۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۱
کد خبرنگار: 752
کد خبر: 83355498
T T
۰ نفر

اهداف و تبعات تروریسم اقتصادی داعش

۲۶ خرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۱
کد خبر: 83355498
اهداف و تبعات تروریسم اقتصادی داعش

تهران - ایرنا - اهل سنت عراق این روزها به همان میزان قربانی اقدامات تروریستی داعش هستند که شیعیان نیز از این اقدامات رنج می‌برند و در این شرایط وحدت همه شهروندان عراقی فارغ از هر دین و مذهب برای مقابله با باقی مانده اعضای تروریستی داعش ضرورت امروز عراق است

این روزها همزمان با تعقیب و سرکوب عناصر باقی مانده از داعش در مناطق مرزی عراق توسط ارتش و نیروهای مردمی حشدالشعبی، اما برخی خبرها از تحرکات جدید باقی ماندگان محدود این گروه در بخش‌هایی از عراق حکایت دارد.

اگر تا به حال نام گروه تروریستی داعش با بمب و انفجار انتحاری شنیده‌ایم، بعد از این اقدام به آتش سوزی گسترده نیز می‌تواند در فهرست بلند بالای جنایات این گروه تروریستی جای گیرد.

در همین ارتباط مدیریت دفاع مدنی وزارت کشور عراق طی بیانیه‌ای اعلام کرد که طی یک ماه گذشته ۴۰ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی در شمال این کشور طعمه حریق شده است.

براساس این بیانیه، زمینهای کشت گندم و جو از روز ۸ می امسال تاکنون ۲۷۲ بار آتش گرفته و این آتش سوزی‌ها از سوی گروه تروریستی داعش صورت گرفته است.

گفته شده این آتش سوزی‌ها در استان‌های موصل، صلاح الدین و کرکوک رخ داده و همچنین در ۹۹۲ هزار هکتار زمین از آتش سوزی جلوگیری شده است.

از سوی دیگر گروه تروریستی داعش به طور رسمی مسئولیت به آتش کشیدن صدها هکتار از مزارع کشاورزان سوریه و عراق را بر عهده گرفته است و ارگان رسمی گروه داعش، «النبا» با انتشار مطلبی در شماره روز ۲۴ ما مه اعلام کرد که جنگجویان این گروه طی هفته‌های اخیر نسبت به آتش زدن صدها هکتار مزارع گندم و جو در استان‌های کرکوک، نینوا، دیاله و صلاح‌الدین در عراق و استان حسکه در سوریه اقدام کرده‌اند.

تروریسم اقتصادی داعش

یک موضوع قابل توجه در اقدام ایذایی جدید داعش که حال در قالب آتش زدن مزارع عراقی‌ها دنبال می‌شود، جنبه زیان‌های اقتصادی این اقدام است.

امسال کشاورزان عراقی به دلیل بارش زیاد باران در فصل زمستان و بهار گذشته و پر شدن سدها، انتظار رهایی از خشکسالی چند سال اخیر را داشتند، اما این آتش سوزی‌ها محصولات آنان را از بین برده و در عمل سودی از این کشاورزی حاصل آنان نخواهد شد.

در واقع عملیات‌های تروریستی جدید داعش بخش اقتصادی و جیب شهروندان عراقی را هدف قرار داده که در قالب همان تروریسم اقتصادی قابل تعریف است.

حتی برخی تحلیل‌ها، تروریسم اقتصادی داعش علیه شهروندان عراقی را در حد اندازه همان فشار اقتصادی کشورهای غربی در قالب تحریم عنوان کرده‌اند که از آن نیز به عنوان تروریسم اقتصادی یاد می‌شود.

در واقع نقطه اشتراک اقدام داعش و تحریم‌های اقتصادی همان موضوع فشار بر شهروندان عادی و هدف قرار دادن سفره مردم است که ویژگی مشترک تروریسم اقتصادی داعش و تحریم‌های غرب علیه کشورهای مخالف به شمار می‌رود.

به عبارت دیگر تروریسم اقتصادی داعش علیه کشاورزان ادامه همان مسیر تروریسم اقتصادی آمریکا علیه کشورهای مخالف خود است و از این منظر گروه تروریستی داعش جا پای رهبران واشنگتن در فشار علیه شهروندان عادی گذاشته است.

در این رابطه اخیراً کشاورزان سوری در مناطق شمالی این کشور بویژه استان حسکه نیز معتقدند شبه نظامیان نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) متحد با آمریکا، با آتش زدن زمین‌های زراعی می‌خواهند از کشاورزان به خاطر نفروختن محصولاتشان به آنها انتقام بگیرند و کشاورزان را مجبور به همراهی و تأمین مایحتاج آنها کنند.

ضرورت وحدت عراق در برابر داعش

مقام‌های عراقی مدعی هستند که گروه تروریستی داعش، مزارعی را نشانه می‌گیرد که مالکان آن‌ها از پرداخت خمس اجتناب کرده‌اند.

از سوی دیگر جغرافیای اقدام تروریستی داعش در آتش زدن مزارع بیشتر مرتبط با مناطق و استان‌های سنی نشین عراق، بویژه استان‌های موصل، صلاح الدین و کرکوک است که دارای بیشترین جمعیت اهل سنت عراق است.

از این منظر به نظر می‌رسد برای گروه تروریستی داعش شیعه و سنی چندان تفاوتی ندارد و این گروه تروریستی قربانیان خود را از میان همه شهروندان عادی انتخاب می‌کند.

به بیان دیگر اهل سنت عراق این روزها به همان میزان قربانی اقدامات تروریستی داعش هستند که شیعیان نیز از این اقدامات رنج می‌برند و در این شرایط وحدت همه شهروندان عراقی فارغ از هر دین و مذهب برای مقابله با باقی مانده اعضای تروریستی داعش ضرورت امروز عراق است.

از سوی دیگر نمی‌توان از این موضوع نیز غافل بود که روی آوردن گروه تررویستی داعش به اقدامات تروریستی در قالب آتش زدن مزارع شهروندان و کشاورزان عراقی بیش از پیش نشانه ضعف و استیصال این گروه تروریستی است و این موضوع را ثابت می‌کند در حالی که این گروه توانایی اقدامات تروریستی و انفجاری گسترده را به مانند گذشته ندارد، حال تروریست‌های داعش به آتش زدن زمین‌ها روی آورده‌اند.

در سوی دیگر ماجرا نیز برخی از تحلیلگران بر ارتباط دوسویه میان گسترش تروریسم و دوره‌های بحران‌های اقتصادی در مناطق درگیر جنگ و یا کشورهایی با دولت مرکزی ضعیف اشاره می‌کنند. بر این اساس بیکاری و فقر اقتصادی که از تبعات حتمی آتش زدن محصولات کشاورزی و دیگر شیوه‌های تروریسم اقتصادی می‌باشد زمینه ساز پیوستن افراد به گروه‌های تروریستی با دادن وعده‌های مالی خواهد بود.

منبع: تارنمای تحلیلی و خبری الوقت، جمعه ۲۴ خرداد ۱۳۹۸

** ایرنا مقاله _۱۰۴۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha