به گزارش روز جمعه ایرنا، جنگ سالارانی که در افغانستان با زور اسلحه مردانگی شان را به رخ بانوان این مروز و بوم می کشند، یادشان رفت که روزی دستهای ناتوانشان در دستان گرم مادری جان گرفت.
یکی از دستاوردهای این جنگ سالاران که حملات کور هوایی و هدفمند متجاوزان غربی نیز بر آمار آن افزوده است، شمار زنانی است که با از دست دادن نان آور خانواده، حالا هم مادر هستند، هم پدر. دو میلیون و پانصد هزار زن در افغانستان، سرپرست خانوار بشمار می روند.
این آمار را وزیر زنان افغانستان در بزرگداشت روز مادر اعلام کرد و از مسوولان کشورش خواست از یاری این مادران دریغ نکنند.
این زنان اگرچه به صورت مستقیم درگیر جنگ نبودند اما به طور حتم از قربانیان جنگ محسوب می شوند و تصویب قوانینی چون قانون خانواده و حمایت از مادران شهدا می تواند قدری از سنگینی باری که بر دوش می کشند بکاهد.
موضوع توانمند سازی زنان در افغانستان، داستانی به درازای جنگ ۴۰ ساله دارد. حاکم بودن فرهنگ مردسالاری در این جامعه، توجه به سنتهای نادرست در خانوادهها، نداشتن حق تصمیمگیری، عدم برخورداری از حق انتخاب در ازدواج و عدم آگاهی زنان از حقوقشان را می توان از جمله مهمترین موانع توانمندسازی زنان در جامعه افغانستان نام برد.
حضور ۱۸ ساله غربیها در افغانستان نه تنها برای زنان این جامعه، بلکه برای آحاد مردم این سرزمین دستاورد ملموسی نداشته است. پرداخت هزینه برای ایجاد چند سازمان مردم نهاد در حوزه زنان و تبلیغ ارزش های زن غربی در یک جامعه شرقی، همه تلاش غربیها برای زنان افغانستان بوده است.
آنچه غربیها طی این دو دهه در افغانستان انجام دادند، گسترش ناامنی با هدف تاراج منابع ملی این کشور بوده است. و موضوع زنان افغان، همواره دستمایه آنان برای موجه جلوه دادن حضور نامشروع شان در افغانستان می باشد.
نظر شما