در این مراسم که امام جمعه، فرماندار و جمعی از کشاورزان حضور داشتند، از تمبر پستی جشنواره زردآلوی فراغه رونمایی و به تعداد تمبرهای کشور افزوده شد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد در مراسم یادشده با اشاره به جمعیت چهار هزار نفری فراغه و سختکوشی آنها در تولید و اشتغال گفت: با هدف ایجاد ارزش افزوده محصول زردآلو که در کشور زود رس است نیاز به مدل اقتصادی دارد.
سید مسعود عظیمی اظهار داشت: باید تلاش کرد زنجیره فرآوردههای این محصول با ایجاد شرکتهای تعاونی، صنایع بسته بندی و تبدیلی، زمینه صادرات بیشتر آن را فراهم کرد و در این زمینه به کشاورزان و تولید کنندگان با ارائه تسهیلات از محل تبصره ۱۸( اشتغال فراگیر) کمک خواهیم کرد.
فرماندار ابرکوه هم با قدردانی از دست اندر کاران برگزاری جشنواره یادشده گفت: سفر امام رضا (ع) در سال ۱۹۵ هجری و سفر مقام معظم رهبری ۱۵ دی سال ۱۳۸۶ به این شهرستان و حضور استادان و فرهیختگان این منطقه در کشور و حتی خارج از جمله افتخارهای مردم منطقه است.
هدف از برگزاری این جشنواره برندسازی محصول و جلب مشتریان داخلی و خارجی و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی عنوان شد.
محمد کاظمی نسب افزود: ابرکوه به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری و قرار گرفتن در مجاورت استانهای گردشگر پذیر فارس، اصفهان و یزد میتواند محصول زردآلو آن به برند تجاری در کشور تبدیل شود.
وی با بیان اینکه برای برندسازی تجاری و اقتصادی محصول زردآلو شهرستان در بخش بین المللی باید تلاش کرد، ادامه داد: جذب و بازدید گردشگران خارجی از این منطقه میتواند به فرهنگ تجاری تبدیل شود.
رئیس شورای کشاورزی ابرکوه در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی شهرستان تصریح کرد: ایجاد سامانه ضد تگرگ و راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی در این ارتباط ضروری است.
همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد بابیان اینکه ۶۷ درصد تولید زردآلوی استان مربوط به ابرکوه است افزود: میانگین تولید این محصول در این شهرستان ۱۸ تن است و در بعضی از باغات تا ۵۰ تن در واحد سطح نیز میرسد.
سید جمال سجادی پور خاطر نشان کرد: این اعداد حکایت از تلاش و جدیت کشاورزان در تولید محصول زراعی و باغی، شرایط آب و هوایی منطقه و تولید ارقام با کیفیت و اجرای طرح آبیاری نوین دارد.
وی تصریح کرد: این استان با محدویت منایع آبی روبروست، کشاورزان قدر آب را بدانند، تاکنون طرح آبیاری نوین در ۸۰ درصد از ۲ هزار هکتار باغهای زرد آلوی ابرکوه اجرا شده است.
این مسئول ارشد بخش کشاورزی یزد تصریح کرد: این استان به لحاظ تولید زرد آلوی رتبه چهارم کشور و از منظر تولید بخش کشاورزی رتبه دهم و از لحاظ سطح زیرکشت رتبه ۱۶ کشور قرار دارد و ۲۲ درصد تولیدات گلخانههای کشور در این استان تولید و روانه بازار مصرف میشود.
سجادی پور تاکید کرد: طی ۶ سال گذشته شاهد رشد ۳۹ درصد تولید بخش باغبانی، ۴۲ درصد زراعت و ۴۶ درصد محصول دامی بودیم و در این مدت اجرای سیستم آبیاری نوین هم ۹۴ درصد رشد داشت و این نشان از توجه و نگاه دولت به تولید بخش کشاورزی از روشهای نوین دارد.
همچنین مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به تبعات خشکسالی و محدویت منابع آبی، یادآور شد: تاکنون از ۲ هزار هکتار سطح زیرکشت باغهای زردآلوی شهرستان، ۸۰ درصد آن به سیستم آبیاری تحت فشار وکم فشار تجهیز شده است.
مهدی غیب الهی افزود: با توجه به ۲ دهه تبعات خشکسالی و کم آبی و حفظ اراضی موجود و استفاده بهینه از منابع آبی از ۱۵ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، تاکنون چهار هزار هکتار آن به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.
غیب الهی ادامه داد: جشنواره با حضور گردشگران و میهمانان و مسئولان استان یزد و شهرستان، همراه با برگزاری موسیقی اصیل ایرانی در یکی از باغهای منطقه برگزار شد.
به گفته وی برندسازی، بازدید گردشگران از نحوه برداشت، ارتباط با فروشگاههای زنجیرهای و عرضه مستقیم زردآلو به دست مصرف کنندگان و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تسهیل در صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس از دیگر اهداف جشنواره است.
این مسئول ارشد کشاورزی ابرکوه بابیان اینکه عمده تولید زردآلوی استان و شهرستان مربوط به دهستان فراغه است، تصریح کرد: محصول زردآلوی منطقه به اصطلاح پیش رس (زودرس) است که برداشت آن از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواسط تیر ماه ادامه دارد.
وی با بیان اینکه از هر هکتار ۱۸ تا ۲۰ تن محصول برداشت شود، پیش بینی کرد: امسال ۳۵ هزار تن زردآلو برداشت شود.
این مسئول کشاورزی منطقه اضافه کرد: تولید این محصول به بازارهای استانهای مختلف از جمله یزد، اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی و کشورهای حوزه خلیجفارس و روسیه صادر میشود.
غیب الهی انواع محصول زردآلوی ابرکوه را تخم گردی، فلکهای، خیاری، زرقانی و خانی عنوان کرد و ادامه داد: ۶۰ درصد زردآلوی استان یزد در ابرکوه تولید میشود.
مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: تأسیس صنایع تبدیلی و فرآوری محصول زردآلو در این شهرستان از جمله ضرورت هاست و جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات از سرمایهگذاران در این بخش حمایت میکند.
وی بابیان اینکه این محصول کاملاً ارگانیک و با کیفیت بالا تولید میشود، تصریح کرد: بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی ابرکوه است.
۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ابرکوه به محصول زراعی و باغی اختصاص دارد که هشت هزار هکتار آن مربوط به باغات میوه است.
۳۵ درصد اشتغال مردم ابرکوه وابسته به فعالیتهای کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرارمعاش میکنند.
منابع آبی ۱۵ هزار هکتار باغها و اراضی زراعی ابرکوه ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که ظرف ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه و ۱۱ رشته قنات تأمین میشود.
سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید میشود.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
۷۵۴۰/ ۲۰۴۷/
نظر شما