۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۳
کد خبرنگار: 2091
کد خبر: 83350753
T T
۰ نفر
مدیرکل آموزش میراث فرهنگی: ۵۸ هزار نفر سال گذشته اشتغال یافتند

سمنان- ایرنا- مدیرکل آموزش و حمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: ۵۸ هزار و ۵۰۰ نفر سال ۹۷ از طریق دریافت مجوز فعالیت از سوی این سازمان اشتغال یافتند.

فرهاد فلاح روز چهارشنبه در آیین بزرگداشت روز جهانی و هفته صنایع دستی به مناسبت هفته صنایع دستی در هتلی در مهدیشهر استان سمنان افزود: چهار گروه شامل مجوزهای تولید انفرادی، گروهی، کارگاهی و مشاغل خانگی در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، به منزله شغل رسمی تلقی می شوند و اشتغال سال گذشته بر این اساس اعلام شده است.

وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با جذب اعتبارات توانسته نقش مهمی در اشتغالزایی در کشور داشته باشد.

وی ابراز داشت: برای جبران ضعف مالی هنرمندان صنایع دستی سال گذشته از محل اعتبارات اشتغال پایدار روستایی ۲هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال، از محل اعتبارات اشتغال فراگیر شهری ۸۱ میلیارد ریال و از محل اعتبارات مشاغل خانگی یک هزار و ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار جذب کرد و به صورت تسهیلات به هنرمندان پرداخت شد.

فلاح یادآور شد: هنرمندان صنایع دستی با تجهیز کارگاه های خود از طریق دریافت تسهیلات و دریافت مجوز از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان شاغل رسمی شناخته می شوند.

وی با بیان اینکه ۲۴۷ هزار میلیارد ریال صنایع دستی از صنعتگران خریداری شده است، اضافه کرد: ۳۱ هزار فرصت شغلی سال گذشته از طریق جذب اعتبار و پرداخت تسهیلات در کشور ایجاد شد.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سال ۹۷ هشت شهر و ۲ روستا به عنوان شهرهای الگو در صنایع دستی به صورت جهانی و پنج روستا و ۱۰ شهر به صورت ملی ثبت شد.

وی تاکید کرد: استانداردسازی برای حمایت از تولید صنایع دستی نقش موثر در رونق این هنر دارد و این سازمان استانداردهایی را تعریف کرده که اگر تولیدات با معیارهای استاندارد مطابقت داشته باشد، نشان استاندارد دریافت می کند.



هنرمندان صنایع دستی خسارت دیده از سیل حمایت می شوند
وی تصریح کرد: برای حمایت و احیای کارگاه های تولیدکنندگان صنایع دستی که کارگاه های آنها در سیل اخیر دچار خسارت شد، در سال جدید با کمک حوزه تعاون، کار و رفاه اجتماعی تمهیدات ویژه اندیشیده شده و مهلت دهی برای بازپرداخت تسهیلات معوق آنها از جمله این حمایت هاست.

وی ابراز داشت: هنرمندان صنایع دستی که در سیل روزهای اخیر دچار خسارت شدند در صورتی که تسهیلات دریافت نکرده باشند، می توانند با کمترین روند اداری تسهیلات دریافت کنند.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه نبود تشکل، کار خدمات رسانی را دشوار می کند، اظهار داشت: انسجام، یکپارچگی، همراهی هنرمندان با یکدیگر برای ایجاد تشکل نقش موثر در بهبود خدمات رسانی دارد.

وی تاکید کرد: هنرمندان برای تشکیل تعاونی و تشکل اقدام کنند، تا حمایت به صورت جمعی و گروهی انجام شود، چرا که حمایت فردی دشوار است و نتیجه کیفیت مطلوب به دست نمی آید.

وی با اشاره به زیبایی های هنر صنایع دستی در استان سمنان مانند سوزن دوزی، گفت: تلاش شود این هنرها بومی و برندسازی شود.

مدیرکل آموزش و حمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سفال و سرامیک استان سمنان زبانزد است و مسئولان و هنرمندان این استان نسبت به تنظیم و تدوین استاندارد تلاش کنند.

با حضور فلاح مدیرکل آموزش وحمایت از تولید سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این آیین از هنرمندان صنایع دستی استان سمنان تجلیل شد.

هنرمندان صنایع دستی استان سمنان در ۵۲ رشته صنایع دستی فعالیت دارند و تا کنون ۲۰ اثر از صنایع دستی استان سمنان ثبت ملی شده است.
شاخه‌هایی مانند سفال و سرامیک، انواع بافته‌ها و ساخت ساز، رونق بیشتری دارد و رشته‌هایی مانند چاقوسازی، قفل سازی، گره چینی، ارسی سازی، شیشه گری فوتی، رفوگری، چهل تکه دوزی، پلاس بافی، طراحی سنتی، حجاری، سنگ تراشی سنتی و کلاه نمدی از رشته‌های منسوخ شده و ۱۸ رشته نیز در خطر فراموشی قرار دارد؛ در این بین هنر سفال و سرامیک در استان سمنان حدود ۶ هزار سال قدمت دارد.
بیستم خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
۷۳۴۲/۶۱۰۳