۲۲ خرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۱۳
کد خبر: 83350804
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

آمادگی تاجیکستان برای برگزاری سیکا و میزبانی از 22 رئیس جمهوری

تهران - ایرنا - درست چند روز پیش از برگزاری پنجمین نشست تعامل و اعتماد سازی آسیا معروف به "سیکا"، "دوشنبه"، پایتخت تاجیکستان خود را برای میزبانی این نشست بین المللی آماد می کند تا امنیت لازم برای حضور 22 رئیس جمهوری کشورهای عضو این اجلاس از جمله حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران و نمایندگان 12 سازمان جهانی را تامین کند.

به گزارش رسانه‌های محلی تاجیکستان، طی این چند روز در بیشتر خیابان‌های مرکزی شهر دوشنبه پایتخت تاجیکستان، پرچم ده‌ها کشور آویخته خواهد شد و به سرعت به زیبایی، نما و پاکیزگی شهر رسیدگی می‌شود. مقامات نیز دستور داده‌اند به منظور برقراری امنیت طی کنفرانس "سیکا" تجار فروشگاه‌ها و مراکز خرید روزهای ۱۴ و ۱۵ ژوئن (۲۴ و ۲۵ خرداد) کسب و کار خود به مدت ۲ روز تعطیل کنند.

تمامی دانشگاه‌ها نیز به مدت دو روز تعطیل خواهند شد و مقامات انتظامی از مردم درخواست کرده‌اند که از تردد غیرضروری در شهر دوشنبه خودداری کنند.

شهرداری دوشنبه با انتشار یک بیانیه اعلام کرد که به دلیل برگزاری نشست تعامل و اعتماد سازی آسیا چند خیابان اصلی شهر دوشنبه نیز موقتاً بسته خواهد شد. در همین حال از ساکنان شهر درخواست شده است که از تردد غیر ضروری با وسایل نقلیه شخصی نیز خودداری کنند.

به گفته مقامات تاجیکستان، در نشست سیکا سران ۲۲ کشور از جمله کشورهای آذربایجان، افغانستان، بحرین، ویتنام، مصر، هندوستان، عراق، ایران، قزاقستان، چین، قرقیزستان، مغولستان، پاکستان، فلسطین، روسیه، تایلند، ترکیه و ازبکستان شرکت کنند.
«حسن روحانی» روز ۱۴ ژوئن (۲۴ خرداد ماه) نیز به دعوت «امامعلی رحمان» همتای خود به دوشنبه پایتخت تاجیکستان سفر می‌کند تا در پنجمین دور از نشست کنفرانس تعادل و اعتماد سازی در آسیا (سیکا) شرکت کند.

این نخستین بار است که تاجیکستان میزبان نشست تعامل و اعتماد سازی آسیا می‌شود؛ با اینکه تاکنون میزبان چندین نشست بین المللی بوده است، اما طی ده سال اخیر نشستی در این سطح با حضور سران ده‌ها کشور دیگر برگزار نکرده است.

نشست تعامل و اعتماد سازی آسیا (سیکا) نشستی بین المللی است که سال ۱۹۹۲ با پیشنهاد قزاقستان تأسیس شده است و هدف از برگزاری این نشست فراهم آوردن شرایط مذاکره، پذیرش قراردادها و تطبیق تدابیر به منظور تأمین امنیت آسیا است.

سیکا که در حال حاضر ۲۲ عضو اصلی دارد در منطقه‌ای از جهان فعالیت دارد که معمولاً به دلایل مختلف نا آرام است و به ویژه امروزه به سبب دخالت نیروهای فرامنطقه ای از جمله آمریکا و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و همچنین فعالیت گروه‌های تروریستی بین المللی که عمدتاً هم از سوی همان قدرت‌های سلطه جو راه اندازی و هدایت می‌شوند، با چالش‌های امنیتی خاص رو به رو است.

این سازمان غیر از اعضای اصلی دارای ۱۲ عضو ناظر نیز است که شامل سازمان‌های بین المللی همچون سازمان ملل متحد، سازمان امنیت و همکاری در اروپا، اتحادیه عرب و تعدادی از کشورها از جمله مالزی، اندونزی، ویتنام، ژاپن، اوکراین و آمریکا می‌شوند.

اولین و دومین اجلاس سران سیکا در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۶ در شهر آلماتی پایتخت قزاقستان و اجلاس چهارم در سال ۲۰۱۴ در شانگهای چین برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha