محمد باقر قالیباف در تاریخ ۲۶ خرداد با انتشار پیامی تصویری در کانال اطلاع رسانی خود، خطاب به جوانان، اظهاراتی را بیان داشت که در بخشی از آن آمده است: کشور در وضعیت سختی به سر میبرد و راه برون رفت از این وضعیت اعتماد به جوانان است. دو سال پیش هم در نامهای به شما نوشتم و عرض کردم سیاست ورزی جریان انقلابی ضمن حفظ مبانی بایستی متحول شود تا چهرههای نو حرکت در مسیر «نواصولگرایی» را هرچه زودتر آغاز کنند.
به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی امروز برخی خبرگزاریها، روزنامهها و تارنماهای کشور از سوی گروه نشریات خبری نشان میدهد، رسانههای اصلاح طلب در این باره نوشتند: آقای قالیباف میخواهد روی این موج سوار شود تا خودش را به عنوان یک رئیس جمهور جوان و به نمایندگی از نسل جوان مطرح نمایند. آقای قالیباف قطعاً برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارد.
«رفتار ملایم شورای نگهبان با اصلاح طلبان برای تأیید صلاحیت»، «عدم صلاحیت اصلاح طلبان در دورههای قبل»، «ضرورت تجدید نظر جناحهای سیاسی در عملکرد گذشته خود»، «ایجاد فضایی آرام برای عرصه انتخابات»، «عملکرد ناامیدکننده فراکسیون امید در انتخابات کمیسیونها»، «انتخابات و رخوت سیاسی در کشور» و «ضرورت حضور فعال اصلاح طلبان در انتخابات» از دیگر محورهای مطالب رسانههای اصلاح طلب در خصوص انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه هستند.
«رسانههای اصولگرا نیز درباره فراخوان قالیباف عنوان داشتند: این نوع مدل گفتمانی را در دفاع مقدس شاهد بودیم به این صورت که جوانان از کشورتان دفاع کنید که در ادامه جوانان داوطلبانه آمده و با توجه به توانمندیهایی که داشتند هر کدام در قسمتهای مختلف قرار میگرفتند.
آقای قالیباف قصد دارد که در عرصه انتخابات چه انتخابات مجلس و چه به احتمال زیاد در انتخابات ریاستجمهوری آینده به عنوان یکی از کاندیداها، نقشآفرین باشد.
«بوجود آوردن شرایط رقابتی بین احزاب» و «تلاش برای ایجاد انتخاباتی آرام» از دیگر محورهای رسانههای این جریان سیاسی در ارتباط با انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی است.
طبق توافق انجامشده بین شورای نگهبان و وزارت کشور، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و میاندورهای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری در روز جمعه، دوم اسفند سال ۹۸ در سراسر کشور برگزار میشود.
رسانههای اصلاح طلب
برخی از گزارههای به کار رفته در مطالب این جریان رسانهای عبارتند از:
قالیباف برای حضور در صحنه سیاست از مفهومی بهنام نواصولگرایی رونمایی کرده؛ نواصولگرایی، همچون هر گفتمان دیگر نیازمند ایضاح، تبیین چرایی، الزامات، مرزبندی و مبانی شکلگیری خود است؛ نو شدگی اصولگرایی با ارجاع به مبانی هویتی خود، به قول فقها سالبه به انتفاء موضوع است؛ پیام قالیباف بیانگر این است که احتمال وحدت و همگرایی در جریان اصولگرایی کمتر است؛ قالیباف مایل است که همچون دوران جوانی، در دوران میانسالی و پختگی هم در مسیر انقلاب نقشآفرین باشد؛ قالیباف نمیخواهد خانهنشین و بازنشسته شود؛ قطعاً آقای قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری حضور خواهد داشت؛ قالیباف میخواهد یک حرکت نو و جبهه جدیدی را در عرصه سیاسی ایجاد کند؛ مجلس برای آقای قالیباف یک وزنکشی سیاسی است؛ نواصولگرایی یک جریان متفاوت از اصولگرایان سنتی و تندرو است؛ برخی از این جریانها و سلایق تندرو آقای قالیباف را به عنوان یک رهبر سیاسی قبول نکنند؛ مجلس برای آقای قالیباف یک وزنکشی سیاسی است؛ قالیباف میخواهد ببیند جایگاه فعلیاش در جامعه چگونه است؛ قالیباف به این زودیها نمیتواند جریان خود را همهگیر کند؛ قالیباف میخواهد روی این موج سوار شود تا خودش را به عنوان یک رئیس جمهور به نمایندگی از نسل جوان مطرح نمایند؛ با وجود انتشار بیانیه نو اصولگرایی در دو سال پیش قالیباف اقدام سیاسی تازهای انجام نداد؛ قالیباف از دسته سیاستمدارانی است که فعالیت سیاسی اش بیشتر در آستانه انتخاباتها بروز و ظهور پیدا میکند؛ در انتخابات پیش رو شورای نگهبان رویکرد ملایمتری خواهد داشت؛ کسانی که قانونا حق ورود به صحنه انتخابات و نمایندگی مجلس را ندارند باید رد صلاحیت شوند؛ اگر اصولگراها و اصلاحطلبان در جامعه، بخواهند که در انتخابات اقبال عمومی و رأی مردم را داشته باشند باید حتماً در عملکرد گذشته خودشان تجدیدنظر کنند؛ اصولگرایان با یکدیگر در حال مذاکره و رایزنی هستند و با اینکه طیف گستردهای میشوند اما باید به وحدت برسند؛ مجلس دهم آخرین انتخابات هیأت رئیسه کمیسیونها تخصصی خود را برگزار کرد؛ انتخاباتی که در آن «باخت» تنها عایدی لیست امید بود؛ جریانها و احزاب سیاسی به عنوان نیرو محرکههای انتخابات با سردرگمی درونی مواجهند؛ ولاییها، گوی سبقت را فراکسیون امید ربودهاند؛ برای تجلی بی طرفی وزارت کشور، نباید هیچ اقدامی انجام شود که حمایت از دسته و گروه خاصی تلقی شود؛ فضای سیاست کشور با نوعی رخوت دست به گریبان است؛ اصلاحطلبان راهی جز در شرکت و حضور فعال در انتخابات در حد مقدوراتشان ندارند؛ برداشتی از ناکارآمدی مجلس وجود دارد و همه اصلاحطلبان از چهرههای اصلی مانند آقای خاتمی و چهرههای دیگر اصلاحطلب به این قضیه اذعان دارند؛ خیلی از دوستانی که اکنون در مجلس هستند، تاییدشان از همین جلسات بیرون آمد؛ عملکرد ضعیف عامل کاهش مشارکت مردمی در انتخابات؛ امیدوارم قاعده کسانی که وارد انتخابات میشوند، این نباشد که اگر من انتخاب نشدم همهچیز غلط است؛ کمیسیونها در سالهای قبل رنگ و بویی از امید داشتند، اما حالا ولاییها، گوی سبقت را فراکسیون امید ربودهاند؛ اصلاحطلبان راهی جز در شرکت و حضور فعال در انتخابات در حد مقدوراتشان ندارند.
رونمایی از مفهوم نواصولگرایی در فراخوان قالیباف
روزنامه آرمان مینویسد: محمدباقر قالیباف، چهره سرشناس اصولگرا، در آخرین کنش سیاسیاش، ضمن دعوت از جوانان انقلابی برای حضور در صحنه سیاست و مخصوصاً انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی، از مفهومی بهنام نواصولگرایی رونمایی کرده است. به نظر میرسد نواصولگرایی، همچون هر گفتمان دیگر نیازمند ایضاح، تبیین چرایی، الزامات، مرزبندی و مبانی شکلگیری خود است. اگر اصلاحطلبی واقعاً موجود، نو شدگی را در ارجاع به مبانی هویتی خود حول حقوق ملت، پیگیری میکند، نو شدگی اصولگرایی با ارجاع به مبانی هویتی خود، به قول فقها سالبه به انتفاء موضوع است، زیرا ارجاع به مبانی هویتی اصولگرایی که در بطن و متن خود حقوق ملت را نشانه رفته است، نه تنها نو شدگی و هویتسازی برای اصولگرایی نیست، که امری هویت سوز برای این گفتمان تلقی میشود. نواصولگرایان، اما در مسیر ی دیگر میتوانند به شکلگیری سیاست مبتنی بر حقوق ملت و مصالح ملی در ایران امروز مدد برسانند، مسیری که ترجیح مصالح و منافع ملی بر مصالح جناحی و شخصی ایشان باشد. در صورتی که قصدشان گام نهادن در این مسیر باشد، کاری کردهاند کارستان؛ به شرطی که نامی با مسماتر از نو اصولگرایی برای خود برگزینند.
جواد آرینمنش فعال سیاسی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، در خصوص فراخوان انتخاباتی که در روزهای گذشته منتشر شد، اظهار کرد: پیام قالیباف بیانگر این است که احتمال وحدت و همگرایی در جریان اصولگرایی کمتر است.
وی افزود: آقای قالیباف مایل است که همچون دوران جوانی، در دوران میانسالی و پختگی هم در مسیر انقلاب نقشآفرین باشد و نمیخواهد خانهنشین و بازنشسته شود، به همین دلیل احساس مسئولیت میکند که در میدان حضور داشته باشد و این پتانسیل و ظرفیت را برای حضور در صحنههای مدیریتی و اجرایی داراست.
آرینمنش عقیده دارد: علیرغم اینکه قالیباف بیان میکند که نواصولگرایی جریان سوم نیست اما یک جریان متفاوت از اصولگرایان سنتی و تندرو است و طبیعی بوده که برخی از این جریانها و سلایق تندرو آقای قالیباف را به عنوان یک رهبر سیاسی قبول نکنند، زیرا سلیقه آنها با هم متفاوت است؛ بنابراین او باید از ظرفیتهای افرادی همچون آقایان لاریجانی، رضایی و مطهری که اصولگرای افراطی نیستند و همچنین از چهرههای شایسته و محبوب و از تیمی از جوانان خوشنام و مورد اقبال مردم استفاده کند تا یک حرکت نو و جبهه جدیدی را در عرصه سیاسی ایجاد کنند.
برنامه ریزی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده
امیررضا واعظی آشتیانی فعال سیاسی اصولگرا در گفت و گو با سایت نامه نیوز اظهار داشت: مجلس برای آقای قالیباف یک وزنکشی سیاسی است. او میخواهد ببیند جایگاه فعلیاش در جامعه چگونه است و با ارزیابی انتخابات مجلس به انتخابات ریاستجمهوری ورود کند. تحلیل من این است که آقای قالیباف به این زودیها نمیتواند جریان خود را همهگیر کند و او در انتخابات سال ۹۸ تنها در پی ارزیابی اوضاع است».
در بخشی از مطلب سایت فرارو میخوانیم: «آقای قالیباف میخواهد روی این موج سوار شود تا خودش را به عنوان یک رئیس جمهور جوان و به نمایندگی از نسل جوان مطرح نمایند. آقای قالیباف قطعاً برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارد. اگر قرار باشد سه نامزد جدی اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری آینده مطرح شود، قالیباف یکی از آنهاست.»
فرارو افزود: با وجود انتشار بیانیه نو اصولگرایی در دو سال پیش قالیباف اقدام سیاسی تازهای انجام نداد، گویی او در انتظار یک انتخابات بود تا دوباره وارد عرصه شود. محمد باقر قالیباف از دسته سیاستمدارانی است که فعالیت سیاسی اش بیشتر در آستانه انتخاباتها بروز و ظهور پیدا میکند.
جواد آرینمنش فعال سیاسی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا، بیان کرد: آقای قالیباف امروز قصد دارد که در عرصه انتخابات چه انتخابات مجلس و چه به احتمال زیاد در انتخابات ریاستجمهوری آینده به عنوان یکی از کاندیداها، نقشآفرین باشد. پیش بینی من این است که قطعاً آقای قالیباف در انتخابات ریاستجمهوری حضور خواهد داشت.
رفتار ملایم شورای نگهبان با اصلاح طلبان برای تأیید صلاحیت
در بخشی از مطلب روزنامه آرمان میخوانیم: گفته میشود در انتخابات پیش رو شورای نگهبان رویکرد ملایمتری خواهد داشت، بدین صورت که اگر تاپیش از این تعداد زیادی از اصلاحطلبان رد یا عدم احراز صلاحیت میشدند این بار تعداد کمتری را شامل شود در حالی که فرقی بین اصلاحطلب، اصولگرا یا هر جریان دیگری نیست باید سازوکاری اندیشیده شود که در آن صراحتاً افراد مسالهدار و فاقد صلاحیت وارد انتخابات نشوند، اما اشخاصی که هیچ پروندهای ندارند و دلیلی نیز بر اثبات جرم آنها نیست براساس قاعده شرعی مسلم بین همه فقهای اسلام که اصل بر برائت است بتوانند در انتخابات شرکت کنند.
عدم صلاحیت اصلاح طلبان در دورههای قبل
به گزارش خبرگزاری ایلنا، محسن رهامی عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با اشاره به اینکه فقط کسانی که قانونا حق ورود به صحنه انتخابات و نمایندگی مجلس را ندارند باید رد صلاحیت شوند، گفت: در دور پیشین مجلس نتوانستیم تأیید صلاحیت تعداد زیادی از دوستان اصلاحطلب را که واقعاً مشکل قانونی نداشتند، بگیریم.
نماینده اسبق مجلس با بیان اینکه بسیاری از دوستان اصلاحطلب به دلیل همین برخوردهای شورای نگهبان دیگر حاضر نیستند که حتی برای مجلس ثبت نام کنند، گفت: یعنی فضا به گونهای است که دوستان میگویند ما حاضر نیستیم آبروی خودمان را خرج و ثبت نام کنیم و بعد هم رد صلاحیت شویم. رهامی با اشاره به فضای سال ۹۲ و مخالفت برخی از اصلاحطلبان برای حمایت از روحانی گفت: اگر افراطیون دو طرف بگذارند، تلاش این است که فضایی از تعامل ایجاد کنیم. خیلی از دوستانی که اکنون در مجلس هستند، تاییدشان از همین جلسات بیرون آمد.
ضرورت تجدید نظر جناحهای سیاسی در عملکرد گذشته خود
روزنامه اعتماد مینویسد: اگر اصولگراها و اصلاحطلبان در جامعه، بخواهند که در انتخابات اقبال عمومی و رأی مردم را داشته باشند باید حتماً در عملکرد گذشته خودشان تجدیدنظر کنند، برای هر دو جناح همینطور است. باید تجدیدنظر کنند و روشهای گذشتهشان را اصلاح کنند. گروههای مختلف علاوه بر تجدیدنظر در عملکردشان باید در چارچوبی به وحدت برسند و جبهه واحدی را تشکیل دهند. من اطلاع دارم، اصولگرایان با یکدیگر در حال مذاکره و رایزنی هستند و با اینکه طیف گستردهای میشوند اما باید به وحدت برسند. در انتخابات مجلس هشتم طیف گستردهای کنار هم بودند. باید مقداری سلیقههای همدیگر را تحمل کنند و تنگنظریها را کنار بگذارند، اگر میخواهند که اصولگرایان به پیروزی برسند وگرنه اگر متشتت باشند، نتیجه انتخابات را دوباره واگذار میکنند.»
ایجاد فضایی آرام برای عرصه انتخابات
به گزارش روزنامه اعتماد، جمال عرف، رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه سلایق مختلف باید بتوانند خود را در انتخابات عرضه کنند اظهار داشت: امیدوارم قاعده کسانی که وارد انتخابات میشوند، این نباشد که اگر من انتخاب نشدم همهچیز غلط است. ما در این زمینه در ستاد انتخابات استانها بحث کردهایم که جلسات توجیهی و آموزشی برگزار شود. ما در برخی مناطق در گذشته درگیریهایی داشتهایم و حتی کشته هم داشتهایم که این تعداد البته کم است؛ البته لازم است توجیهاتی در این مناطق انجام دهیم تا انتخابات در یک فضای آرام برگزار شود. به هر حال به خاطر حساسیتهای قومی در برخی مناطق احتمال تنش وجود دارد که برای جلوگیری از آن در حال پیشبینیهای لازم هستیم.»
عملکرد ناامیدکننده فراکسیون امید در انتخابات کمیسیونها
روزنامه همدلی گزارش داد: مجلس دهم آخرین انتخابات هیأت رئیسه کمیسیونها تخصصی خود را برگزار کرد؛ انتخاباتی که در آن «باخت» تنها عایدی لیست امید بود. لیست امید با سر و صدای زیاد و با حمایتهای سیاسی سران اصلاحات و نیز اعتماد عمومی مردم به ویژه در تهران و کلانشهرها، بیش از یکصد صندلی سبز ساختمان بهارستان را به خود اختصاص داد. امید از همان ابتدای مجلس رنگ و رخ زرد به خود گرفت. تعدادی از چهرههایی که از لیست امید به مجلس راه یافته بودند، شخصیت اصولگرایی داشتند که با اصلاحطلبان همراه شده بودند تا همراهی خود را با دولت امید اثبات کنند؛ دولتی که هیچگاه اصالت اصلاحطلبی آن اثبات نشد و در کارزار اصولگرایان و اصلاحطلبان هر روز نام و عنوانی متناسب با یکی از دو جناح اصلی سیاسی کشور به خود میگرفت. لیست امید یا بهتر است بگوییم نمایندگان اصلاحطلب اولین شکست خود را در انتخابات هیأت رئیسه پذیرفتند، زمانی که محمدرضا عارف، قافیه رقابت برای کسب ریاست مجلس را به علی لاریجانی باخت و این باخت در رایگیریهای سالهای بعد هم تکرار شد. کارشناسان معتقدند اگر اعضای لیست امید همه دارای یک تفکر واحد اصلاحطلبی بودند، صندلی ریاست مجلس از آن شخص دیگری به جز دکتر لاریجانی میبود. به هر حال دلخوش کردن فراکسیون امید به پست نایب رئیس مجلس، اتفاق تکراری این سالهای مجلس دهم است که البته در برخی سالها، نصیب چهرههای معروف اصولگرایی مانند علی مطهری میشد. جبهه دیگری که فراکسیون امید در انتخابات درونپارلمانی به آن چشم «امید» بسته بود، حضور در هیأت رئیسه کمیسیونهای تخصصی خانه ملت بود که نقشی تأثیرگذار در عملکرد مجلس در حوزههای مختلف به عهده دارند.کمیسیونها در سالهای قبل رنگ و بویی از امید داشتند، اما حالا ولاییها، گوی سبقت را فراکسیون امید ربودهاند. برای اینکه بدانید وضعیت برای فراکسیون امید تا چه اندازه ناامیدانه است.
انتخابات و رخوت سیاسی در کشور
روزنامه ایران با توجه به سخنان وزیر کشور مبنی بر اینکه «برای تجلی بی طرفی وزارت کشور، نباید هیچ اقدامی انجام شود که حمایت از دسته و گروه خاصی تلقی شود و در این زمینه از سوی بازرسی و حراست نظارت جدی اعمال خواهد شد تا خدای ناکرده، یک اظهار نظر نسنجیده یک مدیر استانی یا شهرستانی، تصویر بی طرفانه وزارت کشور را خدشهدار نسازد.» مینویسد: وزیر کشور و معاون سیاسیاش در حالی بر اهمیت مشارکت عمومی مردم در انتخابات تأکید کردهاند که فضای سیاست کشور با نوعی رخوت دست به گریبان است. جریانها و احزاب سیاسی به عنوان نیرو محرکههای انتخابات با سردرگمی درونی مواجهند. در حالی که جبهههای انتخاباتی جسته و گریخته در دو اردوگاه سیاسی عمده کشور اعلام موجودیت میکنند در واقعیت آنچه در هر کدام از جریانهای اصلاحطلب و اصولگرا مسأله است نه به صف کردن نیروها برای کاندیداتوری و تدارک دیدن برای تشویق مردم به مشارکت سیاسی بلکه دست به گریبان بودن با وضعیت مبهم رقابتهای درونی و راهبردهای انتخاباتیشان است.
ایران افزود: وزارت کشور متولی اجرای انتخابات اما منتظر مشخص شدن تکلیف جریانهای سیاسی با خودشان و با انتخابات نمانده است و از ۲۷ فروردین که سخنگوی وزارت کشور اعلام کرد کلیات و برنامه زمانبندی برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و میان دورهای خبرگان رهبری را به شورای نگهبان ارائه داده است تا این لحظه روند انتخابات را با نظم پیش بینی شدهای جلو برده است. چنان که بر اساس برنامه زمانبندی روند انتخابات از ۲ خرداد کلید خورد و کسانی که بر اساس قانون برای حضور در انتخابات مجلس باید از سمت خود استعفا میکردند، این مهم را در فرصت تعیین شده از ۱۰ تا ۱۶ خرداد انجام دادند.
ضرورت حضور فعال اصلاح طلبان در انتخابات
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اشاره به شرایط سخت پیش روی سیاستورزان به ویژه اصلاحطلبان گفت: اصلاحطلبان راهی جز در شرکت و حضور فعال در انتخابات در حد مقدوراتشان ندارند. نمیتوانیم کشور را به جبهه پایداری با آن سیاستهای غلطشان بدهیم.
وی افزود: کسانی که اصلاحطلبان را تشویق به شرکت نکردن در انتخابات میکنند یا فکر میکنند اصلاحطلبان نباید در این دوره فعال شوند چون شرایط سخت است، باید بدانند اگر این سیاست اعمال شود، آنها باید حاکمیت مطلق جبهه پایداری در مجلس را بپذیرند و آنهایی که اصلاحطلبان را از حضور در انتخابات بر حذر میکنند، باید بپذیرند که جلیلی رئیس مجلس شود. اگر این مطلوب است باید به این سمت حرکت کرد و اگر نیست باید در انتخابات شرکت کنند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب تاکید کرد: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان برای نحوره ورود به انتخابات مجلس تصمیم نهایی را از جانب کل اصلاحطلبان خواهد گرفت.
علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان به تارنمای خبرآنلاین گفت: برداشتی از ناکارآمدی مجلس وجود دارد و همه اصلاحطلبان از چهرههای اصلی مانند آقای خاتمی و چهرههای دیگر اصلاحطلب به این قضیه اذعان دارند و دفاعی در برابر این ناکارآمدی ندارند که بگویند ما قوی هستیم، اما علت قضیه کاملاً مشخص است و نمیشد یکباره تغییر ایجاد کرد.
صوفی افزود: برآورد من از مجموع نظرات این است که اصلاحطلبان با اقلیت حضور فعالی خواهند داشت. بهعنوان مثال اگر ما بخواهیم در تهران ۳۰ نفر را بهعنوان کاندیدا معرفی کنیم و اگر ۲۰ کاندیدای حداکثری شناخته شده داشته باشیم، نیاز نیست که ۳۰ نفر را معرفی کنیم، میتوان به همین ۲۰ نفر قناعت کرد. شاید در کل کشور به جای ۲۹۰ نفر کاندیدا، ناچار به معرفی ۱۰۰ کاندیدا ی برجسته شویم. ما باز هم در انتخابات شرکت میکنیم اما تن به لیست حداقلی یا لیست ائتلافی نخواهیم داد.
رسانههای اصولگرا
عبارتهای کانونی به کار گرفته شده توسط این جریان رسانهای عبارتند از: مدل گفتمان قالیباف را در دفاع مقدس شاهد بودیم؛ امیدواریم شرایط انتخابات رقابتی فراهم باشد و کاندیدای حزبی اصلاح طلب بتوانند نقش ایفا کند؛ همه کشور در عرصه انتخابات پای کار میآیند به این دلیل که این یک رویداد ملی است؛ همه تلاش میکنند انتخابات آرام، سالم و پرشور باشد.
فراخوان قالیباف
رضا شیرانخراسانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس با اشاره به فراخوان اخیر محمدباقر قالیباف درباره دعوت از جوانان برای حضور در انتخابات گفت: این نوع مدل گفتمانی را در دفاع مقدس شاهد بودیم به این صورت که جوانان از کشورتان دفاع کنید که در ادامه جوانان داوطلبانه آمده و با توجه به توانمندیهایی که داشتند هر کدام در قسمتهای مختلف قرار میگرفتند.
بوجود آوردن شرایط رقابتی بین احزاب
به گزارش خبرگزاری تسنیم، احمد حکیمی پور عضو اصلاح طلب طی سخنانی گفت: وقتی ما میگوئیم انتخابات باید حزبی باشد برای این است که نماینده کارآمد و پاسخگو باشد. اگر هم بخواهیم کاندیدایی را حمایت کنیم باید حزبی باشد. ما در معرفی حزب معرف کاندیدا را میشناسیم.امیدواریم شرایط انتخابات رقابتی فراهم باشد و کاندیدای حزبی اطلاح طلب بتوانند نقش ایفا کند ما به دنبال حل مشکلات اقتصادی هستیم. بیکاری، کار آفرینی و مشکلات جوانان، تمام دغدغهها مسائل سیاسی نیست.
تلاش برای ایجاد انتخاباتی آرام
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: ما در ستاد انتخابات کشور برای وضعیتها مختلف سناریو داریم. و همه تلاش میکنند انتخابات آرام، سالم و پرشور باشد. همه کشور در عرصه انتخابات پای کار میآیند به این دلیل که این یک رویداد ملی است احتمال دارد دشمن تعرضاتی نیز در این عرصه به عمل بیاورند و ما اقدام به طراحی سناریوهای مقابله نیز خواهیم کرد.
نظر شما