بررسی عملکرد دو ماهه امسال نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش ۵۰ درصدی استخراج این ماده را نشان میدهد، در عین حال میزان استخراج سرب و روی در اردیبهشت ۹۸ در مقایسه با ماه مشابه در سال گذشته هم کاهش ۵۰ درصدی دارد.
آمارهای پیشین گویای این است که بیش از ۸۰ واحد استخراج روی در کشور فعالیت دارند که ظرفیت نصب شده آنها ۴۵۰ تا ۴۷۵ هزار تن برآورد میشود و پارسال بالغ بر ۲۲۰ هزار تن تولید داشتند.
آمار موجود گویای آن است که در ۲ ماه اول امسال در واحد سرب و روی (انگوران - زنجان) ۱۱۹ هزار و ۴۴۵ تن استخراج انجام شد و ۹ هزار و ۷۲۷ تن هم سرب از معدن نخلک (اصفهان) استخراج شده است.
طبق گزارشهای گروه بین المللی مطالعات سرب و روی مصرف سرانه روی در ایران ۱.۱۴ کیلوگرم در سال است، متوسط مصرف سرانه این کانیها در اروپای غربی ۵.۹ کیلوگرم است، چین حدود ۲.۵ کیلوگرم و آمریکای شمالی هم ۳.۴ کیلوگرم ثبت شده است.
معدن سرب و روی مهدی آباد (یزد) بی نظیرترین معدن در سطح جهانی با ذخیره ۱۷۰ میلیون تن معرفی شده است.
معادن سرب و روی انگوران - زنجان، نخلک - اصفهان. کوشک _ بافق و آهنگران - ملایر از مهمترین معادن سرب و روی کشور است.
براساس آمار تجارت خارجی در سه ماهه نخست پارسال، میزان صادرات زنجیره روی ۴۷ هزار و ۱۱۰ تن به ارزش ۱۰۹ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار بود و صادرات سرب هم چهار هزار و ۵۴۷ تن به ارزش ۱۳ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار بود.
آمارهای بین المللی گویای این است که ایران در سال ۲۰۱۶ در جایگاه پانزدهمین صادر کننده شمش روی به ارزش ۲۲۷ میلیون دلار با سهم ۱.۶ درصد بود که در سال ۲۰۱۷ ضمن حفظ جایگاه خود ارزش صادرات را به رقم ۳۰۲ میلیون دلار رساند و کماکان سهم ۱.۶ درصد از کل صادرات این بازار را داشت.
کره جنوبی، هلند و کانادا بزرگترین صادرکنندگان شمش روی جهان محسوب میشوند که در سال ۲۰۱۷ به ترتیب ۸.۸ و ۷.۵ و ۷.۴ درصد بازار را به خود اختصاص دادهاند.
نظر شما