به گزارش روز پنجشنبه دانشگاه علامه طباطبایی، در پی امضای تفاهمنامه همکاری بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای در سال ۱۳۹۵ قرارداد ایجاد دو مرکز پژوهشی مشترک در هر یک از دو دانشگاه در فروردین ماه سال جاری به امضا رسید.
بر اساس این قرارداد دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای و دانشگاه علامه طباطبایی مرکز چین شناسی را در فروردین ماه ۱۳۹۸ در دانشگاه علامه طباطبایی و مرکز ایران شناسی سعدی را در خرداد ۱۳۹۸ در دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای در کشور چین ایجاد کردند.
آئین گشایش مرکز ایران شناسی چین با حضور معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی و رؤسای دانشکدههای ادبیات و زبانهای خارجی و دانشکده مدیریت و حسابداری در مرکز آموزشهای بین المللی دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای برگزار شد.
در ابتدا، هیأت نمایندگان دانشگاه علامه طباطبایی مورد استقبال معاون دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای و ریاست دانشکده مطالعات آسیایی و آفریقایی و معاون دفتر همکاریهای بین المللی دانشگاه قرارگرفته و در طی یک ملاقات خصوصی راهکارهای توسعه و تعمیق روابط علمی و فرهنگی بین دو دانشگاه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
تبادل استاد و دانشجو دانشگاه شانگهای و علامه
در آئین گشایش مرکز ایران شناسی سعدی، ابتدا چنگ تونگ ریاست دانشکده مطالعات آسیایی و آفریقایی دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای گزارشی از روند همکاریهای علمی بین دو دانشگاه را ارائه کرد و از آغاز به کار این مرکز به فاصله کوتاهی از آغاز به کار مرکز چینشناسی در دانشگاه علامه طباطبایی اظهار خرسندی کرد و به علاقه و اهتمام خود و گروه آموزشی زبان فارسی در این دانشکده برای توسعه همکاریهای علمی در تمامی زمینهها تاکید کرد.
وی افزود: این انتظار وجود دارد که ایجاد دو مرکز مشترک تحقیقاتی در این دو دانشگاه بستر مناسبی برای همکاریهای علمی همه جانبه و تبادل استاد و دانشجو در همه رشتهها ایجاد کند.
گسترش همکاری دانشگاههای ایران و چین
زانگ فنگ معاون دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای نیز تمایل و آمادگی دانشگاه خود را برای گسترش همکاری با دانشگاههای ایران اعلام کرد و برای ایجاد دورههای آموزشی کوتاه مدت و رسمی مشترک و نیز برگزاری نشستهای تخصصی بین اساتید دو دانشگاه و نیز کمک به گروه آموزش زبان چینی نیز خواهان برنامهریزی عملیاتی شد.
علامه بزرگترین مجتمع دانشگاهی علوم انسانی خاورمیانه
حمید رضا علومی یزدی معاون پژوهشی دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به توانمندیها و جایگاه این دانشگاه به عنوان بزرگترین مجتمع دانشگاهی علوم انسانی و اجتماعی خاورمیانه در نظریهپردازی و حل مشکلات اجتماعی کشور و توجه به مسئولیت اجتماعی دانشگاه، به تشریح روابط گسترده بینالمللی دانشگاه پرداخت.
وی ضرورت شکلگیری و شناخت متقابل جامعه دانشگاهی و نخبگانی را شرط بقا و تداوم روابط سیاسی و اقتصادی بین کشورها دانست و اظهار امیدواری کرد تا این دو مرکز در مسیر ایجاد شناخت و درک مناسب از شرایط و اقتضائات روز دو کشور گام بردارند و مطالعات خود را علاوه بر حوزههای فرهنگی، تاریخی و زبان و ادبیات به پهنههای دیگر همچون اقتصاد و تجارت، حقوق، مدیریت و فناوری نیز سوق دهند.
همچنین پیام سفیر سابق جمهوری خلق چین در تهران به مناسبت افتتاح این مرکز توسط چنگ تونگ قرائت شد. سپس ایروش سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شانگهای طی سخنانی به اهمیت و نقش این گونه مراکز در تحقق دیپلماسی عمومی اشاره کرد و خواهان توسعه همکاریهای علمی بین المللی بین دو کشور شد.
وی در همین راستا از دو دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای و دانشگاه علامه طباطبایی برای ایجاد این مرکز تشکر و قدردانی کرد.
در پایان از تابلوی مرکز ایرانشناسی سعدی توسط معاونان دو دانشگاه پردهبرداری شد.
در این مراسم همچنین یار لیو هو رئیس بخش زبان فارسی، یار وانگ زنگرون و وانگ چنگ مربی بخش زبان فارسی دانشگاه مطالعات بینالمللی شانگهای و جمعی از دانشجویان این بخش حضور داشتند.
نظر شما