار دیگر «برنامه جامع اقدام مشترک» یا «برجام» را «توافق هستهای فاجعهبار ایران» خواند و یادآوری کرد که آمریکا را از این توافق خارج کرده است. او بار دیگر مدعی شد دولت قبلی آمریکا در چارچوب این توافق ۱.۸ میلیارد دلار به ایران پول نقد تحویل داده است.
فارس افزود: ترامپ در سخنانش بامداد چهارشنبه درباره خروج از برجام گفت: «ما این توافق را خاتمه دادیم. آنها (ایرانیها) وقتی داشتند این توافق را امضا میکردند فریاد مرگ بر آمریکا سر میدادند. یادتان میآید؟ [میگفتند] مرگ بر آمریکا!»
دولت ترامپ ۱۸ اردیبهشتماه سال گذشته به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و تحریمهای معلقشده به موجب این توافق را علیه ایران احیا کرد. این تحریمها از مردادماه و آبانماه سال گذشته اجرایی شدهاند.
تصمیم ترامپ برای اعمال مجدد تحریمها علیه ایران با مخالفتهای زیادی در سراسر جهان رو به شده است و غیر از رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای عربی، جامعه جهانی به مخالفت با آن برخاسته است.
دولت آمریکا ادعا میکند هدف از تحریمها اعمال فشار بر حکومت ایران است، اما ترامپ ساعاتی قبلتر، هنگام سوار شدن به هواپیما برای عزیمت به ایالت آیووا اعتراف کرد که هدف اصلی تحریمها نشانه گرفتن معیشت مردم ایران است.
ارسال پیام به ایران با فروش سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس
به گزارش فارس، دستیار وزیر خارجه آمریکا در بیانیهای که قرار است در یک جلسه استماع کنگره قرائت کند گفته که یکی از اهداف فروش سلاح به کشورهای حاشیه خلیج فارس ارسال پیام به ایران است.
«کلارک کوپر»، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور سیاسی و نظامی قرار است ساعت ۱۰ صبح چهارشنبه به وقت محلی (۱۸:۳۰ به وقت تهران) در یک جلسه کمیته امور خارجی حاضر شود. محور جلسه، اقدام دولت «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا در دور زدن کنگره آمریکا برای تسریع فروش سلاح به عربستان سعودی و برخی دیگر از کشورهای منطقه است.
دولت آمریکا سوم خرداد ماه سال جاری با بهانه کردن «تشدید تنشها با ایران» و اعلام وضعیت اضطرار در رابطه با ایران روند فروش چندین میلیارد دلار سلاح به این کشورها را تسریع کرد.
**گروه نشریات خبری
**پژوهشم **۹۰۵۴**۱۰۲۵