فرزام بیدارپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: راه اندازی مراکز نمونه گیری آزمایشگاهی از اواخر سال ۹۶ و در راستای کاهش مراجعات مردم روستاها برای انجام آزمایش به شهر در این استان آغاز شد.
وی با بیان اینکه در این مدت تعداد مراکز نمونه گیری آزمایشگاهی در روستاهای استان به ۴۵ مورد رسیده است، افزود: برای هر دو یا سه مورد از این مراکز نمونه گیری یک آزمایشگاه وجود دارد که آزمایشهای اولیه را برای بیماران انجام میدهد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: در حال حاضر ۲۸ آزمایشگاه در مناطق حسین آباد، شویشه، موچش، خامسان، کوله ساره و گشگی فعال است ضمن اینکه حدود ۲۰ نوع آزمایش در این آزمایشگاهها انجام میشود.
وی با اشاره به عملکرد مطلوب این آزمایشگاهها در استان یادآور شد: استان کردستان سال گذشته در بحث شاخص عملکردی آزمایشگاهها رتبه یک کشوری را از آن خود کرد.
بیدارپور گفت: هم اکنون برای هر یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت روستایی یک خانه بهداشت دایر است و هر کدام از این خانه بهداشت ها به مردم چند روستای اطراف خدمات ارائه میدهند.
وی تاکید کرد: همچنین ۷۱ مرکز روستایی برای خدمات رسانی به جمعیت ساکن در روستاهای این استان فعال است که در آنها علاوه بر استقرار پزشک و ماما، داروخانه و آزمایشگاه و بهداشت خانواده نیز ایجاد شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به فعالیت ۷۴ مرکز بهداشت شهری و روستایی افزود: این مراکز در داخل شهرها مستقر بوده و علاوه بر شهر، روستاهای نزدیک را نیز تحت پوشش خدمات خود قرار میدهند.
وی یادآور شد: مراکز شهری و روستایی مجهز به آزمایشگاه و داروخانه و پزشک عمومی و ماما هستند و حدود ۸۰ درصد نیازهای درمانی مردم در این مراکز رفع خواهد شد ضمن اینکه در صورت نیاز به خدمات تخصصیتر مراجعین به پزشک متخصص ارجاع داده میشوند.
در حال حاضر برای خدمات رسانی بهداشتی و درمانی به جمعیت ساکن در یک هزار و ۷۰۰ روستای استان، ۶۲۴ خانه بهداشت فعال است.
۷۳۴۸/۹۱۰۲
نظر شما