بانک اطلاعاتی مخاطرات زمین شناسی در آذربایجان غربی ایجاد می شود

ارومیه- ایرنا- سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی گفت: بانک اطلاعاتی مخاطرات زمین شناسی استان شامل مطالعات میدانی از مناطق زلزله خیز، در معرض خطر سیل و رانش زمین استان ایجاد می شود.

به گزارش ایرنا، پیمان آرامون روز یکشنبه در دومین جلسه شورای فنی آذربایجان غربی اظهار داشت: جلوگیری از گسترش شهرها و احداث مراکز آموزشی و حساس در مناطقی که بر روی کمربند و یا گسل‌های زلزله یا در مسیر رانش یا سیل قرار دارند از اهداف ایجاد این بانک اطلاعاتی است.

وی اضافه کرد: این بانک اطلاعاتی در اختیار اداره کل راه و شهرسازی و معاونت عمرانی استانداری آذربایجان غربی قرار می‌گیرد تا محدودیت هایی در توسعه شهرها ایجاد شود.

وی با اشاره به قرار گرفتن برخی مناطق شهری آذربایجان غربی بر روی گسل‌های زلزله بیان کرد: این موضوع در کارگروه مدیریت بحران استان مطرح می‌شود تا در این زمینه اقدام لازم برای مقابله با خطرهای احتمالی اتخاذ شود.

سرپرست معاونت امور عمرانی استانداری آذربایجان غربی از دستگاه‌های اجرایی عضو شورای فنی استان نیز خواست در اجرایی کردن مصوبات این شورا و اعلام نتایج آن به دبیرخانه جدیت بیشتری داشته باشند.

مدیرکل سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی آذربایجان غربی نیز در جلسه گفت: طبق مطالعات انجام شده، این استان بر روی کمربند آلپ هیمالیا قرار گرفته و دارای ۲ گسل جوان به نام گسل‌های سلماس و پیرانشهر است که به دلیل بی توجهی به این موضوع مناطق شهری بر روی انها احداث شده است.

عبدالحمید سرتیپی افزود: در این مطالعات زمین مشخص شد که بسیاری از مناطق استان در معرض خطر لغزش زمین قرار دارند و احداث مناطق مسکونی در این مناطق می تواند در آینده مشکلاتی برای شهروندان ایجاد کند.

وی اضافه کرد: در این مطالعات همچنین مسیر رودخانه شهرچای ارومیه و خطراتی که می تواند در صورت سیلابی شدن آن به مناطق مسکونی حاشیه این رودخانه ایجاد کند، مستند سازی شده و در اختیار اداره های مربوطه قرار می گیرد.

وی در خصوص مطالعات زمینی شناسی در دریاچه ارومیه نیز گفت: در این مطالعه نیز پهنه دریاچه ارومیه از زاویه های مختلفی از جمله نقشه آب، عمق آب در مناطق مختلف، چگالی نمک موجود در آب و سایر موارد مورد نیاز در این زمینه مورد بررسی قرار گرفته است.

در ادامه این نشست چند طرح عمرانی در ارومیه از جمله مرکز فنی و حرفه ای، مجتمع فرهنگی هنری تالار ارومیه، کمربندی شهر سردشت، تعریض پل های گلستانه و هاشم آباد و آب روستاهای شهرستان پلدشت و چند پروژه راه روستایی در شهرستان های مختلف استان مورد بررسی قرار گرفت.

سال ۱۳۹۷ در مجموع ۱۰ جلسه شورای فنی استان آذربایجان غربی با ۶۴ مصوبه برگزار شده بود که بخش زیادی از این مصوبات اجرایی شده و اجرای تعدادی از آنها به سال ۱۳۹۸ موکول شده بود.

به گزارش ایرنا آذربایجان غربی با ۳۸ هزار کیلومترمربع مساحت و سه میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت، دارای ۴۴ شهر و ۲ هزار و ۸۰۰ روستا است که ارومیه با حدود ۷۵۰ هزار نفر جمعیت بزرگترین شهر استان محسوب می‌شود.

۳۰۲۰/‏۲۰۹۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha