به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، «مهدی جمالی نژاد» امروز- چهارشنبه- در نشست مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری ها افزود: تاکنون مجوز تاسیس ۳۷ هزار و ۵۹ دهیاری از سوی وزارت کشور صادر و درجه مربوط به ۲۵ هزار و ۲۳۰ دهیاری در کشور بر اساس شاخصهای جمعیت، وسعت و درآمد تعیین و ابلاغ شده است.
وی همچنین از واگذاری ۱۶ هزار و ۶۵۶ دستگاه انواع ماشینآلات عمرانی و خدماتی به دهیاریها خبر داد و اظهار داشت: از این تعداد، ۴۱۶۳ دستگاه مربوط به دولت یازدهم و دوازدهم بوده است.
رییس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور از تاسیس ۸۹۳ پایگاه آتشنشانی براساس شاخصهای مرکزیت و پوشش حداکثری در مناطق روستایی کشور خبر داد و گفت: از این تعداد ۵۶۲ پایگاه که ۶۳ درصد مجموع پایگاه ها را شامل می شود، طی ۶ سال اخیر تاسیس شده است.
۸۰ درصد اعتبارات دهیاری ها در دولت یازدهم و دوازدهم پرداخت شده است
جمالی نژاد با اشاره به اینکه ۸۰ درصد مجموع اعتبارات پرداختی به دهیاری ها از زمان تاسیس آنها تاکنون در دولت های یازدهم و دوازدهم است، افزود: از سال ۱۳۸۲ تا پایان سال ۱۳۹۷، درمجموع بیش از ۱۸۷ هزار میلیارد تومان اعتبارات متمرکز (ملی و استانی) بین دهیاریها توزیع شده است.
وی اضافه کرد: به منظور تقویت جایگاه قانونی نهاد دهیاری اقداماتی نظیر؛ تدوین لایحه اصلاح و الحاق موادی به قانون تاسیس دهیاریها ی خودکفا و تقدیم به هیات محترم دولت به منظور رفع خلاءها، چالشها و تعارضات قانونی، اصلاح آییننامه استخدامی دهیاریها و آییننامه اجرایی قانون شوراها به منظور ارتقاء امنیت شغلی دهیاران، افزایش سهم دهیاریها از اعتبارات متمرکز عوارض سوخت (از ۲۰ درصد به ۳۵ درصد) به منظور تقویت بنیه مالی دهیاریها و نظایر آن انجام شده است.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری ها با تاکید بر تخصیص بخشی از اعتبارات متمرکز برای کمک به اجرای پروژههای واجد اولویت یا نیمه تمام دهیاریها یادآور شد: بطور متوسط سالانه بیش از ۱۰ هزار پروژه خرد و متوسط مقیاس توسط دهیاریها اجرا میشود. در سال ۱۳۹۷ بیش از ۱۴ هزار پروژه در هفته دولت و دهه مبارک فجر توسط دهیاریها به بهرهبرداری رسیده است.
ساماندهی مدیریت پسماند در روستاها از برنامه شهرداری ها است
وی توجه ویژه به ساماندهی مدیریت پسماند در روستاها را با توجه به بهره گیری از ظرفیت های دهیاری ها را از مهمترین برنامه های سازمان شهرداری ها و دهیاری ها برشمرد و گفت: جمعآوری زباله در بیش از ۲۹ هزار روستای کشور انجام شده و همچنین تاکنون ۶۶۵۹ بوستان چند منظوره روستایی در کشور ایجاد شده است که ۸۳ درصد آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم به بهره برداری رسیده است.
جمالی نژاد با اشاره به پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به دهیاریها در راستای حمایت از طرحهای درآمدزای دهیاریها، افزود: طی دو سال گذشته در قالب پرداخت تسهیلات بانکی به ۵۸۵ طرح درآمدزای دهیاریها، اعتباری بالغ بر ۱۹۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است که منجر به ایجاد درآمد پایدار برای دهیاریها و فراهم شدن زمینه اشتغال حدود ۱۵۶۳ نفر در روستاهای کشور شده است.
سه هزار طرح کارآفرین و خلاق در عرصههای روستایی شناسایی شد
وی همچنین از شناسایی حدود سه هزار طرح کارآفرین و خلاق در عرصههای روستایی و انتشار طرحهای منتخب در قالب دو جلد کتاب با عنوان «کارآفرینان برتر روستایی ایران» و پرداخت تسهیلات به طرحهای درآمدزای دهیاریها خبر داد.
رئیس سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، توسعه و ایجاد زیرساختهای گردشگری روستایی را از مصادیق بارز رونق تولید در روستاها بر شمرده و گفت: با توجه به ظرفیتهای گردشگری مناطق روستایی و نقش آن در ایجاد رونق اقتصادی در روستاها طی سالهای ۹۵ و ۹۶ برای توسعه زیرساختهای گردشگری در ۲۸۰ روستای هدف اعتباراتی حدود ۲۵ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
شاهد افزایش روزافزون حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی بوده ایم
وی همچنین در زمینه گسترش حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی خاطرنشان کرد: از ابتدای تاسیس نهاد دهیاری در کشور تاکنون شاهد افزایش روزافزون حضور زنان در عرصه مدیریت روستایی بودهایم. به گونهای که در حال حاضر ۲۵۷۶ نفر از بانون کشور به عنوان دهیار مشغول فعالیت هستند و این تعداد در آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید ۸۸۸ نفر بوده است.
۲۷ تفاهمنامه همکاری مشترک در جهت توسعه روستاها با دستگاه ها منعقد شده است
جمالی نژاد همچنین تصریح کرد: در راستای همافزایی و اثربخشی فعالیت دستگاههای اجرایی مرتبط با توسعه روستایی تاکنون ۲۷ تفاهمنامه همکاری مشترک با دستگاههایی همچون؛ سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، سازمان آموزش فنی و حرفهای، سازمان بهزیستی کشور و … منعقد شده است.
معاون عمران و توسعه وزیر کشور همچنین اضافه کرد: سیاست های اعمالی ما باید با سیاستهای اعلامی ما یکسان باشد. نباید این طور باشد که سیاستی را اعلام کنیم و بگوییم که روستاها محور توسعه ما هستند، اما در تصمیم گیری ها از نظرات مدیران کل دفاتر امور روستایی استانداری ها بهرهای نگیریم.
تاکید بر لزوم ایجاد ثبات در مدیران کل روستایی
وی همچنین بر لزوم ایجاد ثبات در مدیران کل روستایی تاکید کرد و افزود: عدم ثبات در این حوزه آسیب های جدی را به همراه دارد. قطعاً باید در این حوزه از مدیران خلاق و فکور و نوآور بهره بگیریم و به منظور تحقق برنامه ها، شاهد ثبات در حوزه مدیران روستایی باشیم.
شایان ذکر است سی و دومین نشست فصلی مدیران کل دفاتر امور روستایی و شوراهای استانداری ها چهارشنبه ۲۲ خرداد با حضور ابتکار معاون رئیس جمهور، جمالی نژاد معاون عمرانی وزیر کشور، محسنی بندپی استاندار تهران و پروانه مافی و سید فرید موسوی و محمود محمودی شاه نشین نماینده های مجلس از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور به میزبانی استانداری تهران برگزار شد.
نظر شما