"فردریک پلتن" امروز (شنبه) در گزارشی تصریح کرد: ایران همچنان تمامی اتهامات را رد میکند و میگوید که در پس این ماجرا قرار ندارد. مقامات ایرانیها اظهارنظر بخصوصی درباره آنچه آمریکاییهای در ویدئو انتشار یافته میگویند که طرف ایرانی قصد جدا کردن مینهای عمل کرده از بدنه یکی از نفتکشها را داشته، ارائه ندادهاند.
وی افزود: روایت آنچه آمریکاییهای از این حمله دارند با آنچه خدمه کشتی میگویند در تضاد است. آنها میگویند یک شیء پرنده به سوی آنها شلیک کرده و توسط مین دریایی هدف قرار نگرفتهاند.
پلتن ادامه داد: در همین حال ایران آمریکا را به وخیمتر کردن اوضاع متهم میکند و میگوید که آنها خواهان ثبات در منطقه نیستند اما اگر اوضاع بدین منوال ادامه یابد، ایران نیز آماده است.
خبرنگار سی ان ان در تهران افزود: حسن روحانی رئیس جمهوری و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز دست به یکسری سفرهای دیپلماتیک در چند روز اخیر زدهاند.
پلتن گفت: حسن روحانی با ولادیمیر پوتین و "شیء جینگ پینگ" رؤسای جمهوری روسیه و چین ملاقات داشت و بر این موضوع تاکید کرد که آمریکا موجب ایجاد بی ثباتی در منطقه و جهان است.
وی افزود: رئیس جمهوری ایران گفته است که اگر ایرانیها سودی از توافق هستهای نبینند، آنها به عقب نشستن از تعهدات خود از این توافق ادامه خواهند داد.
در همین حال "سام کیلی" (Sam Kiley) دیگر خبرنگار این شبکه تلویزیونی از بندر "خور فکان" امارات واقع در دریای عمان گزارش داد: مالکان نفتکش حادثه دیده روایتی در تضاد با آنچه آمریکاییهای مدعی است، نقل میکنند.
دو فروند کشتی نفتکش در دریای عمان روز پنجشنبه ۲۳ خرداد ماه هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
در حالی که این حادثه با محکومیت جهانی مواجه شد، "مایک پمپئو" وزیر امور خارجه آمریکا، بدون ارائه هرگونه مدرکی جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در آن متهم کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران نیز اتهامزنی آمریکا را در رابطه با حادثه نفتکشها در دریای عمان نه تنها شوخی و خندهدار ندانست بلکه آن نگرانکننده و هشدارآمیز ارزایابی کرد.
سید عباس موسوی در واکنش به اتهامزنی بیاساس وزیر امور خارجه آمریکا اظهار داشت: مسئولیت تأمین امنیت تنگه هرمز، بر عهده جمهوری اسلامی ایران است و نشان دادیم که در سریعترین زمان ممکن به کمک ملوانان کشتیهای دچار سانحه رفتیم و آنها را نجات دادیم.
وی افزود: ظاهراً برای آقای پمپئو و سایر دولتمردان آمریکایی متهم کردن ایران در حادثه مشکوک و تأسفبار برای نفتکشها راحتترین و سادهانگارانهترین کار است. در حالی که نخستوزیر ژاپن برای کاهش تنشها، با نفر اول جمهوری اسلامی ایران در حال دیدار است کدام دستهای پنهان بدنبال اثرگذاری بر این تلاشها در منطقه است و چه کسانی از آن سود میبرند؟!
این دومین حمله به نفتکشهای در خلیج فارس در ماههای اخیر است. دو نفتکش عربستان و امارات روز ۲۲ اردیبهشت ماه در نزدیکی بندر «الفجیره» امارات عربی متحده هدف حمله خرابکارانه قرار گرفتند.
نظر شما