محمد حسین شاملی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این مراتع با پوشش علوفه بیشتر در شهرستانهای غربی استان از جمله فریدن، فریدونشهر، بویین میاندشت و چادگان قرار دارند و با گرم شدن هوا و ورود به فصل تابستان رو به خشکی میروند و مستعد آتش سوزی میشوند.
وی با تاکید بر اینکه مردم و گردشگران باید تا جای ممکن از روشن کردن آتش در مراتع خودداری کنند، اظهار داشت: اگر هم آتشی در این عرصه ها روشن شد نباید رها شود.
شاملی با اشاره به اینکه امسال تا کنون فقط در میمه در شمال اصفهان آتش سوزی مرتع داشتیم، تاکید کرد: بهره برداران و مردم بیشترین نقش را در حفظ و مراقبت از مراتع و منابع طبیعی استان دارند.
وی به آماده باش ۷۴ تیم کنترل حریق در استان اصفهان اشاره و اضافه کرد: تیمهای گشت و مراقبت با ادوات مورد نیاز نیز در استان فعال هستند.
شاملی درباره اینکه آیا امکان استفاده از بالگرد در حوادث احتمالی وجود دارد، یادآور شد: اگر شدت آتش سوزی زیاد باشد میتوانیم در هماهنگی با سازمان جنگلها از بالگرد برای انتقال نیرو استفاده کنیم اما امکان استفاده از آن برای خاموش کردن آتش با توجه به سخت گذر بودن بیشتر این مناطق، بسیار کم است.
وی درباره احتمال آتش سوزی در جنگلها گفت: جنگلهای استان اصفهان وسعت چندانی ندارند با این حال آمادگیها و پیش بینیهای لازم برای جلوگیری از آتش سوزی در آنها انجام شده است.
استان اصفهان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از این مساحت را معادل ۹.۸ میلیون هکتار عرصههای منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار جنگل معادل (چهار درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
روند افزایشی دمای هوا در کشور، عرصههای منابع طبیعی را با مخاطرات جدی مواجه کرده است و با ورود به فصل تابستان، احتمال رسیدن این شرایط به مرز بحران و آتش سوزیهای گسترده، دو چندان میشود.
۳۰۱۱/۶۰۲۶/
نظر شما