به گزارش روز شنبه ایرنا از روابط عمومی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران، مجتبی شکری در همایش مدیریت حریم تهران، بایدها و نبایدها افزود: در حال حاضر در بحث حریم تهران الزاماتی وجود دارد که باید به تمامی آنها رسیدگی و جوانب آن سنجیده شود.
وی افزود: حریم تهران یک هزار و ۳۲۷ کیلومترمربع است و ۱۱ منطقه شهرداری و ۲۸ ناحیه را درگیر مسائل جانبی خود کرده است تا بتواند با بررسی و انجام کارهای مطالعاتی از سرریز جمعیت به داخل شهرها جلوگیری کند.
سرپرست اداره کل حریم شهرداری تهران اضافه کرد: شاهد انقباض جمعیت در مناطق جنوبی و غرب تهران هستیم، به طوری که در جنوب و غرب تهران جایی برای نفس کشیدن نیست.
شکری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از چالشهای موجود در بخش حریم پایتخت وجود موانع حقیقی و حقوقی پیش پای برخی از مدیران مناطق است که امکان حفظ حریم با تمام ظرفیت و ۱۰۰ درصد امکانات را فراهمنمی کند.
وی اضافه کرد: حریم تهران چیزی نزدیک به ۲ برابر عرصه کل شهر تهران است و ما وظیفه داریم که از حریم یک هزار و ۳۰۰ کیلومتری پایتخت صیانت کنیم و اگر در این راستا برنامهای نداشته باشیم، پایتخت آسیب جدی خواهد دید.
سرپرست اداره کل حریم تهران با اشاره به دیداری که با شهردار تهران داشته، گفت: در جلسه همفکری و هم اندیشی با شهردار تهران بودیم و بر این موضوع که دیگر در حریم تهران هیچگونه ساخت و ساز و تراکمی نداشته باشیم و اگر قرار است ساخت و سازی در حریم تهران اتفاق بیفتد، این ساخت و ساز فقط از روی الزام باشد، تاکید شد.
وی گفت: حریم تهران با فرمانداری ری، پردیس، شهر قدس و کن در ارتباط است.
شکری با اشاره به اینکه حریم مثل بخشی از زندگی است و باید گفت حریم یعنی جوانی، زندگی و اگر ما آن را بفروشیم و از بین ببریم، به طور حتم پشیمان خواهیم شد افزود: همکاری جدی و تنگاتنگی با همه دوستان خود در همه مناطق درگیر حریم پایتخت داریم تا بتوانیم بحث بایدها و نبایدهای حریم را پیش ببریم و به اهداف خود برسیم.
وی یادآور شد: اگر روستای خوبی نداشته باشیم، شهر خوبی نخواهیم داشت و مرز بین روستا و شهر حریم شهری است.
قوانین اجرایی مدیریت حریم بازنگری شود
در ادامه این همایش علی نوذرپور شهردار منطقه ۲۲ گفت: ما تاکنون بیشتر درباره نبایدهای حریم صحبت کرده ایم و باید این رویکرد را تغییر دهیم و بر بایدهای حریم متمرکز شویم.
وی افزود: اداره و برنامههای حریم شهر تهران در چند محور باید تغییر کند که تهیه سند آسیب شناسی حریم شهر تهران یکی از اولویتهای این تغییرات است.
نوذرپور ادامه داد: مناطق دارای حریم باید با دهیاریهای روستاهای حریم خود در راستای مأموریتهای اجرایی هماهنگ باشند و بدین جهت شورای هماهنگی عمران و خدمات شهری و روستایی در منطقه ۲۲ در راستای هماهنگی با دهیاریهای روستاهای حریم، ایجاد شده و در احصا و حل مشکلات فی ما بین برنامه ریزی و تصمیم گیری میکنند.
شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه مغایرت مساحتی، که بین شورای شهرسازی و معماری و سایر سازمانها وجود دارد باید به یک رقم ثابت برسد اظهارداشت: در غیر این صورت در آینده درباره حریم تهران با مشکلات اساسی روبه رو خواهیم بود.
احداث ۵۰۰ بنا در حریم منطقه ۲۲
نوذرپور افزود: بیش از ۵۰۰ بنا در حریم منطقه ۲۲ بدون مجوز احداث و با برنامه ریزی ها تمام آنها برای تعیین و تکلیف به کمیسیون ماده ۱۰۰ ارسال شده است.
عبدالرضا گلپایگانی معاون شهرسازی و معماری شهردار تهران نیز در بخش دیگری از این همایش اظهارداشت: در وهله اول تلاش کردیم حساسیت درباره موضوع حریم را بالا ببریم زیرا تداوم تعارضات و تقابلات بین شهرداری تهران و شهرهای پیرامون سم مهلکی است که از جنبههای اجتماعی اقتصادی و زیست محیطی برای این بخش از پیکره زیست محیطی سرزمین ما خطرناک است و باید اقدامی جدی صورت بگیرد.
وی افزود: عمده مسائلی که درباره حریم پایتخت مطرح شد به بازیگران اصلی این بخش یعنی شهرداری، وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی و شورای عالی شهرسازی و معماری برمی گردد و نهاد شورای اسلامی شهر تهران، ری و شمیرانات و تجریش به عنوان یک نهاد فرابخشی در این زمینه مؤثر است.
گلپایگانی گفت: پیشنهاد میکنم مشابه مدلی که در نهاد راهبری و پایش طرح تفصیلی شهر تهران پیش بردیم و احیا کردیم، در کنار سایر نهادها در یک مقیاس کوچکتر نهادی ایجاد کنیم تا این نهاد با همکاری وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، شورای شهر و شهرداری تهران ذیل کمیسیون تهران و کلان شهرها یا به موازات آن اقدامات نرم افزاری برای رفتن به سمت یک مدیریت هماهنگ انجام دهد.
وی افزود: این نهاد نوعی مدیریت هماهنگ و نه لزوماً یکپارچه در مجموعه شهری به هم پیوسته و با سرنوشت واحد ایجاد میکند چرا که سرنوشت کشور به سرنوشت مدیریت این مجموعه گره خورده است.
گلپایگانی گفت: علاوه بر تکمیل طرح ساختاری تهران در بحث انتقال تجارب و هم چنین مذاکره، گفت و گو و پیگیری نهادهایی که در این زمینه مؤثر هستتد، نیاز به همکاریهای مشترک داریم.
تهرام / ۹۳۵۳/ ۱۰۰۸
نظر شما