سرهنگ علی عباس نژاد روز چهارشنبه در ایلام به خبرنگار ایرنا گفت: براساس استانداردهای رایج جهانی به ازای هر یک هزار هکتار جنگل به طور متوسط یک جنگلبان وجود دارد اما در ایران در مقابل هر ۴۰ هزار هکتار عرصه طبیعی یک جنگلبان فعالیت دارد.
وی با ذکر اینکه برای کمبود نقیصه نیروی انسانی یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور از ظرفیت انجمنهای مردم نهاد زیست محیطی همیار طبیعت و نیز سربازان امریه استفاده میکنند تصریح کرد: در حال حاضر حدود یک هزار نفر سرباز امریه دوران خدمت خود را در یگانهای حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری نقاط مختلف کشور میگذرانند.
عباس نژاد یادآور شد: همچنین برای حفاظت از عرصههای ملی باید نهادهای مختلف چون دستگاه قضائی، نیروی انتظامی و به ویژه اقشار مختلف مردم همکاری کنند تا این میراثهای طبیعی خداداد برای نسلهای آینده باقی بماند.
وی در مورد تصویب لایحه حمایت از محیط بانان توسط مجلس نیز گفت: این لایحه در حال حاضر مراحل بررسی و بازنگریهای نهایی خود در کمیسیون مجلس را میگذراند و در هفتههای آتی برای طرح و تصویب به صحن علنی مجلس آورده میشود.
وی در خصوص مزایای تصویب این طرح توضیح داد: در صورت تصویب نهایی و اجرای این لایحه جنگلبانان از مصونیت و حمایت قانونی برای فعالیت و حفاظت در عرصههای ملی و برخورد قانونی با متخلفان برخوردار میشوند و تصویب این طرح به جنگل بانان دلگرمی و پشتگرمی میدهد.
جنگلبانان فاقد جایگاه و چارت اداری هستند
عباس نژاد یکی دیگر از مشکلات و معضلات یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری را نداشتن ساختار مصوب سازمانی دانست و گفت: در بدنه سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری و به تبع آن ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری استانها برای یگان حفاظت چارت و ساختار سازمانی معین با ردیف بودجه مشخص تعیین و تعریف نشده است.
وی افزود: نداشتن چارت قانونی باعث شده که جنگلبانان تنها بر حسب علاقهای که به طبیعت دارند فعالیت کنند چرا که این نیروها با توجه به وضعیت استخدامی و حقوق پایین خود از لحاظ سازمانی هیچ پشتوانه و انگیزهای ندارند.
وی با اشاره به موضوع آتش سوزی در عرصههای جنگلی اظهار داشت: برخی از این آتش سوزیها در عرصههای جنگلی یا نقاط کوهستانی مرتفع و سخت گذر اتفاق میافتد که حضور افراد و تجهیزات تنها با کمک بالگرد امکان پذیر است و یگان حفاظت سازمان فاقد بالگرد برای هلی برد نیرو و تجهیزات است.
به گزارش ایرنا، ۱۳۵ میلیون هکتار معادل ۸۳ درصد از کل ایران را عرصههای ملی تشکیل میدهند.
همایش اقدام مشترک فرصتی شد تا مسئولان مختلف جهاد کشاورزی از وزیر تا رئیس سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری، فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مدیران کل جهاد کشاورزی و مدیران کل منابع طبیعی به اتفاق ۱۱ استاندار استانهای زاگرس نشین کشور روز سه شنبه در ایلام گردهم ایند شاید بتوانند راهی و کاری برای رفع تهدیدها علیه زاگرس بی اندیشند.
۷۱۷۲/۶۰۳۴
نظر شما