خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۵ خرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۲۵
کد خبرنگار: 2087
کد خبر: 83354008
T T
۰ نفر
راه اندازی فروشگاه دائمی موجب رونق صنایع دستی شاهرود می شود

شاهرود- ایرنا- رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود گفت: راه اندازی فروشگاه های دائمی صنایع دستی موجب رونق این صنعت و افزایش درآمد صنعتگران می شود.

حمیدرضا حسنی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: راه اندازی فروشگاه صنایع دستی یکی از اهداف این اداره بود که برای تحقق آن پیگیری‌های بسیاری بعمل آمد که در همین راستا قرار شد در هفته میراث فرهنگی ۲ فروشگاه دولتی و خصوصی در شهرستان شاهرود آغاز به کار کند.

وی با بیان اینکه یک فروشگاه دولتی در شاهرود و یک فروشگاه صنایع دستی هم در بسطام از سوی بخش خصوصی افتتاح می‌شود، افزود: ۳۰ خرداد ماه با حضور صنعتگران و مسئولان این فروشگاه‌ها افتتاح می‌شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود با بیان اینکه در این فروشگاه‌ها نمونه‌های صنایع دستی شهرستان عرضه می‌شود یادآور شد: سفارش های دریافتی برای ساخت به صنعتگران اعلام شده و به خریداران تحویل خواهد شد.

حسنی گفت: در این ۲ فروشگاه با استفاده از ویترین و مبلمان مناسب نمونه‌های گوناگون صنایع دستی برای فروش به نمایش گذاشته می‌شود.

وی افتتاح این فروشگاه‌ها را اتفاق بسیار خوبی در این حوزه عنوان کرد و افزود: هدف این است که صنعتگر تمام تلاشش برای تولید باشد و بسته بندی، عرضه و بازاریابی را به فروشگاه بسپارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان شاهرود خاطرنشان کرد: از مجموع بیش از ۲ هزار صنعتگر حدود یکهزار و ۵۰۰ هنرمند از بانوان در ۴۲ رشته مانند ویترای، نمدمالی، نقش اندازی، بافت گلیم و دست بافته‌های سنتی، سفال و سرامیک، قلم زنی مس و رشته‌های دیگر فعالیت دارند.

حسنی با اشاره به کمک‌های دولت به صنعتگران گفت: برگزاری نمایشگاه‌های صنایع دستی در نقاط مختلف کشور و در اختیار گذاشتن غرفه و اسکان رایگان یکی از راه های فرهنگ سازی و حمایت از صنعتگران است‌.

وی افزود: اگر صنعتگران برای ثبت کارهای خود در فهرست میراث ملی و یونسکو تلاش کنند افتخاری بزرگ برای هنرمندان این حوزه است‌.

بافت گلیم، جاجیم و دست بافته‌های سنتی، نمدمالی، معرق و منبت کاری، قلم زنی و مسگری و سوزن دوزی از جمله دیگر تولیدات صنعتگران شاهرودی است که در سال‌های گذشته توانسته جای خود را در میان آثار دیگر هنرمندان کشور پیدا کند.

یکهزار و ۶۰۰ صنعتگر در بیش از ۴۲ رشته صنایع دستی در شاهرود فعالیت می‌کنند که بیشتر این افراد را بانوانی تشکیل می‌دهند که سرپرست خانوار بوده و گذران زندگی برای آنان در گرو فروش محصولاتی است که روزها و ساعت‌ها برای ساختشان زحمت کشیده‌اند.

چهارهزار و ۵۰۰ نفر هنرمند در رشته‌های مختلف صنایع دستی در رشته‌های مختلف صنایع دستی در استان سمنان فعالیت دارند.

بیستم خرداد مصادف با ۱۰ ژوئن به عنوان روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.

۷۳۵۸/‏۷۴۰۸/۶۱۶۷