۲۳ خرداد ۱۳۹۸، ۱۰:۱۵
کد خبر: 83351524
T T
۰ نفر
نخستین جشنواره زردآلوی دهستان فراغه ابرکوه برگزار شد

یزد - ایرنا – همزمان با هفته جهاد کشاورزی (۲۱ خرداد تا ۲۷ خرداد) امروز پنجشنبه برای نخستین بار جشنواره زردآلوی تولید دهستان فراغه شهرستان ابرکوه در مرکز این دهستان تاریخی برگزار شد

در این مراسم که امام جمعه، فرماندار و جمعی از کشاورزان حضور داشتند، از تمبر پستی جشنواره زردآلوی فراغه رونمایی و به تعداد تمبرهای کشور افزوده شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد در مراسم یادشده با اشاره به جمعیت چهار هزار نفری فراغه و سختکوشی آنها در تولید و اشتغال گفت: با هدف ایجاد ارزش افزوده محصول زردآلو که در کشور زود رس است نیاز به مدل اقتصادی دارد.

سید مسعود عظیمی اظهار داشت: باید تلاش کرد زنجیره فرآورده‌های این محصول با ایجاد شرکت‌های تعاونی، صنایع بسته بندی و تبدیلی، زمینه صادرات بیشتر آن را فراهم کرد و در این زمینه به کشاورزان و تولید کنندگان با ارائه تسهیلات از محل تبصره ۱۸( اشتغال فراگیر) کمک خواهیم کرد.

فرماندار ابرکوه هم با قدردانی از دست اندر کاران برگزاری جشنواره یادشده گفت: سفر امام رضا (ع) در سال ۱۹۵ هجری و سفر مقام معظم رهبری ۱۵ دی سال ۱۳۸۶ به این شهرستان و حضور استادان و فرهیختگان این منطقه در کشور و حتی خارج از جمله افتخارهای مردم منطقه است.

هدف از برگزاری این جشنواره برندسازی محصول و جلب مشتریان داخلی و خارجی و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی عنوان شد.

محمد کاظمی نسب افزود: ابرکوه به عنوان یکی از ۱۴ شهر نمونه گردشگری و قرار گرفتن در مجاورت استان‌های گردشگر پذیر فارس، اصفهان و یزد می‌تواند محصول زردآلو آن به برند تجاری در کشور تبدیل شود.

وی با بیان اینکه برای برندسازی تجاری و اقتصادی محصول زردآلو شهرستان در بخش بین المللی باید تلاش کرد، ادامه داد: جذب و بازدید گردشگران خارجی از این منطقه می‌تواند به فرهنگ تجاری تبدیل شود.

رئیس شورای کشاورزی ابرکوه در ادامه با اشاره به شرایط اقلیمی شهرستان تصریح کرد: ایجاد سامانه ضد تگرگ و راه اندازی ایستگاه تحقیقاتی در این ارتباط ضروری است.

همچنین رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد بابیان اینکه ۶۷ درصد تولید زردآلوی استان مربوط به ابرکوه است افزود: میانگین تولید این محصول در این شهرستان ۱۸ تن است و در بعضی از باغات تا ۵۰ تن در واحد سطح نیز می‌رسد.

سید جمال سجادی پور خاطر نشان کرد: این اعداد حکایت از تلاش و جدیت کشاورزان در تولید محصول زراعی و باغی، شرایط آب و هوایی منطقه و تولید ارقام با کیفیت و اجرای طرح آبیاری نوین دارد.

وی تصریح کرد: این استان با محدویت منایع آبی روبروست، کشاورزان قدر آب را بدانند، تاکنون طرح آبیاری نوین در ۸۰ درصد از ۲ هزار هکتار باغ‌های زرد آلوی ابرکوه اجرا شده است.

این مسئول ارشد بخش کشاورزی یزد تصریح کرد: این استان به لحاظ تولید زرد آلوی رتبه چهارم کشور و از منظر تولید بخش کشاورزی رتبه دهم و از لحاظ سطح زیرکشت رتبه ۱۶ کشور قرار دارد و ۲۲ درصد تولیدات گلخانه‌های کشور در این استان تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

سجادی پور تاکید کرد: طی ۶ سال گذشته شاهد رشد ۳۹ درصد تولید بخش باغبانی، ۴۲ درصد زراعت و ۴۶ درصد محصول دامی بودیم و در این مدت اجرای سیستم آبیاری نوین هم ۹۴ درصد رشد داشت و این نشان از توجه و نگاه دولت به تولید بخش کشاورزی از روش‌های نوین دارد.

همچنین مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه با اشاره به تبعات خشکسالی و محدویت منابع آبی، یادآور شد: تاکنون از ۲ هزار هکتار سطح زیرکشت باغ‌های زردآلوی شهرستان، ۸۰ درصد آن به سیستم آبیاری تحت فشار وکم فشار تجهیز شده است.

مهدی غیب الهی افزود: با توجه به ۲ دهه تبعات خشکسالی و کم آبی و حفظ اراضی موجود و استفاده بهینه از منابع آبی از ۱۵ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی، تاکنون چهار هزار هکتار آن به سیستم آبیاری نوین تجهیز شده است.

غیب الهی ادامه داد: جشنواره با حضور گردشگران و میهمانان و مسئولان استان یزد و شهرستان، همراه با برگزاری موسیقی اصیل ایرانی در یکی از باغ‌های منطقه برگزار شد.

به گفته وی برندسازی، بازدید گردشگران از نحوه برداشت، ارتباط با فروشگاه‌های زنجیره‌ای و عرضه مستقیم زردآلو به دست مصرف کنندگان و سرمایه گذاری در بخش صنایع تبدیلی و تسهیل در صادرات به کشورهای حوزه خلیج فارس از دیگر اهداف جشنواره است.

این مسئول ارشد کشاورزی ابرکوه بابیان اینکه عمده تولید زردآلوی استان و شهرستان مربوط به دهستان فراغه است، تصریح کرد: محصول زردآلوی منطقه به اصطلاح پیش رس (زودرس) است که برداشت آن از اواخر اردیبهشت ماه آغاز و تا اواسط تیر ماه ادامه دارد.

وی با بیان اینکه از هر هکتار ۱۸ تا ۲۰ تن محصول برداشت شود، پیش بینی کرد: امسال ۳۵ هزار تن زردآلو برداشت شود.

این مسئول کشاورزی منطقه اضافه کرد: تولید این محصول به بازارهای استان‌های مختلف از جمله یزد، اصفهان، فارس، تهران و خراسان رضوی و کشورهای حوزه خلیج‌فارس و روسیه صادر می‌شود.

غیب الهی انواع محصول زردآلوی ابرکوه را تخم گردی، فلکه‌ای، خیاری، زرقانی و خانی عنوان کرد و ادامه داد: ۶۰ درصد زردآلوی استان یزد در ابرکوه تولید می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی ابرکوه خاطرنشان کرد: تأسیس صنایع تبدیلی و فرآوری محصول زردآلو در این شهرستان از جمله ضرورت هاست و جهاد کشاورزی با پرداخت تسهیلات از سرمایه‌گذاران در این بخش حمایت می‌کند.

وی بابیان اینکه این محصول کاملاً ارگانیک و با کیفیت بالا تولید می‌شود، تصریح کرد: بیشترین میزان تولید مربوط به دهستان فراغه و منطقه علوی بخش مرکزی ابرکوه است.

۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان ابرکوه به محصول زراعی و باغی اختصاص دارد که هشت هزار هکتار آن مربوط به باغات میوه است.

۳۵ درصد اشتغال مردم ابرکوه وابسته به فعالیت‌های کشاورزی، دامداری و دامپروری است و هشت هزار خانوار از این طریق امرارمعاش می‌کنند.

منابع آبی ۱۵ هزار هکتار باغ‌ها و اراضی زراعی ابرکوه ۱۴۰ میلیون مترمکعب است که ظرف ۱۰ ماه از ۶۶۲ حلقه چاه و ۱۱ رشته قنات تأمین می‌شود.

سالانه ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی و دامی در این شهرستان تولید می‌شود.

مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.

۷۵۴۰/‏‬ ۲۰۴۷/‏

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha