عزت الله مرادی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مشکلات خشکسالی و مدیریت بحران سمیرم با اشاره به بارشهای بهار امسال اظهار داشت: این بندهای آبخیزداری در تنگاب و بی بی سیدان و تنگ خشک سمیرم ساخته خواهد شد.
به گفته وی، اعتبار این ۲ طرح آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی تامین شده اما بقیه بخشها اعتباری از این بخش ندارند.
وی خاطر نشان کرد: اگر اعتبار ۱۲۰ میلیارد ریالی سفر استاندار اصفهان محقق شده و اختصاص یابد طرحهای بیشتر آبخیزداری و آبخوانداری را در این بخش میتوان عملیاتی کرد.
مرادی با بیان اینکه کنترل سیلابها در فروردین ماه امسال مطلوب بوده است افزود: ۱۳ میلیون متر مکعب آب تنها توسط هفت بند آبخیز منابع طبیعی در شهرستان کنترل و مهار شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سمیرم تصریح کرد: برآورد خسارتهایی که سیل به دستکهای بندهای آبخیزداری شهرستان وارد کرده ۱۵ میلیارد ریال بود که پس از مشخص شدن پیمانکار در دست اجرا و ترمیم است.
وی در باره پمپاژهای موقت کشاورزان در سالهای گذشته گفت: این موضوع باید در روزهای آینده بررسی و کارشناسی شود تا میزان آب مورد نیاز بهره برداران با توجه به بهتر شدن شرایط آبی پمپاژ شود.
مرادی پیشنهاد کرد: اداره امور برق در رابطه به نرخ تعرفه پمپاژها مساعد کند و تعرفهها را بصورت کشاورزی و نه تجاری برای باغداران و بهره برداران، محاسبه کند.
شهردار کُمه در جنوب سمیرم نیز به نیاز نداشتن کشاورزان این خطه به انتقال آب از رودخانه ماربُر اشاره کرد و گفت: سالهای خشک گذشته شهرداری و بهره برداران در این انتقال سهیم بودند اما امسال با وجود بی نیازی آنها به آب رودخانه، شهرداری مجبور است پمپاژها را برای تامین آب فضای سبز خود روشن کند.
فرود امیری خاطر نشان کرد: روشن کردن پمپاژ آب نیز برای شهرداری این شهر هزینه بر است و صرفه اقتصادی ندارد.
شهردار حنا از توابع شرق شهرستان سمیرم هم در همین پیوند اظهار داشت: بارش در شرق شهرستان به مراتب کمتر از بقیه مناطق بوده و همین موضوع نشان از ادامه خشکسالی در این بخش است.
صادق شهبازی تصریح کرد: دبی آب چاه شماره ۳ شهر حنا به حدود یک سوم سالهای قبل رسیده است و اداره آب و فاضلاب باید به فکر چاه یا منبع جدید جایگزین برای تامین آب آشامیدنی عمومی باشد.
وی یادآور شد: ماشین آلات و امکانات آتش نشانی در هر چهار شهرداری سمیرم، حنا، ونک و کُمه فرسوده و محدود است که با توجه به آغاز فصل گرم و احتمال آتش سوزی مراتع و باغها، نیاز است این موضوع به شکل استانی حل و فصل شود.
عضو شورای شهر حنا در این نشست عنوان کرد: بیشتر از ۱۰ جلسه اختصاصی برای مشکلات خشکسالی و کشاورزان خطه حنا و شرق سمیرم تنها در سال گذشته برگزار شد.
مصطفی یوسفی بیان داشت: امسال حجم آب پشت سد حنا به نسبت سال گذشته ۳ برابر شده و به ۱۰ میلیون متر مکعب رسیده است که انتظار میرود با تقسیم آب صورت گرفته از سوی آب منطقهای حجم عمدهای از این آب مصرف شود.
شهرستان سمیرم دارای ۱۹ هزار هکتار باغ، ۱۵ هزار هکتار زمین زراعی، ۴۵۵ هزار هکتار عرصه ملی و ۳۳۰ هزار هکتار مرتع و جنگلهای طبیعی است.
این شهرستان در ۱۶۰ کیلومتری جنوب استان اصفهان و ضلع شمالی دنا و زاگرس میانی قرار دارد.
۶۰۲۲/ ۷۱۴۷/
نظر شما